Ja to widzę inaczej. Ktoś chciał uruchomić stopy. Ale mu nie wyszło. Zbyt mocny akcjonariat. Na smoku już by się pozabijali jeden przez drugiego.
A czasu coraz mniej na takie zagrywki. Ale niech próbuje.
nikt logiczny nie ustawia tu S.L.Powiem górnolotnie-cierpliwi będą wynagrodzeni.Osobiści uważam że jesteśmy na poziomie gdy City Interactiwe był po 3-4 złote.Może kiepskie porównywanie tych dwóch spółek ale myślę że obrazowe.
Fafik, jakie stopy, o czym Ty mówisz? Wkręcasz sobie teorię, że to zagrywki jakiegoś zbieracza. Powiem Ci co to było, jakiś desperat sprzedać chce za wszelką cenę, bo go już d.... swędzi i nie może usiedzieć na niej.
Kto nie ma jaj nie powinien oglądać sesji, a zajrzeć raz na miesiąc! Ewentualnie ustawić na s swoje akcje na poziomie godziwego zarobku.I tyle
Jeszcze jedno, jeżeli ktoś by był zainteresowany naprawdę spółką to tyle by nie czekał. Zebrałby wszystko do 20 PLN jak leci, bo to i tak śmieszna cena w porównaniu już z rokiem 2011, nie mówiąc już o perspektywach. I uwierz mi, że do tych 20 PLN wciągnąłby dużo akcji, bo zakiszony i niewierny juz teraz akcjonariat na poziomie 10-12 PLN na widłach by srał akcjami jak dziecko.
Zeby nie było, mnie interesuje 70 PLN lub więcej. Może byc to za rok
Zgadzam sie z toba. Pozatym Tu by wystarczyla pompka na 10-12 zl i zjazd to ludzie odrazu by zaczeli oddawac. A taka gra sie nie sciagnie duzych ilosci, pamietajmy ze leszcz lubi sprzedawac w grupie ;)
Reuters jeżeli jest tak jak piszesz, to powiedz mi z nami jest coś nie tak, czy to inni tego nie widzą. Mam na myśli cenę mówisz, że jak ktoś by chciał to do 20 zebrał by całkiem spore ilości. Ale czemu tego nie robi. Tzn my mamy wygórowane wizje o cenie na poziomie 50zł? A reszta widzi lepiej i wycenia ją na 6zł? Bo nie rozumiem. Czy to my dobrze widzimy i ustawiliśmy się pierwsi nabywając spółkę? A teraz czekamy, aż inni to dostrzegą.
Co z tą spółką jest nie tak? Ja też uważam, że powinna chodzić spokojnie w okolicach 15zł-20zł. Do przejęcia RO, a po przejęciu 40-30zł. pozdrawiam.
Mnie sie wydaje ze chodzi tutaj o to iz NC to rynek spekulacyjny a ta spolka do takich nie nalezy tu sa fundamenty w ktore sie inwestuje oczekujac zysku za jakis dluzszy czas(jak na rynku glownym) Coz moze to i lepszy pomysl zeby wejsc pozniej jak juz zacznie rosnac bo i tak sie duzo ludzi posypie w graniczach 10-12. Mysle ze tutaj wiekszego zamieszania nie wprowadzi nawet przejecie RUSoil. Chyba przyjdzie nam poczekac do kolejnych raportow ale zobaczymy
Przejęcie RUSoli może namieszć, wszystko zależy jak to podadzą i ile wydadzą :-).
Moim zdaniem powinni przedstawić jasną strategię na najbliższe lata jak i prognozowane zyski. Obeznani w tym temacie sami prognozują na podstawie skąpych informacji :-) , ale to nie jest to samo, co prognozy zarządzających.
Co tyczy sie kursu, niech wszyscy, co wpadli tutaj na chwilę, niech oddadzą, widać zniecierpliwienie drobnicy i stopniowe dokładanie do arkusza po coraz niższych cenach, tutaj nie ma miejsca dla przypadkowych graczy :-))) , a cena niech spadnie wedle mnie nawet ponizej 5 złoty.
Typowa sytuacja:"Kupuj plotki, sprzedawaj fakty" Tak naprawdę oficjalnych danych nie mamy zbyt wiele. Plotkami są:
-Fesenko zarabia ponad 300tysięcy kwartalnie i to mając "podobno" miesiąc przestoju
-BG zarabia 300tysięcy w "słabym" kwartale w związku z sezonowością sprzedaży
-RusOil ma "podobno"9 milionów przychodu kwartalnie, nie znamy rentowności
-Fesenko ma potencjał na ponad 8 krotne zwiększenie przychodów po inwestycji i 3 krotne bez inwestycji
-BG "podobno" negocjuje z kolejnymi dostawcami
-RusOil "podobno" ma potencjał na zwielokrotnienie przychodów i zysków
-etc.
Cierpliwości. Transformacja plotki w fakty w tym przypadku potrwa troszkę, ale myślę,że będziemy bardzo zadowoleni.
Pozdrawiam wszystkich!
Pytasz czemu tego nie zrobi? A czemu nikt nie bierze PPG? Sam chciałbym wiedzieć, dlatego szukam na to odpowiedzi i dziś pisałem o innych spółkach Pana Wiśniewskiego, może jest coś na rzeczy.
Wygórowane wizje? Nie sądze! Wiesz dlaczego? Bo spółka w 2011 może mieć zysk netto w przedziale 3-7 mln!
W nastepnych latach, jeżeli wierzyć w to co mówi zarząd , tj. olbrzymie możliwości rozwojowe/produkcyjne Fesenko oraz dokapitalizowanie RO i wzrost przychodów tej spółki, rok 2012 może się zamknąć zyskiem netto na poziomie 15 mln i tak dalej.
Wiesz ile wtedy powinny kosztować akcje? 100 PLN ?
Myslę, że to super spółka, a czemu inni tak nie myślą nie wiem. Wiem jedno to oni są baranami!