• koniec z Jago Autor: ~robert [77.237.0.*]
    na rynku jest nowy konkurent i Jago nie da rady, wystarczy sie rozejrzeć i popatrzeć na firmę od 2009 roku nic tylko straty wyoskie koszty uzyskania przychodu przy ciągłym zbywaniu majątku i zero inwestycji a szczury z zarządu pierwsze już opuszczają tonący okręt to góra lodowa wędrująca w kierunku równika. Mogę się założyć że firma w ciągu 2 lat oglosi upadłość
  • Re: koniec z Jago Autor: ~tom [31.175.86.*]
    pisałem, pisałem o tym.
    Ale wtedy kursik będzie w okolicach 30 gr.
    pa pa
  • Re: koniec z Jago Autor: ~radecky [89.228.48.*]
    daje koniec tego roku
  • Re: koniec z Jago Autor: ~robert [77.237.0.*]
    koniec tego roku to za szybko, nadal mają dużą grupę klientów i to zbyt poważnych. Aby tak się stało któryś z wielkich (Tesco, Carrefour) musiałby zrezygnować z usług w ciągu 3 najbliższych miesięcy, to spowoduje ruch kolejnych i spadek przychodów, a spadek przychodów choćby o 3 mln miesięcznie to wzrost kosztow stalych. Wg mnie yprzedaż akcji to zwiastun wlasnie takiej rezygnacji jakiego klienta. Mogę się zalozyc o duze piwko ;-)
  • Re: koniec z Jago Autor: ~Maniuś [188.33.21.*]

Ty Robercik znowu sie nacpales:-)
    Przeciez Tesco ,Carrefour i Kaufland nie jest juz w Jago
    Jest w Jago-Logistyce
    ps.Umowa z Kauflandem bedzie prolongowana:-)
  • Re: koniec z Jago Autor: ~robert [77.237.0.*]
    Maniuś a skąd wiesz że Kaufland bedzie przedłużał umowę? Poszukaj u wujka google, myślę że będziesz bardziej zaskoczony niż myślisz
  • Re: koniec z Jago Autor: ~WIDZ [178.73.49.*]
    PYTANIE O RENTOWNOŚĆ KONTRAKTÓW Z CAREFOUREM I TESCO
    WG MNIE JAKOŚ DO TEJ PORY NIE POSTAWIŁY JAGO NA NOGI
    ZA TO JAK JAGO CZEGOŚ NIE DOSTARCZY TO SYPIĄ KARY,
    TAK CHYBA NALEŻY TŁUMACZYĆ STRATY SIĘGAJĄCE 70% PRZYCHODÓW
    ŻYCZĘ JAK NAJLEPIEJ JAGO ALE...................................
  • Re: koniec z Jago Autor: ~wev [62.141.204.*]
    to sobie tak umowy mozna pozrywac?? ciekawe -))
    pomijam fakt ze to chyba w druga strone bedzie dzialac i to inne nowe podmioty po tym sezonie zglosza sie do jagody o obsluge logistyczna-))

prawda jest taka ze logistyka radzi sobie dobrze a detal wlasnie wstaje z kolan-drugi kw obstawiam na 2mln zysku-i powoli zaciera stare zle wspomnienia po swoich poprzednich latach wiec jak mam spekulowac co do przyszlosci jago to logistyka jest bardzo mocna i bedzie rosla powoli w sile a detal po sprzedazy chlodni lodz powinien zlapac plynnosc i powalczyc w przyszlym roku o jakies 10 baniek zysku netto no moze 9-)
  • Re: koniec z Jago Autor: hanys705 [94.251.155.*]
    Narazie obchodzi mnie czy się obroni i w którym momencie zakupić,bo rok to szmat czasu i na dwoje babka wróżyła.
  • Re: koniec z Jago Autor: ~jaguś [31.175.245.*]
    jeszcze DUŻO za wcześnie na zakupy, tak od 40-35 gr. w dół.
  • Re: koniec z Jago Autor: ~oki [87.204.246.*]
    to chyba już fanatyzm u nie których z tym Rozkwitem jago. jak u pierwszych chrześcijan
  • Re: koniec z Jago Autor: ~wev [62.141.209.*]
    jagus zmien dilera i zacznij chodzic na mitingi-)))
  • Re: koniec z Jago Autor: hanys705 [94.251.155.*]
    Irek pomóż nie bądź żyła.
  • Re: koniec z Jago Autor: ~optymista [81.152.58.*]
    w ciągu dwóch lat faktycznie padnie jak nic nie będą robić,
    ale prezes też ma interess by przetrwać więc najbliższy rok to rok działań by przetrwać

czekamy na fuzję z Epigonem, wówczas kosmos
    sprzedają tylko ci co to za ostatnią kasę nakupili, prawdziwi gracze mają kasę na dokupienie w odpowiednim czasie
  • Re: koniec z Jago Autor: ~mirek [193.104.239.*]
    zobaczymy ale wg mnie musza coś jeszcze wymyslić zeby podkęcić kurs bo jest juz za nisko
[x]
JAGO -66,67% 0,01 2012-10-24 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.