Po 1 zl kupie kazda ilosc. Czekam z niecierpliwoscia. Po wynikach na pewno dojdzie do tej kwoty. Tych 2 baranow co wyciagneli od ludzi po 6,70 15 lat temu powinno sie za jaja powiesic
Nie dziwię się koledze - nerwy mogą nie wytrzymać w takiej sytuacji, sporo stracone !!! Jednak mam nadzieję, że powrót będzie możliwy również w te okolice kursu... Wiem , że to naiwnie dziś brzmi, ale coś się kręci wokół tej spółki :)
Czy masz jakieś konkretne informacje? Oczywiście to co Prezesi mówią do gazet to żaden konkret zwłaszcza , że trochę tego było. Pytam , ponieważ nerwy mi już puściły. Zbyt długo ciągną się same negatywne informacje. Mieszkam na wybrzeżu i plotki są raczej pesymistyczne.
trudno sie dziwić, gdyby Ciebie mieli zwolnić może też byś takie plotki tworzyła... Przepraszam, ale po prostu tak myślę, że wielu jest niezadowolonych z trudnych decyzji , ale niestety jak się okazuje niezbędnych. ja nie będę tworzył nowych plotek. Po prostu lepiej ich nie słuchać...
Teraz news : Ryb jemy z roku na rok coraz więcej (tak podają statystyki , ale jak słyszałem dziż w TVP2 ekolodzy biją na alarm , gdyż grozi wyginięcie niektórym gatunkom ryb, tak więc Unia Europejska rozwarza ograniczenie limitów połowowych, może być to zła informacja dla polskich rybaków , ale tu dobra informacja dla akcjonariuszy, spółka zaopatruje się rownież na rynkach azjatyckich , więc surowiec będzie :)
Azjatyckie ryby są skażone poczytaj o fukushimie co tam się dzieje. Normy przekraczone 1000 krotnie!!!!!!!!!!!!!! Bałtyk przetrzebiony. Cała branża pada. Ludzie jedzą tylko więcej pangi a nie zdrowych ryb bo te są za drogie.
ale akcje nie są napromieniowane, więc mozna kupować i sprzedawać - chyba nie dostanę raka :) - oczywiscie to żart-przepraszam, na dzisiejsze notowania może się komuś przyda... nie martwić się! - nie panikować ! na giełdzie tak bywa raz w górze innym razem w dołku - tak było odkąd powstały giełdy...
Kliperek napisałeś ," ze coś się kręci wokół tej spółki" stąd było moje pytanie. Ja też mam te akcje od roku i chyba mi nerwy" wysiadają" co do tej spółki.
Mam też trochę swoich przemyśleń, drobnych analiz i niestety nie wypada to teraz dobrze.
Wiem , że cała branża ma kłopoty głównie z rentownością.Zaopatrzenie w surowiec jest coraz gorsze i droższe, bo niestety połowy ryb są wszędzie ograniczane ze względu na zmniejszającą się ich ilość. Z tego co czytałam powodem tego zjawiska są ( oprócz zanieczyszczeń) zmiany klimatyczne, a w szczególności zmiany prądów morskich.
W Polsce jemy stosunkowo mało ryby więc możliwości zakupu są gorsze ze względu na sprowadzaną ich ilość. Droga ryba i brak tradycji może doprowadzić do spadku popytu na rybę w Polsce. Wilbo niestety oddało swoją "palmę pierwszeństwa" w tej branży i sądzę ,ze się już nie pozbiera.
Tak jak powiedzialem na 1 zl mam ustawione K.
Wezme tego troche chociaz to sypie teraz fundusz juz wie jakie beda wyniki 31 sierpnia - fatalne !!! A ogolnie jezeli chodzi o branze tu nie chodzi o spozycie tylko o strategie firmy, ktor jest do banii. Tej firmy wogole nie widac moze troche marke neptun ( u mnie kroluje na polkach graal kingfish, abramczyk a wilbo niet )