Dostałem odpowiedź na mojego mail o napisaniu którego wspomniałem tu:
https://www.bankier.pl/forum/temat_re-popatrzcie-na-wykres-przeanalizujcie-wskazniki-i-podejmijcie,9988186.html
Odpowiedź dostałem BARDZO SZYBKO bo w dniu dzisiejszym, a maila wysłałem w piatek wieczorem. W odpowiedzi dostałem informacje, że ze wzgledu na zgłoszenie do prokuratury nie może ujawniać informacji na ten temat. Jednakże na temat zamieszczania więcej informacji a szczególnie szacunkowych danych dotyczących przychodów i wyniki finansowego napisał że traktują moją sugestie powaznie i rozważą ich publikacje. W odpowiedzi którą wysłałem mu dzisiaj ponownie podkreśliłem, że zamieszczanie takich danych będzie dobrze odebrane przez akcjonariuszy. Dodałem też aby administrator przyłożył sie aktualizacji strony na bieżaco a nie jak obecnie ostatnia aktualność w relacjach inwestorskich jest z grudnia 2010 i aby podali jak wygląda sytuacja z uruchomieniem linii do odzysku metali szlachetnych .
zobaczymy czy zamieszcza juz w najbliższym raporcie takie dane.
pozdrawiam
Zobaczysz efekty to uwierzysz,ja wysłałem maila bezpośrednio do prezesa:r.ziobrowski@promet-ilawa.pl, aTy nie wiem gdzie. Poza tym jakbyś miał to troche kultury to byś nie wyzywał wszystkich od złodziei dopóki sprawa nie został zakończona i znaleziony winny. pozdrawiam
a jak można pisać o ludziach którzy kradną kasę.???? Spólka działa krótko a już ukradli 3 500 000 - mało według ciebie??? tyle kasy mozna ukraść i nikt o niczym nie wie???? jedna wielka mafia - wsadzą wszystkich i tak się to skończy, zostanie tylko jeden uczciwy cieć który doniósł.
Powiedz co ty brałeś że takie brednie wypisujesz? Chyba za bardzo nakręcasz się to informacją o złożeniu zawiadomienia. Jednak nie sądzisz że jest to pozytywna informacja, że sprawa zostanie wyjaśniona i nie wykluczone że taka kwota wróci do kasy.
Czy te twój akt rozpaczy nie jest forma bezpodstawnego naganiania na spadki???
Dnia 2011-06-12 o godz. 11:50 ~Bandzior napisał(a):
> a jak można pisać o ludziach którzy kradną kasę.???? Spólka
> działa krótko a już ukradli 3 500 000 - mało według
> ciebie??? tyle kasy mozna ukraść i nikt o niczym nie
> wie???? jedna wielka mafia - wsadzą wszystkich i tak się to
> skończy, zostanie tylko jeden uczciwy cieć który doniósł.
Jak można kogoś nazywać złodziejem przed prawomocnym wyrokiem. To mogła być tylko nie trafiona inwestycja. Nie zawsze wszystko udaje się. Co tyczy działalności podstawowej spółki to wszystko jest super o czym wie ganiający 20 000 na S.
Po co robić szum wokół spółki gdy jest cisza będzie bardziej rosła. Nie ma co naganiać inwetorzy sami musza dojrzeć potencjał do wzrostów. Jak widać pierwszy kwartał był mimo zimy dobry, następne nie powinny byc gorsze wieć perspektywy są b.dobre.
juz widac pierwsze symptomy poprawy infpormacyjnej:
Oświadczenie w sprawie informacji przekazanych raportem biezacym 14/2011Data dodania: 2011-06-13 15:51:08
Oświadczenie Zarządu spółki PROMET SA W nawiązaniu do pytań akcjonariuszy dotyczących raportu bieżącego nr 14/2011 dotyczącego możliwości popełnienia przestępstwa na szkodę spółki Zarząd Spółki informuje, że w związku z podjętymi przez organy ścigania czynnościami, dokonano zatrzymania niektórych osób podejrzanych o dokonanie czynów objętych zgłoszeniem. Ze względu na trwające postępowanie, Zarząd na tą chwilę nie może udzielać większej liczby informacji . Jednocześnie Zarząd Spółki Promet SA oświadcza, że podejmuje i będzie podejmował wszelkie kroki będące w jak najlepszym interesie Spółki. Nadrzędnym celem podjętych przez Zarząd działań jest ochrona interesów akcjonariuszy spółki Promet SA. Dodatkowo Zarząd zobowiązuje się do informowania akcjonariuszy o postępach w podjętych przez Zarząd działaniach. Rafał Ziobrowski Prezes Promet SA
"Dziś na akcjonariuszy Prometu spadł kolejny cios – spółka poinformowała, że w dniu 10 czerwca upłynął termin spłaty kredytu w wysokości 1 mln zł. Kredyt nie został spłacony ze względu na opóźnienia w płatnościach.
parkiet.com"
Opóźnienia wpłatnościach to ma wiele firm, wiem bo moja firma też czasami ma zatory płatnicze, ale na koniec roku jest całkiem spory zysk.
Parkiet, czytając niektóre jego artykuły, chyba nie jest obiektywny. Uwielbiają chyba dramatyzowac.
Artykuł przy zastosowaniu odpowiednio dobranego słownictwa i zwrotów nawet gdy jest słoneczna pogoda, może zostać tak opisana że ktoś czytając może zrozumieć że pada gęsty deszcz.
Wygląda na to, że tak. więc jutro lub pojutrze info o odnowieniu kredytu. więc Ci co dzisiaj sprzedali pod "presją" naganiaczy będą zawiedzeni.Ja nie zamierzam sprzedawać pakietu nawet jakby go zbili na siłę na 2,50 wręcz przeciwnie dokupie. Te opisywane zawirowania są chwilowe i co najwazniejsze zebrane doświadczenia przez zarząd na początku działalności przyniosą akcjonariusza wymierną korzyć.
Dnia 2011-06-13 o godz. 18:56 ~jaguar napisał(a):
> Wygląda na to, że tak. więc jutro lub pojutrze info o
> odnowieniu kredytu. więc Ci co dzisiaj sprzedali pod
> "presją" naganiaczy będą zawiedzeni.Ja
> nie zamierzam sprzedawać pakietu nawet jakby go zbili na
> siłę na 2,50 wręcz przeciwnie dokupie. Te opisywane
> zawirowania są chwilowe i co najwazniejsze zebrane
> doświadczenia przez zarząd na początku działalności
> przyniosą akcjonariusza wymierną korzyć.
Info mówi: UPŁYNĄ
Info mówi: nie został spłacony, bo nie ma na to kasy...
Jakie zatory, jak się ma zatory to się nie płaci dostawcom, a Bank w chwilę da wniosek o upadłość !! Oni nie mają kasy...
Nie przeżywaj za bardzo tego jak nie masz pojęcia o tym jak banki zachowują się w przypadku nie spłacenia w terminie kredytu przez firmę. Do zgłoszenia o upadłość jest daleka droga a w przypadku Prometu z pewnością do tego nie dojdzie.
Dnia 2011-06-14 o godz. 09:25 kkot napisał(a):
> czyżby spadki się zatrzymały ?
Optymista powie że brak wiadomości to dobra wiadomośc , pesymista -wiadomo
Wczoraj wieczorem napisałem ponownie emaila do prezesa zadając kilka pytań jak na rzaie nie odpowiedział zapewne negocjuja kredyt. Jak dostane odpowiedź to sie z Wami podziele uzyskanymi informacjami.
Mam nadzieję, że jutro ukaże sie info o spłaceniu kredytu, a jeszcze dzisjaj może będzie raport za maj.
Dnia 2011-06-14 o godz. 14:56 ~jaguar napisał(a):
> Wczoraj wieczorem napisałem ponownie emaila do prezesa
> zadając kilka pytań jak na rzaie nie odpowiedział zapewne
> negocjuja kredyt. Jak dostane odpowiedź to sie z Wami
> podziele uzyskanymi informacjami.
Mam nadzieję, że jutro
> ukaże sie info o spłaceniu kredytu, a jeszcze dzisjaj może
> będzie raport za maj.
...a z czego niby mają spłacić ten kredyt??
Skąd też wiesz, że spłacą jakby mieli kasę to by spłacili, na dzień dzisiejszy to kasy nie mają.
Co do banków, to raczej masz słabą wiedzę, bank jak nie przedłużył kredytu, to jak szybko nie dostanie kasy to wniosek o upadłość idzie praktycznie z automatu. Kwestia co było zastawem kredytu?
Przecież banki żyja z kredytów wiec nie spłacenie kredytu nie jest automatycznie wystąpieniem z wnioskiem o upadłośc, poza tym przed dniem spłaty bank został powiadomiony i poproszony o zaistniałej sytuacji związanej z wszesniejszym zawiadomieniem złożonym do prokuratury. Wiec nie wyolbrzymiaj sytaucji i nie opowiadaj bajek. Jakby za kazdym razem bank by tak postępował to pewnie z połowa firm byłaby z takimi wnioskami. Ja wierzę że w tym tygodniu pojawi się informacja o uregulowaniu kredytu, byc może już jutro.
Dnia 2011-06-14 o godz. 16:34 ~jaguar napisał(a):
> Przecież banki żyja z kredytów wiec nie spłacenie kredytu
> nie jest automatycznie wystąpieniem z wnioskiem o upadłośc,
> poza tym przed dniem spłaty bank został powiadomiony i
> poproszony o zaistniałej sytuacji związanej z wszesniejszym
> zawiadomieniem złożonym do prokuratury. Wiec nie
> wyolbrzymiaj sytaucji i nie opowiadaj bajek. Jakby za
> kazdym razem bank by tak postępował to pewnie z połowa firm
> byłaby z takimi wnioskami. Ja wierzę że w tym tygodniu
> pojawi się informacja o uregulowaniu kredytu, byc może już
> jutro.
To dlaczego więc Bank nie przedłużył umowy kredytowej? Przecież, tak jak piszesz zależy mu na udzielaniu kredytów, no chyba że Klient jest mało wiarygodny.
Skąd ma mieć kasę Promet w ciągu 2-3 dni? Jak bank siedzi mu na rachunku, to ściąga wszystko co przychodzi jako płatności od odbiorców, ale kiedyś Promet musi też zapłacić swoim dostawcom... To jest krótka piłka, albo będą mieli nowy kredyt, albo jakąś dużą wrzutkę gotówki.
Dnia 2011-06-14 o godz. 18:51 ~prawie umoczony napisał(a):
> A to ciekawe, nadal brak infa o 166k akcji. Nie zdążył?
> Nie rozumiem tego . Goraco aż para dmucha z pod czapek wszystkich umoczonych.
A tu zero wsparcia ze strony zarządu . Chyba że nie dają wsparcia bo nie ma czym.