Dalej ktos trzyma kurs .... kanał... o jednym czasie spore zlecenia po obu stronach na 3,62 i 3.85 .... myślę, że tak będize do walnego do uchwał.... a infa są pod dobieranie ale w w/w kanale, który niewiele się zmienia... Pozdro
ten ktoś kto trzyma kurs dysponuje akcjami w przedziale od 2 - 3 k.
Im bliżej ważnego walnego tym obroty będą coraz wyższe (można to sprawdzić na spółkach, które to mają za sobą) - a kanał kursu coraz szerszy proporcjonalnie do obrotów .
Jak komuś ważnemu puszczą nerwy lub z potrzeby wystawi zlecenie kupna na otwarciu - np 30 k akcji, kurs od razu leci w górę od 30 - 50% w ciągu 1 dnia ( Reihold miał już w swojej historii kilka takich wzrostów - zwłaszcza na otwarciu).
Do walnego wg. mojej oceny będzie trend wzrostowy akcji.
Kto sprzedał i czeka na okazję kupna przed walnym po promocyjnej cenie 3 zł, może zostać na lodzie, tym co już są po zakupach życzę spokoju i opanowania.
Myślę, że pomysł jest taki....
a) trzymamy kurs do walnego, aby się szwedzi nie wycofali .....
b) zbieramy papier w wyznaczonym kanale ewentualnie jakieś małe info, aby obroty wzrosły
c) po walnym i klepnięciu uchwał jazda w górę do czasu dopuszczenia nowego papiera na rynek , tj. bez trzymania i same dobre infa, a to ktoś kupił a to fund ma 5%, a to zysk za I kwartał i II a potem korekta wycen nieruchomości....
d) sprzedadzą tyle papiera , aby mieć kontrole i dobrze się najeśc.... a jak rynek mocno wydrenują (wykupią) yo łatwiej o bajkowe wzrosty ....
myślę, że od walnego w lipcu, serpniu i dalej tak około roku będziemy jechać w górę....
to byłby miły scenariusz wreszcie z inwestorem.... funduszem takim lekko albo mocno pazernym .... Co wy na to????
pomarzyć zawsze warto, ale różne scenariusze widziałem na gpw, łącznie z tym powyżej, ale moim zdaniem bliżej nam do scenariusza rodem z Triona po objęciu akcji przez Altreco, też nic przeciwko nie mam.
nie trudno zauważyć że "latający holender" dysponuje wirtualnymi akcjami w ilości około 2 k na kupnie i na sprzedaży ( program transakcyjny Werset dokonuje operacje tylko ich wyświetlania i przesuwania na liście zleceń).
Programowo ustawienie np w dniu wczorajszym było :
- cena wirtualna na kupnie = cena 1 oferty - 0,06 zł
- cena wirtualna na sprzedaży = cena 1 oferty sprzedaży + 0,06 zł
No i stały numer sprzedaży i kupna - 1 akcji na otwarciu i zamknięciu sesji