• do Abesa Autor: ~Aldabert [188.146.135.*]
    Witam!!
    Coś nie chce spadać, mało leszczy czy co?
    Zakłdad pewnie byś wygrał, miałeś rację,że dobrałeś.
    pozdr
  • Re: do Abesa Autor: ~abes [80.50.55.*]
    to dobrze, że akcjoanriat jest świadomy wartości spółki. póki co oddają niecierpliwi, niewielkie ilości i chyba nie zamierzają oddawać poniżej ceny nowej emisji-myślę, że to efekt tego, że brali powyżej 5 zł. wczoraj ktoś też dobrał albo wszedł pod koniec sesji. kupił tylko kilo ale nie czekał aż ktoś wywali, ustawił kupno po 6,01-to dobrze prognozuje. wiem, że kilka osób chciałoby wejśc w spółkę ale zbyt mało akcji jest poniżej 6,00 do odbioru. handel zacznie się od informacji o inwestorach i w przedziale 8-9 zł jak sądzę. tak jak mówisz, trzeba cierpliwości ;) pzdr!
  • Re: do Abesa Autor: ~Aldabert [79.163.108.*]
    No i dobrze, zarobimy, a o to chodzi w tym całym biznesie, chociaż fajniejsze od kasy jest czytanie tego wszystkiego, tj DI, bilansów, analiza informacji, prasy, przewidywań itp.
    Kasa jest tylko na deser, przynajmniej dla mnie. Ale bardzo cieszy, nie powiem, że nie.
    Abes jesteś zaangażowany w Balticon?
    pozdrawiam
    przejrzałeś mnie, tak, jestem w Balticonie. Miałem pecha, bo brałem po 0, 61 myśląc, że niżej nie będzie. Teraz wyję do księżyca, bo nie mam wolnej kasy na dobranie (całość wsadziłem tutaj i GPH), a jestem pewien, że caly ten spekulacyjny ciąg od debiutu wkrótce się skończy i będzie tam niesamowita jazda. Na forum Balta znajdziesz kilka moich wpisów-póki co były mało techniczne bo jak dotąd sukcesy s-ki nie przekładaja się na kurs.
    Nie o to chodziło, nie chciałem Cię "przejrzeć" czy cos w tym stylu, wszedłem na forum i zapytałem się, abesów może być kilku.
    fajna spółka ale nie wiem o co tam chodzi.
    pozdr
    osobiście przeważam w portfelu alkala
    pozdrawiam
    ani trochę nie mam Ci za złe ;)

nasz Alkal to jedna z ciekawszych i perspektywicznych s-ek na NC, trochę martwi mnie codzienny wolumen obrotów, nie wiem, może za drogi jest :) dodatkowo moder nie uaktualnia wykresu i potencjalni chętni codzien widzą czerwień.

trochę sobie zarząd długi termin zostawił na znalezienie inwestorów... info chciałoby się przeczytać lada dzień ;)
    a jakie jeszcze masz typy, pytam z ciekawości,
    pozdr
    Balt i GPH, już wiesz, długoterminowo kiszący się Borek, interesująco robi się na Investcon (tam niedawno 1 mln akcji kupił p. Karkosik) zaglądam też na Promet z NC (tu największy akcjonariusz chce rozstać się ze s-ką prawdopodobnie, kurs zleciał na łeb, a akcji jest 2,1 mln); PGNiG może zrobic jazdę pod łupki ;) ogólnie chemia, recykling i surowce powinny dac zarobić. Alkal jest jedyna budowlaną, która przykuła moją uwagę ;)
[x]
ALKAL 0,00% 0,42 2018-05-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.