no właśnie co robić (a mam troszkę akcji), wiemy skąd ten zjazd, wiemy że sprawą się zajmie prokuratura, wiemy, że akcje spadły już 70% ceny, a zatem co nas czeka na najbliższych sesjach, czy wszystko już w cenie, no właśnie sprzedać a może dokupić i czekać na odbicie
Nie jestem hura - optymistą, ale wynika z tego infa jedynie to, że gorsze wyniki finansowe spółki są w pewnej mierze wynikiem przestępstwa. Jeżeli pomimo tej straty spółka istnieje to jest to pewien powód do zachowania spokoju. Panika na pewno nas czeka, jednakże jeżeli ci co chcieli dużo kupić naładują wory do pełna to nie będziemy musieli gnuśnieć tu przez pół roku w oczekiwaniu na jakiekolwiek wzrosty.
PS
Do kosmaty50 :
krakałeś i wykrakałeś.
wg mnie pająk już sprzedał swój pakiet, paniki żadnej nie będzie no chyba że jakaś grupa "zorganizowana" zagra ale chyba tylko by straciła bo większość zdaje sobie sprawę, że obecna cena jest promocyjna a zejście niżej spowoduje skup.
nie wiem jakiego okresu dotyczy ta strata, ale wszystko wskazuje, że gdyby nie to zdarzenie i działanie na niekorzyść spółki, to mielibyśmy rentowną spółkę i zysk na poziomie 2-3 mln zł a to daje 1-1,5 zł/akcje
oj tu może być jeszcze ciekawie, najczęściej po burzy przychodzi dzień
Panowie pomyslcie.
Spółka podała info, ktoś pisze że miała by zysk 2-3 mln zł, ale teraz muszą zrobić odpis na ewentualna stratę, przyczym jesli pojawia sie dalsze TRUPY to odpis bedzie wiekszy.
Znając nasze sądy sprawa potrwa kilka lat.
Teraz zacznie sie porzadkowanie papierów i nie wiadomo co jeszcze wyjdzie???????????????
Nie naganiam bo kupiłem przy 4,40 zł .
Nie jestem zainteresowany spadkami ale znam realia polskie, wejdzie prokurator, skarbówka ,
maja licencje NBP to i narodowy sprawdzi.
Bedzie ciężko, a ci co mi wmawiaja naganianie też siedzą z akcjami kupionymi na górce.
Bez naganiania mamy 2,97zł pojechał w dół jak mówiłem i jeszcze pojedzie.
W okolice 2 zł bo nikt nie kupuje .
na giełdzie 90% traci a zyskuje 10%. Zasada kupuj plotki sprzedawaj fakty.
Może tak być ale biorąc pod uwagę, że obecny ff to jakiś 1 mln akcji a przemieliło sie w ostatnich 2 tygodniach około 2 mln na poziomach wyższych niz 3 zł śmiem twierdzić że nastapi odbicie no chyba że odebrała to ulica ale jakoś nie wydaje mi się aby drobni to wszystko odebrali. Kto wie czy nie wskoczyła tu spekuła cena atrakcyjna jeśli ktoś ma kontrolę nad akcjami bedącymi w obiegu to możliwe jest tu wszystko. Fundamentalnie spółka nie jest zła a obecnie fajna do pogrania. No zobaczymy czas pokaże
Pająkowi nie zależało na tym co stanie się z kursem, spójrzmy:
19, 20 maja - 17831 szt. od ceny 8,85 do ceny 3,00
26 maja - 31690 szt. od ceny 3,05 do ceny 2,88
30 maja - 75344 szt. od ceny 2,99 do ceny 3,72
31 maja - 86676 szt. od ceny 3,72 do ceny 4,05
2 czerwca - 156488 szt. od ceny 3,43 do ceny 3,10
Tak nie wychodzi się z akcji aby zarobić. Nie uwala się kursu małym pakietem aby duże wyrzucić taniej, chyba ze zarząd o czymś się dowiedział i trzeba wiać, albo co jest równie prawdopodobne udowadnia się "ja wam wszystkim pokarzę". Z pozostałych akcji przedwczoraj i wczoraj zużył ok 60 - 70 k, pozostało mu ok.100k, którymi z lubością uraczy nas po raporcie. Dlatego podciąganie kursu za wszelką cenę jest niepotrzebne, lepiej za te pieniądze przejąć te akcje, które wyrzuci. Znając historię sypania i biorąc pod uwagę fakt, że kupował po 1zł/szt.
zrobi to nawet gdyby kurs wynosił mniej niż 1zł. Dlatego ustawiać się nisko, nawet spadek do 2zł będzie bardzo krótkotrwały bo ze 100k długo nie poszaleje.
Zapomnijcie o AT, przyjdą jeszcze czasy, że na tej spółce to użyteczne narzędzie będzie się sprawdzać
Pozdrawiam wszystkich.
od 2 czerwca minelo 8sesji i z luboscia te 100k wywalil w rynek, zgodnie z tym co piszesz - ja wam pokaze,
Pytania sa trzy:
- kto odbieral - odpowiedz pojawi sie na walnym po wprowadzeniu osoby do rady (ulica wszystkiego nie wziela)
- jak bardzo pti i IZNS sa zalewarowani na tym papierze - jesli granica juz blisko to aby sie ratowac musza puszczac pozytywne infa (te o prokuraturze to chyba na postraszenie pajaka)
- jak bardzo te info o prokuraturze i 3,5 mln moze wplynac na zysk operacyjny w przyszlosc - bo nie wiemy za jaki okres to bylo krecenie loda, i na jakiej zasadzie to gralo? Teoretycznie to powinno wplynac na uszczelnienie kasy i pojawic sie w wynikach
A teraz spakulacja, czy odbierajacym mogl byc COGNOR? sprzedali czesc swojej dystrybucji aby przorietnowac spolke na odzysk - dostali za to 181mln wiec kupienie juz dzialajacego biznesu ma sens.
Być może, za krótko jestem na tej spółce aby znać szczegóły nie mówiąc już o niuansach w branży. Takie pomysł się urodził z braku informacji, zobaczymy więcej po infie o 5% progu.
Dnia 2011-06-11 o godz. 08:56 ~prawie umoczony napisał(a):
> Pająkowi nie zależało na tym co stanie się z kursem,
> spójrzmy:
19, 20 maja - 17831 szt. od ceny 8,85 do ceny
> 3,00
26 maja - 31690 szt. od ceny 3,05 do ceny 2,88
> 30 maja - 75344 szt. od ceny 2,99 do ceny 3,72
31
> maja - 86676 szt. od ceny 3,72 do ceny 4,05
2 czerwca
> - 156488 szt. od ceny 3,43 do ceny 3,10
Tak nie
> wychodzi się z akcji aby zarobić. Nie uwala się kursu małym
> pakietem aby duże wyrzucić taniej, chyba ze zarząd o czymś
> się dowiedział i trzeba wiać, albo co jest równie
> prawdopodobne udowadnia się "ja wam wszystkim
> pokarzę". Z pozostałych akcji przedwczoraj i
> wczoraj zużył ok 60 - 70 k, pozostało mu ok.100k, którymi z
> lubością uraczy nas po raporcie. Dlatego podciąganie kursu
> za wszelką cenę jest niepotrzebne, lepiej za te pieniądze
> przejąć te akcje, które wyrzuci. Znając historię sypania i
> biorąc pod uwagę fakt, że kupował po 1zł/szt.
zrobi to
> nawet gdyby kurs wynosił mniej niż 1zł. Dlatego ustawiać
> się nisko, nawet spadek do 2zł będzie bardzo krótkotrwały
> bo ze 100k długo nie poszaleje.
Zapomnijcie o AT, przyjdą
> jeszcze czasy, że na tej spółce to użyteczne narzędzie
> będzie się sprawdzać
Pozdrawiam wszystkich.