• ktoś popuścił czy podpuścił? Autor: ~cer-bear [213.25.19.*]
    jw.
  • Re: ktoś popuścił czy podpuścił? Autor: ~zenit73 [46.149.150.*]
    Ode mnie napewno akcji w tej cenie jak na razie nie dostana.
    Zaczynaja niektorzy popuszczac w gacie :)
    Oby jak najszybciej oddali akcje - wtedy ruszymy :)
  • Re: ktoś popuścił czy podpuścił? Autor: ~cer-bear [213.25.19.*]
    a może skup już się skończył?
  • Re: ktoś popuścił czy podpuścił? Autor: ~andy pz [83.26.116.*]
    Dnia 2011-06-17 o godz. 09:48 ~cer-bear napisał(a):
    > a może skup już się skończył?

Obawiam się , że kurs spadnie i to ostro. Czy ktoś wie co z raportem za 2010 ?
    Czy nie powinien być już powieszony? Może prezes coś wie . Nie ma co dywagować.
    Prezes ma podobno 2tygodnie od podjęcia wiedzy o sytuacji spółki żeby zgłosić wniosek o upadłość , jeżeli tego nie zrobi to może być pociągnięty przez akcjonariat.
    Trzymanie tego papieru robi się coraz bardziej ryzykowne.
    Ogólne wyniki za 2010 są znane a publikaca rocznych sprawozdań odbędzie się pewnie po zatwierdzeniu na Walnym.
    Czy możesz napisać jakie są Twoim zdaniem formalnoprawne przesłanki do ogłoszenia upadlości? Podawanie takich informacji na forum to poważna sprawa. Tu już nie chodzi tylko o naganianie.
  • Re: ktoś popuścił czy podpuścił? Autor: ~andy pz [83.26.116.*]
    Dnia 2011-06-17 o godz. 12:59 ~cer-bear napisał(a):
    > Ogólne wyniki za 2010 są znane a publikaca rocznych
    > sprawozdań odbędzie się pewnie po zatwierdzeniu na Walnym.
    > Czy możesz napisać jakie są Twoim zdaniem formalnoprawne
    > przesłanki do ogłoszenia upadlości? Podawanie takich
    > informacji na forum to poważna sprawa. Tu już nie chodzi
    > tylko o naganianie.

Sprawdzę jakie dokładnie artykuły to określają , jak masz ochotę i czas to znajdziesz sam . Nie życzę żadnej firmie kłopotów , nie wiem po prostu co myśleć . Uczestnicy tego forum pisali wielokrotnie cytuję : bankrut.
    Ktoś pisał o wyłączonym prądzie na którymś zakładzie itp.
    Obawiam się żeby nie doszło do sytuacji ,w której akcjonariusze zostaną zaskoczeni.
    Nie zależy mi na naganianiu bo już nie wrzucę w akcje tej spółki złotówki więcej.
    Ale masz rację błędem jest pisanie na forum o swoich wnioskach i przemyśleniach. Zobaczymy co będzie.
    P.S. Jak będę miał konkrety a nie tylko przemyślenia też to zachowam dla siebie .
    Życzę wszystkim wzrostów na Cerabudzie

• Re: ktoś popuścił czy podpuścił? Autor: ~Ciekawski [79.187.129.*]
    Branża budowlana ma się wysmienicie , produkcja i handel jest bardzo zyskowny szczególnie w sezonie!!!! Cegła zwykła tak jak wcześniej srednio schodzi a cena 1.2 br. Jeśli teraz nie zarobią to wszyscy do ancla. Mam wrażenie że coś mocnego kombinują -MUSIMY się zjednoczyć!!! Jedzie ktokolwiek na walne?
  • Re: ktoś popuścił czy podpuścił? Autor: ~akcjonariusz [213.77.7.*]
    To prawda to co wypisuje kolega "~Ciekawski" - branża się odradza, inne cegielnie osiągają rekordowe wynik w 2011i ze sprzedaży swoich wyrobów, zobaczcie ile sie domów buduje...myśle że wyniki zaskoczą wszystkich...POZYTYWNIE...tylko patrzeć jak będą kupować następną cegielnie. Pozdrawiam wytrwałych !
  • Re: ktoś popuścił czy podpuścił? Autor: ~toldo00 [46.151.23.*]
    bedziesz miał dobre wyniki jak sobie namalujesz . a branża cegieł jak stoi tak stała i nie wypisujcie głupot.
    a ja sądzę, że ta spółka jest niedowartościowana;
    zastanówcie się czy kurs byłby na tym poziomie gdyby nie bezsensowny przemiał akcji przez insiderów;
    nadal nie wiem jaką oni mają z tego korzyść, może to GPW, to jednak nie lipa?
    takich rzeczy nie pisze się ot tak sobie dla widzimisię;
    szukałem różnych informacji na forach o tej spółce i nie znalazłem żadnej negatywnej opinii od pracowników na przykład; gdyby ktoś coś takiego znalazł, to proszę o link;
    ostatnio intensywnie poszukiwali handlowców a tego się nie robi przy pustych magazynach i zerowej produkcji, o której ktoś zapewne złośliwie pisał;
    napisałem też do Zarządu prośbę o informacje - podając swoje dane osobowe; nie robię sobie wielkich nadziei (patrząc statystycznie na częstotliwość odpowiedzi z innych spółek), ale zobaczymy :-)
  • Re: ktoś popuścił czy podpuścił? Autor: ~atc_trader [89.73.175.*]
    dawac dawac
  • Re: ktoś popuścił czy podpuścił? Autor: ~andy pz [83.26.181.*]
    Mój znajomy zapoznał się z sytuacją na obu cegielniach spółki Cerabud i sytuacja jest dużo gorsza niż można było się spodziewać. Ale spółka nie musi produkować cegieł tylko może zajmować się czymś innym ważne żeby zarabiała , szkoda tylko że zarząd nie informuje o tak istotnych sprawach.
    Ale konkretnie , w maju komornik zlicytował ileś tysięcy cegieł są jeszcze inne zajęcia.
    Zaległości w wynagrodzeniach dla pracowników, których podobno już zostało tylko kilku na dwa zakłady.
    Dla tych co chcą posprawdzać licytację prowadził komornik z Białej - Podlaskiej jeżeli nie zniekształcono nazwiska Sakiewicz.
    Czy ktoś z Państwa jedzie na walne ?
    Jeżeli tak i przez przypadek dopuszczono by go do głosu to jest kilka bardzo konkretnych pytań , które warto zadać.

• Re: ktoś popuścił czy podpuścił? Autor: ~cer-bear [77.255.17.*]
    to napisz te pytania
  • Re: ktoś popuścił czy podpuścił? Autor: ~kin [78.133.211.*]
    możesz napisać jakie to pytania albo podaj e-maila pytania zadam.
  • Re: ktoś popuścił czy podpuścił? Autor: ~andy pz [83.26.181.*]
    Dnia 2011-06-20 o godz. 17:44 ~kin napisał(a):
    > możesz napisać jakie to pytania albo podaj e-maila pytania
    > zadam.

Pytania powinna spróbować zadać osoba ,która jedzie na walne . Ja mogę poprosić o zadanie tych , które ja bym zadał.
  • Re: ktoś popuścił czy podpuścił? Autor: ~cer-bear [77.255.17.*]
    napisz je tutaj wreszcie zamiast bawić się w ciuiciubabkę
  • Re: ktoś popuścił czy podpuścił? Autor: ~pytacz [83.17.105.*]
    Zadam pytania -jak je mi podeślesz zadam. małpa.vip.onet.pl
  • Re: ktoś popuścił czy podpuścił? Autor: ~dlaczego? [78.133.211.*]
    I nikt nie napisał - więc nie jesteście zainteresowani!
  • Re: ktoś popuścił czy podpuścił? Autor: ~odpowiedz [94.75.251.*]
    j.w.
  • Re: ktoś popuścił czy podpuścił? Autor: ~wiec [83.23.47.*]
    teraz to juz naprawde toniemy. Koniec spolki.
  • Re: ktoś popuścił czy podpuścił? Autor: ~piotrek [46.134.223.*]
    Amerykę odkrył! Bzdury kolo piszesz... Po czym tak sądzisz?
  • Re: ktoś popuścił czy podpuścił? Autor: ~atc_trader [89.73.175.*]
    lubie takie wpisy i taki pesymizm to oznacza jedno - niebawem ostre wybicie
    a wy sr.ajcie dalej
  • Re: ktoś popuścił czy podpuścił? Autor: ~toldo00 [46.151.23.*]
    nie dziwie sie ze dalej masz nadzieje ... jakbym umoczyl i tu i na telliani to tez bym wypisywal takie pierdoly
[x]
CERABUD -20,00% 0,18 2014-12-10 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.