• pytanie Autor: ~okon [46.134.192.*]
    Wpłynęła już Wam dywidenda na rachunek?
  • Re: pytanie Autor: ~Profan [217.153.175.*]
    Tak od około 10 min na juz koncie w Mbanku.
  • Re: pytanie Autor: ~macieja [188.146.229.*]
    to co dzis za kase z dywidendy podciagniemy kurs
    a jutro nasz koleszka kowal sprowadzi nas na ziemie
  • Re: pytanie Autor: ~okon [46.134.192.*]
    mi w boś jeszcze nie, a chciałbym dokupić
  • Re: pytanie Autor: ~leon [78.88.197.*]
    dlatego obserwuje sytuację i zbieram kasę jak spadnie to dokupię za 10potyków,
    dokupujac po 2,30 myślałem że taniej nie bedzie a tu bęc,czuje się nieżle wyruch...y,no
    more więcej spółek o tak niskich obrotach bo kolejne 2 lata kisić nie mam zamiaru kasy a może się zdarzyć tak że w końcu po 2 latach uśredniania bede miał w miarę akcje po kursie spoko ale przyjdzie bessa i dup.. zbita poleci wszyćko na ryj a takie spółeczki potrafią dziennie -10% spaść.
    Kasę z dywidendy warto przeznaczyć ale na siebie coś sobie kupić a nie sponsorować kowala,ma spaść to spadnie ale bez nas chłopaki.
    Pozdrawiam,
  • Re: pytanie Autor: ~bobbot [46.175.237.*]
    co wy z tym kowalem, a nie przyszlo wam na mysl, ze to klasyczne wyleszczenie przed wejsciem nowego duzego gracza??? do niedawna nikt nie chcal kupic tego papiera. Nawet jak spadalo. Teraz od kilku dni obrot jest konkretny, ktos nowy w spolke wchodzi.

pozdrawiam leszczy w podbieraku co ralizuja strate.
    bob
  • Re: pytanie Autor: ~JurekQ [77.254.26.*]
    Słuszna uwaga, czas pokaże jednak patrz na AT. Spółka jest w trendzie spadkowym? Moim zdaniem jest. Wyleszczanie nie może trwać tak długo....

... Nie ma co, sektor IT w Polsce to moim zdaniem perełka do inwestowania, dla porównania można sięgnąć do stanów, gdzie spółki z tego sektora są krotnie droższe...

... A procad osiągnął C/WK mniejszą od Sygnity, a jest tutaj nie porównywalnie lepsza sytuacja.
    większy spadek bedzie niebezpieczny dla dużych współwaścicieli. Za niewielkie pieniądze możnaby w nią wejść (nie tylko jako posiadacza akcji) i zamieszać w strukturze spółki.

A jeśli chodzi o kus akcji - niewielkim kapitałem można zrobić tu duże wybicie bo akcji wcale nie jest tak dużo, zwłaszcza po tym, jak spora część akcji została skupiona w celu umorzenia.

pozdro dla wytrwałych.
  • Re: pytanie Autor: ~Jurek [178.37.50.*]
    Piszesz z sensem... Z drugiej strony skoro miał byś mieć rację to czemu przy poziomie 2.3, 2.5, 2.7 nie poszliśmy w górę?

Był wzrost spekulacyjny do 2.7, bez żadnego racjonalnego powodu-> no i spadek w ciągu paru dni... do 2.2-2.3

Był wzrost do 2.5-2.6 i spadek do 2.2-2.3

Kiedy nadzieja jest, że poziom 2.2-2.3 jest mocnym wsparcie-> nagle zaczyna spadać do i lecimy na 1.95.....

Zgadzam się z tobą-> Masz w 100% rację. Dajesz słuszne i kolejne argumenty fundamentalne za wzrostem....

Ja inwestuje cierpliwie i tak jak ty fundamentalnie. Procad to spółka, że nie znasz dnia ani godziny by urosło 20%.. Kolega wyszedł tutaj akurat dzień przed takim wzrostem.

Fundamenty suma sumarum zawsze się sprawdzają.... Co nie zmienia faktu, że jesteśmy w trendzie spadkowym i niestety utworzył się trójkąt z którego wyszliśmy dołem.... czyli dalej spadek.
    hehe, a jesli ktos wszedl na krotka sprzedaz, zanizyl kurs i batonem 50000 akcji chce zarobic kilka zł to się zdziwi. Moim zdaniem do momentu podobicia kursu na 3zł nie będzie aktywnego zainteresowania spółką przez nowych drobnych inwestorów.
  • Re: pytanie Autor: ~JurekQ [77.254.26.*]
    Akurat małe i średnie spółki są najlepsze podczas bessy. Mniej tracą i szybciej zyskują. Na Wig20 masz prawie 100% szansę na spadki.
  • Re: pytanie Autor: ~Profan [83.24.101.*]
    Dokładnie. W 2008 roku tylko dlatego tak zjechaliśmy poniewaz sprzedawały dwa TFI (łącznie ponad 10%) akcji. Dzis juz ich dawno nie ma :)
    Akcji po skupach tez znacznie mniej.
    tak duży gracz chiński pewnie kupują akcje bo chcą może przeprojektować autostradę albo kasę co przewał zrobili ulokują na polskiej giełdzie - hehe a tak poważnie to czekamy na info ...
    Wow cóż za łobroty miałem dzisiaj w nich ponad 11% udział,dokupiłem 750szt
    miałem tego nie robić ale korciło mnie bo tanio 1,92pln/szt .
    Jakie 500-700szt mógłbym dokupić w tym miesiącu ale zapobiegawczo kasę trzymam a nóż spadnie i znowu lipa a ktoś pozbywa się akcji ,1 zlecenie 500szt ktoś z ukrytego walnął chyba jak z grubsza sprawdzałem,niestety nie mam notowań z 5 ofertami tylko standardowe 1oferta i nie widzę co się dzieje .
    Pozdrawiam trzymających a nóż na mikołaja pare pln zarobimy,hehe
  • Re: pytanie Autor: ~JurekQ [178.36.232.*]
    nie zaklinam rzeczywistości... robisz bardzo dobrze, spółka tania jest i była po 2,5... Może być tańsza. Poczekaj i dobieraj pomału. Moja średnia to 2.3.... Jak widzisz 10% drożej niż teraz.
  • Re: pytanie Autor: macieja69 [82.139.26.*]
    do mających większe doświadczenie
    czy jest szansa że ta spółka wyjdzie powyżej 2 zeta w najbliższym czasie
    chociażby po wynikach za półrocze
    cholera nie spodziewałem się,a tu kasa potrzebna ,
    wywalając pkc oddam z dużą stratą
    wiem że zachowanie kursu jest ciężkie do przewidzenia( myślałem że poniżej 2 nie spadnie)
    przydały by się jakieś sugestie
  • Re: pytanie Autor: ~JurekQ [87.96.33.*]
    jest luka tutaj. Powinno szybko wzrosnąć do 2,10.. a potem znowu mamy decyzję rynku, albo zmiana trendy na wzrostowy, albo spadek.... Raporty mogą spowodować gigantyczną euforię i plus 30%, albo wręcz przeciwnie.
    Mam ponad 11500szt ale nie dokupuje ,w portfelu siedzi kasa na kolejne 1000szt ale liczę że spadnie i średnią co miała być już lux jeszcze obniżę.
    Po odjęciu zysku za zeszly rok i dywidendy za ten to średnią mam 2,70pln/szt bez rewelacji
    ,może przy kursie 2,30-2,45pln/szt była by ok ale przy 1,90pln to ponad 40% spadek wartości portfela czyli kiszona na kolejny rok i raczej bez perspektyw na sprzedaż z zyskiem.
    Jeśli nie zwiększą rentowności to może być naprawdę cieńko i pozostanie liczyć na ostatni kwartał cudów jak zeszłym roku.
    Jak popatrzeć na WIG w ujęciu ostatniego miesiąca to nie za wesoło i jak spadnie poniżej 47000pkt to może się zacząc cosik niewesołego dla nas jak w 2007-2008r.
  • Re: pytanie Autor: ~JurekQ [87.96.33.*]
    Wiesz, na spadkach jakieś spółki też rosną. Wątpię by AssecoPol, mogłoby być po 30zł-40zł.... Wszystko ma swoje limity.
[x]
PROCAD -0,83% 2,40 2022-06-28 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.