• trujące nawozy nie są dobre dla człowieka Autor: ~elvis~ [212.67.134.*]
    weźcie pod uwagę moje spostrzeżenie jeśli chcecie zakupić akcje Polic..
  • Re: trujące nawozy nie są dobre dla człowieka Autor: ~anka [77.255.108.*]
    To zastąp go swoim ekologicznym. Tak jak ci co te kiełki wyprodukowali.
  • Re: trujące nawozy nie są dobre dla człowieka Autor: ~Pomocnik [212.180.192.*]
    Twoje zdanie jest idiotyczne. Logiczne, że to co trujące nie jest dobre. Nie wiem natomiast czemu uważasz nawozy sztuczne za trujące. Nawozy sztuczne owszem niezbyt nadają się do konsumpcji i urządzania w nich kąpieli jeśli chodzi o ludzi. Natomiast są składnikami mineralnymi, które użyźniają glebę. Powiedz mi szczerze...jak inaczej chcesz co roku uprawiać pole jeśli ziemia w pewnym momencie wyjałowieje? Trójpolówka może? Poprośmy rolników żeby 1/3 zostawili odłogiem co? Nawozy sztuczne to jak specjalnie dobrane pod każdego człowieka zestawy witamin. Jeden przede wszystkim skupia się na pracy umysłowej i poza podstawowym pakietem potrzebuje większej dawki magnezu i B6, a drugi ze względu na katar sienny zwraca szczególną uwagę na wapń z cynkiem i kweceryną. Tak samo gleba...potrzebuje odpowiedniego zestawu minerałów, bo chyba potrafisz zrozumieć tyle, że roślina z fotosyntezy i wyssanej z gleby wody nie może żyć? To tak jakby podawać Ci na każdy posiłek odpowiednie dawki czystego tłuszczu, białka i cukru - umrzesz od pierwszej lepszej choroby.
  • Re: trujące nawozy nie są dobre dla człowieka Autor: ~Klex [77.255.16.*]
    Wyczerpująca odpowiedź na obawy kolegi z pierwszego postu....chyba nie trzeba tu już nic dodawać ;].
  • Re: trujące nawozy nie są dobre dla człowieka Autor: ~Pomocnik [212.180.192.*]
    Mi się wydaje, że autor tematu nie odróżnia pojęcia "nawozu sztucznego" od pojęcia "środków ochrony roślin", które służą jak sama nazwa wskazuje - ochronie roślin (przed chorobami i szkodnikami). To tak jak inwestować w spółkę produkującą samochody, a nie odróżniać pedału hamulca od włącznika świateł.
  • Re: trujące nawozy nie są dobre dla człowieka Autor: ~Klex [77.255.16.*]
    Hmm,no rzeczywiście pestycydy raczej nie mają wiele wspólnego z nawozami...jeśli rzeczywiście autor miał to na myśli. Ale co najważniejsze,jutro poniedziałek :]. Od 9 zaczynamy. Trzymajcie się Panie i Panowie. Widzimy się jutro na "parkiecie" ;].
[x]
POLICE -0,47% 8,40 2025-10-17 15:27:32
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.