na rynku jest nowy konkurent i Jago nie da rady, wystarczy sie rozejrzeć i popatrzeć na firmę od 2009 roku nic tylko straty wyoskie koszty uzyskania przychodu przy ciągłym zbywaniu majątku i zero inwestycji a szczury z zarządu pierwsze już opuszczają tonący okręt to góra lodowa wędrująca w kierunku równika. Mogę się założyć że firma w ciągu 2 lat oglosi upadłość
koniec tego roku to za szybko, nadal mają dużą grupę klientów i to zbyt poważnych. Aby tak się stało któryś z wielkich (Tesco, Carrefour) musiałby zrezygnować z usług w ciągu 3 najbliższych miesięcy, to spowoduje ruch kolejnych i spadek przychodów, a spadek przychodów choćby o 3 mln miesięcznie to wzrost kosztow stalych. Wg mnie yprzedaż akcji to zwiastun wlasnie takiej rezygnacji jakiego klienta. Mogę się zalozyc o duze piwko ;-)
Ty Robercik znowu sie nacpales:-)
Przeciez Tesco ,Carrefour i Kaufland nie jest juz w Jago
Jest w Jago-Logistyce
ps.Umowa z Kauflandem bedzie prolongowana:-)
PYTANIE O RENTOWNOŚĆ KONTRAKTÓW Z CAREFOUREM I TESCO
WG MNIE JAKOŚ DO TEJ PORY NIE POSTAWIŁY JAGO NA NOGI
ZA TO JAK JAGO CZEGOŚ NIE DOSTARCZY TO SYPIĄ KARY,
TAK CHYBA NALEŻY TŁUMACZYĆ STRATY SIĘGAJĄCE 70% PRZYCHODÓW
ŻYCZĘ JAK NAJLEPIEJ JAGO ALE...................................
to sobie tak umowy mozna pozrywac?? ciekawe -))
pomijam fakt ze to chyba w druga strone bedzie dzialac i to inne nowe podmioty po tym sezonie zglosza sie do jagody o obsluge logistyczna-))
prawda jest taka ze logistyka radzi sobie dobrze a detal wlasnie wstaje z kolan-drugi kw obstawiam na 2mln zysku-i powoli zaciera stare zle wspomnienia po swoich poprzednich latach wiec jak mam spekulowac co do przyszlosci jago to logistyka jest bardzo mocna i bedzie rosla powoli w sile a detal po sprzedazy chlodni lodz powinien zlapac plynnosc i powalczyc w przyszlym roku o jakies 10 baniek zysku netto no moze 9-)
w ciągu dwóch lat faktycznie padnie jak nic nie będą robić,
ale prezes też ma interess by przetrwać więc najbliższy rok to rok działań by przetrwać
czekamy na fuzję z Epigonem, wówczas kosmos
sprzedają tylko ci co to za ostatnią kasę nakupili, prawdziwi gracze mają kasę na dokupienie w odpowiednim czasie