Odpowiedź prezesa na zadane pytania w mailu.
"Witam, prosze uzbroić sie w cierpliwość, musimy rozwiązać kwestie prawne udzielania odpowiedzi tylko jednej osobie w związku z kodeksem spółek handlowych. Poinformuję Pana niezwłocznie o formie w jakiej tych odpowiedzi udzielimy. Sprawa nie została pozostawiona, przepisy zmuszają nas do odpowiedzialnego rozwiązania i formy w jakiej zarząd musi się ustosunkowac do takiej sytuacji. Prawdopodobnie będziemy musieli upublicznić stanowisko zarządu w kwestii zadanych pytań".
Czyli czekamy na komunikat.
A po tej odpowiedzi odpowiedzcie sobie sami, czy zarząd jest kompetentny, czy też ma akcjonariuszy gdzieś. Jak na NC współpracę zarządu oceniam bardzo pozytywnie. A nie to co niektóre firmy (NC) dają tyle informacji co są zmuszone przez kodeks spółek handlowych. Pozdrawiam.
Pozytywnie to by bylo gdyby robili noty do tych tajemiczych pozycji w raportach. Od pubikacji raportow nie bylo sesji wzrsotowej. Z reszta od ponad 20 notowan jest tylko zjazd. Mialo byc 40 jest 4 :/ Jest troche tak jak myslalem, dopoki nie bedziemy wiedzieli kto, ile i po ile obejmie akcji z nowej emisji to bedzie kiszonka. Jednak 4 zl to sie nie spodziewalem. Zwlaszcza ze emisja ma byc po min 7. Te dysproporcje sa dla mnie nie zrozumiale.
ps
obserwuje Alkal, Epigon, tam tez zjazd trwa. Uwage moja zwrocil Black Point, spolka z ladnym ZO, tez od pona pol roku spada. Ktos cos wie wiecej na jej temat?
1. Co to za środek w budowie za 3,150mln zł. Kiedy planowany jest koniec inwestycji oraz jakie jest jej przeznaczenie
2. W przychodach jest 1,8mln od jednostek powiązanych. Za jakie usługi BG otrzymał taką kwotę.
3. W kosztach jest 3mln na usługi obce. Czy są to koszty za wynajem pracowników i magazynów pod Krakowem.
4. Firma zatrudniała w poprzednim roku tylko 1osobą. Zarząd chyba w to nie wchodzi. Co to za osoba.
5. Wynagrodzenie zarządu było 65 tys. Za jaki okres to jest 1 m-c, pół roku, czy rok?
6. Przy jakim przychodzie Fesenko zarobiło 116 tys $.
7. Czy wiadomo coś nowego na temat RusOila.
Były mniej więcej to takie pytania.
No to nie dziwie sie ze musza takie informacje oficjalnie upublicznic dla wszystkich.
No to czekamy na odp i bedzie wszystko czarne na bialym.
Dzieki i pozdrawiam
MW Nie chodzi o to, że prezes odpowiada tylko mi, czy nawet ludziom na forum. Chodzi o równy dostęp do informacji w tym samym momencie. Nie wszyscy inwestorzy czytają forum bankiera. O to chodziło prezesowi.
Fafik - ja to rozumiem, dziekuje za zaangazowanie. Mysle ze to powinno byc podane do wiadmosci wczesniej, a Prezes nie powinien byc zdziwiony. Niech podadza to w oficjalnym komuiniacie i tyle. MOga zrobic to dzisiaj , tylko trzeba miec dobra wole.
Prezes mówił też, że ostatnio ma dużo roboty. W sumie mu się nie dziwię. Jeżeli czyta umowę z RusOile, do tego zawsze coś się wali i trzeba interweniować. Umawiać się na negocjacje itp. A za pewne chce ugrać to jak najlepiej. Do tego taki mały akcjonariusz co mu głowę zawraca. (ja). I podejrzewam wiele innych spraw. Dlatego trzeba być cierpliwym. Ważne, że o pytaniach nie zapomnieli tzn mnie nie zlali. Myślę, że spokojnie możemy czekać i obserwować, a wszystko dobrze się ułoży.
A widzieliście Smoka dzisiaj? Nie sądzę, żebyśmy byli gorsi od nich. (perspektywy), ale czy my się doczekamy 40-50% w jeden dzień? Mam nadzieję, że tego doczekam. Pozdrawiam.