to tylko hipoteza która ktos wymyślij wg mnie nie ma żadnych podstaw aby tak sie stało.
Po drugie juz widac że chętnych do sprzedawania nie ma, teraz bedzie oczekiwanie na Walne. Nikt za bezcen nie chce się pozbywac papiera z taka perspektywą, wiec proponuje ciepliwośc - główna zaleta inwestora a nie spekulacje
perspektywa jest to prawda. Ale ciagle chcialbym wiecej prezesa w mediach. Przeciez teraz ma sie czy pochwalic. No i nic nie wiemy co sie wydazyla na radzie i czy budzet jest zatwierdzony jesli tak - to jaki?
brawo senior. Wg. mnie dobrze kombinujesz. Mozliwy taki hit od mamuski a jesli nie to wyniki beda swietne i na koniec roku mamy nie mniej 20 mil gotowki czyli ok 3 pln za akcje. To wtedy cena powinna wynosic ok 25 - 30 pln lub przy wariancie a tj "mamuska w akcji" wzrost o okolo 50%
nie widze wiekszego sensu aby kghm mial zdejmowac z gpw.sami przeciez widza jak bipromet sie ladnie rozwija i lapie tez inne zlecenia-taki np.mittal to potega.kghm powinien sie cieszyc ze ma taka perelke za bezcen-ktora jest zdrowa.prorozwojowa i jeszcze tania/pozdro
teraz po infie z indiami.gdzie rekomendujacym jest mittal wydaje misie ze kghm po prostu ubiegl mittala.po uplywie roku od wezwania wydaje mi sie gdyby nie wezwanie to hindusi sami by polkneli malutki bipromet za bezcen.ostatnio zaplacili duzo za aktywa polskego cognora/pozdro
Pewnie ze moze to wtedy w pzypadku dywidendy mamy 1.5 za akcje a skupy akcji 50% powyzej rynku. Tak mi sie wydaje oczywiscie. Ale juz niedlugo sie dowiemy.
poczytajcie co mowi na wnp.pl prezes kghm wirth o inwestycjach.do konca 2015 ma sie skonczyc generalna modernizacja glogowa wlacznie z budowa nowego pieca zawiesinowego-decyzje juz podjeto.-koszt pieca 1.7 mld zl.sprzedawac teraz bipromet to trzeba byc niespelnym rozumu.spolka jest dopiero w punkcie startu.co niektorzy nie wiedza co maja/pozdro
dobrze że ostrzegasz , ale jak widzisz nie ma popędu do sprzedaży , sam bym łyknął kilka tysiaków na tym poziomie , a tak mała łyżeczką trzeba siorbac :-)
Pozdro
juz od dawna piszemu ze KGHM kupowal Bipromet majac konkretne cele inwestycyjne i pomysl na wykorzystanie Biprometu. Biezacy rok to moze byc tylko wstepem. Teraz czekamy na wygrane przetargii i przelamanie 10 pln