informacja o porozumieniu? (wątpliwa) informacja o uznaniu, iż Midstone nie ma prawa głosu tak jak twierdzi zarząd?
Ja jednak obstawiam okolice wczorajszego zamknięcia +- 2 gr
tu na razie bym sie nie spodziewal zadnego infa ... choc tez bym chcial ....
czy midston ma prawo glosu dowiemy sie za 3 tygodnie
chyba 30.06 , a dopiero potem byc moze beda myslec o porozumieniu ...?
w kazdym badz razie bedzie dobrze, spolka jest tania jak barszcz
i gdyby nie ten konflikt akcjonariuszy ktory w koncu kiedys musi sie skonczyc
to zapewne juz byla by przejeta przez jakis zagraniczny duzy podmiot branzowy ...
moge sie zalozyc ze nie jeden inwestor sobie ostrzy pazurki aby ja przejac ...)
druga sprawa zeby cena byla atrakcyjna dla inwestora ktory tu wejdzie(za nie mniej jak 1,00) to cena rynkowa powinna wowczas byc na duzo wyzszym poziomie.....???
takie sa moje dywagacje ....
STARY ZDEZAKTUALIZOWANY ARTYKUL ....!!! W LINKU caly tekst
http://pb.pl/a/2008/01/29/Nasze_typy_do_przejecia_na_GPW
Nasze typy do przejęcia na GPW
Pepees, prezes Andrzej Kiełczewski
Biopaliwa przyciągają uwagę zagranicy
Producent skrobi ziemniaczanej jest na celowniku inwestorów strategicznych od kilku miesięcy. Ostatnio spółka z Łomży przyznała się, że audyt prawno-finansowy (tzw. due diligence) prowadziło dwóch inwestorów: angielski Spearhead i niemiecki Emsland-Starke. Z tych zalotów nic nie wyszło. Nie wiadomo, czy są kolejni chętni. Pepees, podobnie jak inne spółki, wabi rozdrobnionym akcjonariatem, ale nie tylko. Pracuje właśnie nad nową strategią rozwoju. Chce wybudować fabrykę skrobi zbożowej, dział skrobi modyfikowanych i instalację biopaliwową. Ma to kosztować około 90 mln zł. Nie może jednak uzyskać finansowania unijnego, co tłumaczy brakiem odpowiednich rozporządzeń. Wśród głównych rozgrywających w spółce jest m.in. fundusz cypryjski Midston Huberta Gierowskiego oraz Maciej Grabski, były akcjonariusz Wirtualnej Polski, obecnie aktywny inwestor giełdowy. W ostatnich miesiącach obydwaj zwiększali zaangażowanie w Pepeesie.
wiadomo że na papierze będą duże emocje, ale to nie zmienia faktu że długo terminowo to będzie HIT! Cena docelowa 2,50zl. Giełda jest dla cierpliwych i myślących.
na razie slabiutkie to odreagowanie, na fixie duzo zostalo na 087 ......?
jutro pewnie rano nawrotka do 084 a pozniej sie zobaczy ....)
ja w kazdym badz razie wczoraj dobralem po 079, przedwczoraj po 090
i jeszcze dzisiaj po 084 chyba jestem uzalezniony tym dobieraniem he , he
a co wszystko ponizej 1 jest mega promocją, do konca roku tu bedzie 2,50 (taniej nie dam
skory sprzedac) a co ... mam czas .....