do wzrostów, przychody w 1q 21mln a akcje śmiesznie tanie, po odbiorze od pajaka pojawi sie zapewne nowy inwestor i wrócimy na poziomy powyżej 10 zł, wiec jest jeszcze okazja do tanich zakupów. pozdro
Dnia 2011-06-04 o godz. 09:16 ~PROMET napisał(a):
> do wzrostów, przychody w 1q 21mln a akcje śmiesznie tanie,
> po odbiorze od pajaka pojawi sie zapewne nowy inwestor i
> wrócimy na poziomy powyżej 10 zł, wiec jest jeszcze okazja
> do tanich zakupów. pozdro
Pamiętacie jak GOADVISERS sypał po 4 grosze NICOGAMES?
Sprzedali w lipcu 2010 r. wszystkie posiadane akcje.
Kupili potem po 7 groszy 20 000 000 szt.
Zarobili i jeszcze zarobią.
=============================================================
Myślę, że na PROMECIE dobrze zarobimy.
Dotyczy osób, które kupiły po 2,75 do ok 3 zł z hakiem.
Wolumen w ubiegłym tygodniu wyniósł 1 985 316 sztuk.
Akcji w sumie jest 2 100 000 zł. Myśleć, Kto to odebrał.
Pozdrawiam
P.S. Moim zdaniem na walnym pojawi się nowy przedstawiciel inwestora (jako członek RN), który ostatnio odbierał od Pająka i leszczy (którzy stracili sporo).
Bądź cierpliwy !!!!!!!!!!!
Bylem na NicolasGames, bylem na Victori, bylem na Veno a teraz jestem na PROMecie!!!
i jestem bardzo mocno zaskoczony New Connect.
Co prawda po pierwszym kwartale mamy mały minusik ale poczynione w tym kwartale zostały inwestycje, ale od drugiego kwartału zapewne będzie coraz lepiej, następne kwartały będą lepsze nie tylko pod względem przychodów ale i zysku,jezeli w ubiegłym roku miał 0,7mln zysku to w tym roku przy znacznie większych przychodach (sądzę że przekrocza 100mln) zysk może przekroczyć 2mln, skromnie licząc, co daje blisko 1zł na akcje zysku, a kurs obecny 3zł. która spółka ma takie wskaźniki rewelacyjne. ciekawy jestem jak przedstawia się sytuacja dot. procesu odzyskiwania złota czy już została ta metoda dopracowana.
NewConect-spółki z największym przyrostem zysku w 2010 roku!!!Wziąłem pod uwagę tylko te spółki,które wypracowały za 2010 rok zysk netto powyżej 40 000 zł.Kilka spółek nie mogłem znależć raportu rocznego i pominąłem je np. Nicogames,11bit,Tromedia.Podaję w kolejności przychód,zysk netto za 2010,zysk netto za 2009,procent wzrostu zysku do roku poprzedniego.Podaję je w kolejności alfabetycznej aby nie być stronniczym.
Wiem,że jest jeszcze kilka dobrych spółek ale nie ma raportu rocznego.
Pierwsza trójka jak na razie to REMEDIS 2831% wzrost zysk,HEFAL 902% wzrost zysk i GPH 776% wzrost zysk.
Dnia 2011-06-05 o godz. 14:28 ~minetaki napisał(a):
> NewConect-spółki z największym przyrostem zysku w 2010
> roku!!!Wziąłem pod uwagę tylko te spółki,które wypracowały
> za 2010 rok zysk netto powyżej 40 000 zł.Kilka spółek nie
> mogłem znależć raportu rocznego i pominąłem je np.
> Nicogames,11bit,Tromedia.Podaję w kolejności przychód,zysk
> netto za 2010,zysk netto za 2009,procent wzrostu zysku do
> roku poprzedniego.Podaję je w kolejności alfabetycznej aby
> nie być stronniczym.
Tak, ja tez przyglądam się tej spółce i widać że tkwi w niej niezły potencjał do wzrostów. Jak niektórzy pisza odnosząc się do wynikow za 1kwartał że ze straty nie wypłaca się dywidendy tylko nie biora pod uwagę tego co jest napisane w raporcie,a co złożyło się na tą niewielką stratę, która zostanie zamieniona na pokaźny zysk. Z tym że cena za 1 walor będzie powyżej 10 zł. Pająk wyrzuca, a być ,może już wyrzucił swój pakiet na którym i tak zarobił, może dlatego że nie mógł zdobyć większości, a może przez to nie chcieli go zrobić prezesem i "duma" nie pozwoliła być dalej akcjonariuszem. A moze za kilka dni się okaże że ma 4x.xx%
Ogłoszenie o zwołaniu ZWZA Promet S.A. na dzień 28 czerwca 2011 roku oraz projekty uchwał
Zarząd Promet S.A. przekazuje w załączeniu do publicznej wiadomości treść ogłoszenia dotyczącego zwołania Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Akcjonariuszy Promet S.A. na dzień 28 czerwca 2011 roku oraz treść projektów uchwał.
Podstawa Prawna:
§ 4 ust.2 pkt 1 i 3 załącznika nr 3 do regulaminu ASO " Informacje bieżące i okresowe przekazywane w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect "