1. Działalność.
Doradztwo finansowo-podatkowe. Usługi na które zawsze jest popyt bez względu na koniunkturę. W ostatnich latach znaczenie tego typu usług wzrosło.
2. Strategia.
Blue Tax Group buduje pierwszą w Polsce sieć franczyzową obsługującą przedsiębiorców w postaci centrów składających się z biur rachunkowych, biur obsługi finansowej i prawnej oraz kancelarie podatkowe. Do końca roku w ramach sieci planuje pozyskać partnerów. Rynek jest bardzo rozdrobniony w tej branży, dlatego też widzę duże możliwości szybkiego rozwoju grupy
3. Kapitalizacja.
Obecnie kapitalizacja rynkowa cały czas odzwierciedla wysokie oczekiwania rynku co do przyszłego szybkiego rozwoju Spółki. Jeżeli BTG uda się osiągnąć zakładany zysk w bieżacym roku to przy obecnej wycenie wskaźnik C/Z spadnie do 9,5. W kolejnych latach wyniesie odpowiednio 6,7.3,4
witam serdecznie wykres maluje się bardzo ciekawy tak jak pisałem wchodzę w spółkę najpierw powolutku pomatutku jak zbiorę tyle ile chcę albo chcemy to wtedy ruszymy dalej pozdrowienia dla prawdziwych blutaxowców a nie groszolapkow ;)
sądzę że już w tym tygodniu 10 gr zobaczymy chyba ciśnienie rosnie u nich i widać ze coraz więcej większych jest zainteresowanych blutaxem, jak poleci 7 gr to dalej będzie pestka mówię wam wchodzi ktoś duży do spółki!
sam sie zainteresowalem wasza spolka, kupilem pare akcji, ale przymierzam sie do wiekszego pakietu, pod warunkiem jednak ze zwieksza sie obroty, bo na razie z tym jest najwiekszy problem.
aha i jeszcze jedno zobaczcie akcjonariat
http://www.bluetax.pl/pl/strona/3/Relacje_Inwestorskie/65/Akcjonariat
a sądzę że wejdzie gracz powyzej 10% i to w maju zatem ff bez moich akcji i kolegi wyniesie zaledwie 15 mln akcji a wiadomo co się stanie jak to zostanie zebrane z czego po 6 i 7 gr w 2 tygodnie poszło ok 10 mln akcji to moze oznaczać jedno ;)
gdybym powiedział ile weźmiey to juz cea bie była by tak atrakcyjna a spokojnie do celu ;)
duza kasa potrzebuje czasu a nie potrzeba tu niecierpliwych :)
Jeśli zakup akcji było poprzedzone poprawnym rozumowaniem to nie sprzedaje .
Czekam a kiedy to nastąpi ,nieważne .
Nie zważam na nastroje rynku
Myślę o zyskach,jakie będę miał wkrótce ,a nie o obecnych stratach .
jedna nie mówi, druga nie słyszy i trzecia nie widzi - w skrócie kieruj się własnym rozumem i wiedzą w podejmowaniu decyzji inwestycyjnych, a już napewno nie forum
Ja podałem argumenty dlaczego posiadam .
Ty Dobrze Poinformowany zaglądasz ,śledzisz kurs ale czekasz
Nie jestem maniakalno-depresyjny i nie ustalam ceny akcji co dziennie
Lubie blutaxa ale za niego nie dałbym se odciąć :>)
Rynek, podobnie jak Bóg ,pomaga tym, którzy pomagają sobie wzajemnie
Mówisz że obroty małe ,dołącz do stada baranów z veno
Ja mam filozofię działania ,może twoja jest lepsza ?
Dlaczego nie kupuję ,wystarczy cofnąć się w czasie
Nie twierdzę że mam rację ,czas pokaże .
Pozdrawiam
Mila, sensowna wypowiedz.
Nie moge czekac na rozwoj wypadkow poniewaz mam bardzo skrajne zdanie co do rozwoju wypadkow z Bluetax i w ogole na rynku.
Nie pozwole jednak bezkarnie manipulowac - golic leszczy naganiaczom w rodzaju Roba.
Wiec to nazywam.
Jezeli sie myle to czemu oni tak sie tego boja?
Moze dlatego, ze im przeszkadzam?
Rowniez pozdrawiam.
bo jak widać 7 gr straszy jak opór zniknie to na kolejne poziomy będzie bardzo prosto przechodzić tylko kwestia czasu i 7 gr zniknie myślę że szybciej niż później ;)
słaby z Ciebie naganiacz - Twoje posty są tak mało wiarygodne, że aż odstraszają od zakupu tej spółki - na szczęście kieruje się własną analizą a nie czyimś kłamliwym bełkotem
np kilka dni temu informowałeś o szerokiej korespondencji z Panią Agnieszką z BTG między innymi na temat lock-upów. Dobrze wiemy że lock-upów na nowe akcje nie ma więc po co te insynuację rodem z krakowskiego przedmieścia.
Dnia 2011-05-27 o godz. 11:12 ~rob napisał(a):
> spokojnie ruszy bo znam przynajmniej 3 inwestrów którzy jak
> tylko wyjdą z veno i artefee wejdą tutaj ;) ale nie tylko
> dlatego :)
zgadza się na veno jesteśmy już na wyjściu na artefe zaraz odpali myślę że w poniedziałek max wtorek i wchodzimy w blutaxa mocno i koniec kiszonki na 6-7 gr! ;) gratulacje dla wytrwałych!
Dnia 2011-05-29 o godz. 17:22 ~rob napisał(a):
> zgadza się na veno jesteśmy już na wyjściu na artefe zaraz
> odpali myślę że w poniedziałek max wtorek i wchodzimy w
> blutaxa mocno i koniec kiszonki na 6-7 gr! ;) gratulacje
> dla wytrwałych!
Brawo rob -trafna diagnoza -właśnie trwa panika na veno
Jak to stado przygnać do nas ???????
żeby przyciągnąć więcej ludzi na blutaxa muszą być obroty większe a one będą jak 7 gr zejdzie ;) opór zniknie i droga otwarta na 20 gr :) a moze i więcej podstawy do wzrostów fundamentalne juz są teraz rola animatora ;) pozdro dla Niego!
Zarząd Blue Tax Group S.A. pragnie poinformować, iż kwota poniesionej przez Blue Tax Group S.A. szkody, podana w RB nr 16/2011 z dnia 16.marca 2011r. oszacowana na 3 027 068,30 zł. (słownie: trzy miliony dwadzieścia siedem tysięcy sześćdziesiąt osiem złotych 30/100) w związku z debiutem Klienta Blue Tax Group S.A. na Newconnect byłyby przychodem w roku 2010, co niewątpliwie miałoby wpływ na wyniki finansowe wykazane w sprawozdaniu finansowym za rok 2010. BTG niewątpliwie wykazałaby zysk za 2010 w wysokości około 2,5 mln zł. W kosztach Blue Tax Group S.A. za 2010 oraz 2009 rok zostały wykazane wydatki związane z tym projektem, między innymi pojawiły się koszty na około 500 tys. złotych związane z uczestnictwem w nim byłego akcjonariusza Emitenta, który współpracował przy tym projekcie.
Przychody wynikające z posiadania pakietu akcji Klienta Spółki Blue Tax Group S.A., o którego toczy się spór, (taki sam pakiet akcji miał posiadać Emitent ) wykazane zostały natomiast w sprawozdaniu Inwest Con Group S.A. za rok 2010 i poprawiły w znacznym stopniu jej wyniki.
Powyższa sprawa nie jest ujmowana w bieżących wynikach finansowych Blue Tax Group S.A. i nie będzie wpływać na obecną sytuację finansową Spółki, a może na nią wpłynąć dopiero w odległym czasie - zważywszy, że termin rozstrzygnięcia sporu pomiędzy Spółkami Blue Tax Group S.A. a Inwest Consulting S.A. może okazać się odległy.
nie wiem dokładnie jak sprawy sie toczą ale na moje prawnicze wykształcenie to jest bardzo duża szansa na spore odszkodowanie czy to będzie 3 mln nie wiem ale powyżej 1 mln na pewno więc gra jest warta świeczki
jeśli takowe rostrzygnięcie będzie to nie musze mówić co się będzie dziął ona kursie :)
aha i jeszcze jedno ćwierkają wróbelki że ta kwota którą mieli by otrzymać w ramach tej sprawy ma zostać oddana akcjonariuszom to byłóo y to ;)
Patrzcie że też to stado baranów z veno rozlazło się po całym NC
Jak to się ma do nas że przegrywamy ,nie potrafimy pogonić blutaxa
A może to tak że nałykaliśmy tego blutaxa jak czapla ryp i nie możemy pofrunąć wyżej ???