Oby ruszyła. 17 tego Mercor to będzie ruletka 50/50 albo pn albo płd. Drobne pociesznie dla akcjonariuszy mamy 4 fundy na pokładzie i to nie my na 30 czerwca wyceniamy jednostki uczestnictwa. Quercusowi w rywalizacji z IDEA TFI taki kurs Mercora napewno nie pomoże, Na pokładzie jest jeszcze ING TFI, i dwa OFE te sie mogą wypiać ale przy TFI jakie wyniki jednostek taka sprzedaż a za nią premie.
niestety fundom zachowanie mercora wisi i powiewa tak jak pieniądze emerytów
ja tu narazie widzę spadki spadki i jeszcze raz spadki, nik z zarzadu jakoś nie chwapi się do kupowania akcji czemu skoro są takie tanie ???
Może dlatego że będą jeszcze tańsze
OFE napewno powiewa ale TFI nie wiem na ING jest na mercu 12 mln w plecy jak nie wiecej w rynek tego co mają nie wrzucą bo będą drugie 12 mln w plecy. Ostatnio TFI sie namnorzyło jak grzybów po deszczu i skonczyły sie czasy że ludzie wszystko łykali chcesz sprzedać jednostki musisz mieć wyniki nie ma sprzedaży nie ma premi. Na pokładzie mamy 2 TFI wiec niech sie wykażą tego co mają w rynek nie władują
No dalsze spadki jak najbardziej. Ale w krótkim terminie musi odreagować. Ja gram pod raport piątkowy. Wczoraj łyknąłem, dziś nie chcą podawać poniżej 12,5.
Jak raport będzie ok to 14,30 lekko papier powinien osiągnąć.
Jak będzie kiszka to sl zadziałają :P
właśnie dlatego nie mam dużo papiera :)
Ogólnie mercor jest ok i kiedyś chętnie zainwestuję w spółkę sensowną kasę na długi termin, ale na razie sypacz tu rozgrywa. Można grać tylko pod odbicie.
pzdr