chyba tak jak mówisz ... ale spójrz jakie testowanko , ktos podbiera z prawej i stawia kilka akcji z lewej prawie po takiej samej cenie ,,,, testowanko
... trzymać nie puszczać te akcje maja swoja wartość
jak zostana objete w rozliczeniach półrocznych bzgrafy to dopiero bedzie bomba
bomba to beda akwizycje, a jak lipka wsprzeda kwidzyn zbędne nieruchomosci w olsztynie i białymstoku oraz wynajmie niektóre pomieszczenia biurowe rozłoży odpowiednio produkcje W oz i bz grafie sprzeda dublujące sie maszyny to pomyśl i kasy bedzie na akwizycje i ew. dywidendy a przysięgał pod bogiem ze emisji nowych nie bedzie.... 50zł z palcem w dupie pytanie czy nerwowo do tego doczekam
Panowie ! a nie sądzicie ,że to jest jakaś aksamintna rewolucja we władzach??
Rada ;Knabe 650k Banaszuk 650k Łaskawiaec 320k=1620k Lipka 1150k
Stosunek głosów wradzie 3do 2 .dla KBŁ PRZECIW Łopaciński i Głuchowski.
Pozostaje moska ale on zszedł poniżej 5 % niby na fundusz ale myslę ,że wywalił ponieważ kupił w pakiecie po ok 6,30!!
Jeśli tak to Prezes Lipka zacznie się bronić lub już zaczoł więc może to wyjaśnia dlaczego było już 11,10zł!!!
jak się zacznie walka to wióry polecą a Banaszuk przypominam ,że Gadu -gadu sprzedał za 150 mln $ !! Forse ma!!
Szkoda byłoby Lipki bo jednak gość wyprowadził firmę z oporami w bólach ale słowa jednak dotrzymał !
Banaszuk juz zasiadał w RN Kompapu. Knabe dostał miejsce z racji posiadanego pakietu, a Łaskawiec dlatego, że Kompap będzie się pewnie łączył z Druk Ekspresem. Będzie wiedział co się w Kompapie dzieje i pewnie wtedy dogadają się co do parytetu. WEI weszło znowu do RN Kompapu, bo oni mają w posiadaniu TOP, który korzysta z usług OZGrafu i chyba też BZGrafu. WEI startowało po BZGraf, ale wtedy ministerstwo się z tego wycofało. To jest po prostu realizacja założonego wcześniej planu, który niestety został sporo opóźniony dlatego, że ministerstwo w 2008 wycofało się z prywatyzacji OZGrafu.
ladna spadajaca gwiazda-nie ma co-niektorzu tu ladnie sie kompromituja.co oporem na 8.5 a juz peklo 10.24.prawdziwy na 12 bedzie nidlugo atakowany-tylko co zrobi wei-moga w koncu wyjsc na zero.najciekawsze jest co innego-okazuje ze 1 z uchwal oprotestowal moj prawie sasiad-pawlak kobylnicy k.slupska z sosnowej 14.pare domow ode mnie.nawet znamy sie z widzenia.nie przypuszczalem ze jedzie z lipka w 1 przedziale i pewnie nie wie ze ten niepozorny gosciu jak ja-srobie czasami glupoty o kompapie/pozdro
widac ze pojawil sie w acjonariacie mini-rekin banaszuk dla mnie to nwe nazwisko ale jesli to prawda co pisze wert ze to gosc od gadu-gadu.ktory tez odkryl kompap to z jego kasa-moga byc ladne loty i lipka moze miec naprawde klopoty.podro dla sasiada z kobylnicy.nie wiedzialem ze byl na walnym i nawet wniosl sprzeciw-spuszcze dzis w nocy dla dobra akcjonariaty 2 wilczury
Ciekawe jakie są relacje miedzu Lipką a resztą ?
Dlaczego odda ł3 z pięciu miejsc w Radzie? Musiał chciał? Bo jeśli bedzie walka to Muza nam się tu zrobi z dnia 15 07 20110!!
Banaszuk to waga ciężka i widać ,że daje radę na giełdzie -gg oraz Otmóchów!!Posiada też Top w Tychach który był przecież praprzyczyną wejścia weh-u do Kompapu w 2008 roku.
Wtedy się nie dogadali i Lipka poszedł swoją drogą to może teraz chcą go zmusić do połaczenia??
Dziwne ,że WEH z Banaszukiem nie zarejstrował akcji -może nie chciał poinformować ile ma szt!!
Kris b jeśli twój znajomek był na walnym niech zrelacjonuje atmosferę -sielanka i plan czy zaciśnięte zęby i walka??? Bo nie wiem czy szukać forsy na zakupy??
szukaj, z tego co słyszłaem atmosfera była dobra a perspektywy i obietnice składane przez prezesa jeszcze lepsze, jesli zrealizuje połowe z tego o czym mówił to będziemy bogaci.... nawet ośmieliłbym powiedzieć że bardzo. Ale z tego co wiem akcji w zasadzie juz nie ma....a mam prawo cos o tym wiedziec ;)
ja mam prawie 16kilo akcji,juz nie bede dobieral, ponad 65% akcji w czterech rekach (tyle z oficjalnych info) jeszcze z 5 % pewnie tez czeka na zachomikowane, akcji z obrocie niewiele, lipka razem z grandem ma prawie 22,5%, to troche malo jak na niego swego czasu do 33% brakwalo mu kilkanascie akcji, zeby utrzymac dominujaca pozycje w firmie bedzie dobieral, na to licze, a jesli tzw walka o firme bedzie miedzy duzymi, troche na to licze to swoja docelowa cena osiagne szybko, pozdrawiam pana banaszuka i innych inwestorow
niech sie wam nie wydaje ze kompap jest drogi-aktualne cwk po raporcie to-10.4 zl bez bzgrafu/.teraz przejrzalem-banaszuk jest prezesem wei-ktory ma ladny pakiet spolki po 12 zl od paru lat-moga niedlugo wyjsc na zero.ale mimo jego sukcesow inw.z kompapem mu sie nie powiodlo.ale jesli wroca do starego planu z topem -to moga byc himalaje.sasiad zamiast czytac ksiazki i magazyny to kosi trawe-ale moze cos wyrwe-to sie chlop zdziwi ze ma kogos pod bokiem z 1 manki.ale po co wnosil protest do uchwaly nr 4-za chiny nie wiem.powiedz wert co bys zrobil na miejscu wei.czy przy 12 posypia czy zostana z pakietem/pozdro
WEI nie ma Kompapu po 12 tylko po średnio jakoś 9 z hakiem. przejrzyj komunikaty. po 12 ponad 100 kilo akcji wzięli od Lipki w pakiecie. Nie po to znowu weszli do RN Kompapu żeby sypać w rynek. Oni tak nie działają, a według mnie mogą jeszcze coś podebrać, bo założony plan wchodzi w życie.
pytam sie o to znawcow-bo pozostale ''grubaski''w akcjonariacie maja akcje od 6.5 do 8.8 tylko weh ma najdrozej-od 9 do 12 zl.teraz jest wazny moment -albo stana sie potezxna podaza albo kurs wyrwie pod 20.to nie jest mile zamrozic kase na 3 lata i jeszcvze widziec kurs ponizej 5 zl-pytam o to z doswiadzczenia bo czasami warto wylezc na zero niz czekac-a plynnosc znamy-ale to jest probleb weh-chyba ze np.odgrzeja fuzje z topem tychy-branza pokrewna/pozdro
poniżej 5 to oni dobierali. stawiali po 50 kilo na K i czekali. coś tam wpadało. nie posypią po 12 i po 20 też nie będą sypać. oni trochę inne rzeczy chcą osiągnąć niż tylko zyski na akcjach. ich interesuje długoterminowa strategia związana z TOPem i drukarniami (OZgraf i BZgraf), dlatego też sami startowali po BZGraf jeżeli dobrze pamiętam. to są długodystansowcy, a nie trzęsące się łapki.
Wiedzący wybacz ale Ty powinieneś siedzieć pod stołem i szczekać i cieszyć się ,że PAN PREZES LIPKA nie podał cię do sądu za te kalumnie co na niego wylewałeś!
Przynajmiej 1 rok czyścca tak do 20 zł nie powinieneś się odzywać hehehe!!
Napisałem Krisowi a następnie przeczytałem Radka -myslimy podobnie nie wywali bo oni modlą się o inne pieniądze!
Witam,
Banaszuk 130 000kupił po 12 zł od lipki pod Top ale pamiętam jak kupił 200 000w pakiecie po 8 zł więc cenę za te 630 000szt to ma średnio po 9 zł! Więc jakby miał na zero wychodzić to dawno byłby wodospad! Przymyślałem i uważam ,że coś się święci z Topem Kompapem bo banaszuk to nie ta liga on dla kilku baniek nie wchodzi by do RN. Zobacz Otmuchów z 30 mln zł skasowali na cypryjską spółkę której prezesem jest ... no własnie Banaszuk!
Myślę ,że jak Kompap wzrasta to powrócą do koncepcji połaczenia TOP= Tektura -Opakowania Papier!!
Chyba ,że banaszuk przejmie władzę razem z Łaskawcem i Knabe! ale to szybko zobaczymy bo lipka bedzie łykał jak pelikan aby nie wylecieć ! Co sądzisz o moich przemysleniach>>>??
coś na pewno w tym może być, ale może być też z banszukiem zapięty ktoś inny, jakieś czerwone berety np cos słyszałem że (plotki) ze mogą akcje mieć i skupować - może zrobią odwecik za muze ;) , ja uważam ze żadnego wywalanka nie będzie a to co o topie mówiliście i BZgrafie to pewnie o ziemie BZgrafu chodzi bo tam sa grube bańki do wyciągnięcia a spółkę nie mogła od SP kupić byle jaka spółka tylko branżowa a teraz przy zachowaniu obecnego zatrudnienia można restrukturyzować spółki i majątek do bólu. Uważam że siły rozłożą się między łaskawca i lipke i koalicją sił zdolnych do wyciągnięcia spółki w przestworza ;) a wogole to nie ma siły zdolnej zdołować ten kurs w chwili obecnej, za dużo perspektyw, za duża wartość, za dużo możliwości zrobienia monety ( w szerokim tego słowa znaczeniu) w przypadku uzyskania większości głosów w radzie. Nie pierdolną kursu do góry za szybko żeby nie ściągnąć na siebie za dużej uwagi, poza tym im szybciej do góry tym upadek może być bardziej bolesny a jak zaczną pozbywać się grubaski akcji to zejdzie im dłuższą chwile a nie dzień czy dwa. Mamy konkretne fundamenty narazie także uważam że z palcem w d. dojedziemy do 25-30zł potem zobaczymy co będzie kręcić się dalej. Także nerwy na wodzy zacisnąć zwieracze dać dobrze na tace i czekać
wejscie prezea weh do rn kompapu-to cos znaczy.nie wiadomo ze czy za zgoda lipki czy nie.banaszuk ma wiele sukcesow inwestycyjnych i potezne srodki.nie wiadomo co mysli o kompapie ale na pewno zauwazyl rewolucje w spolce.teraz aby roslo wystarczy ze np.wroca do pomyslu z topem-im tez powinno na tym zalezec-potezna firma i nigdzie nie notowana.a za plecami w dodatku knabe/tez absolwent prawa z gdanska/ i laskawiec.ktorego druk-express tez pewnie wejdzie do grupy.teraz juz widac ze rynek pomylil sie co do kompapu i kurs to w ciszy dyskontuje.co dziwne -anale od rynkow tego nie widza-w mediach i prasie-cicho-sza/pozdro
Widać zmianę polityki informacyjnej Kompapu .
Najpierw fakty następnie informacje.To się sprawdza
Absolwent prawa z Gdańska Knabe to pewnie rodzina Profesora KNabe znanego inwestora.
Banaszuk -zobaczcie co znalazłem w Parkiecie z 2008 roku!!;
źródło: GG Parkiet
Waldemar Lipka, prezes Kompapu, nie komentuje doniesień o rozmowach, które mogą doprowadzić do połączenia kwidzyńskiej spółki z większym od niej podmiotem z branży.
+zobacz więcejProdukująca m.in. papier do tektury falistej firma TOP, zależna od funduszu Warsaw Equity Investments (WEI), chciała przejąć kontrolę nad Kompapem zajmującym się m.in. produkcją wyrobów poligraficznych i papieru do drukarek – wynika z nieoficjalnych informacji „Parkietu.”
Zarząd WEI: były takie plany
Naszą informację, że rozmowy miały miejsce, potwierdza Mariusz Banaszuk, prezes Warsaw Equity Investments (kontroluje obecnie 13,56 proc. głosów na WZA giełdowej firmy). – Rzeczywiście planowaliśmy połączyć z Kompapem jedną z naszych spółek zależnych – przyznaje. – Chodziło o podmiot działający w tej samej branży co Kompap, jednak te plany się nie ziściły – dodaje. Pytany o przyczynę zmiany zamierzeń odpowiada bardzo enigmatycznie. – Na razie nasza firma (TOP – red.) nie osiągnęła takich wyników, jakie by nas satysfakcjonowały – twierdzi. Niewykluczone, że inwestorowi nie podobają się również plany akwizycyjne Kompapu. Czy kwestia mariażu Kompapu i TOP-u ostatecznie odeszła w przeszłość? – Obecnie zastanawiamy się, co dalej.
Niewykluczone, że powrócimy do rozmów z Kompapem – mówi Banaszuk. Firma TOP osiąga ponad 100 mln zł przychodów ze sprzedaży rocznie. W 2008 roku wypracowała 1 mln zł zysku netto. – W firmie trwa restrukturyzacja. Pracujemy nad tym, żeby rentowność netto tego podmiotu przekroczyła 5 proc. – mówi Mariusz Banaszuk. Dla porównania kwidzyński Kompap w minionym roku osiągnął 21,7 mln zł sprzedaży i 3,8 mln zł zysku netto. Po pierwszym półroczu tego roku obroty wyniosły 9,1 mln zł, a zysk netto 65 tys. zł.
Lipka: jest wiele rozmów
Kwestii połączenia z podmiotem z branży nie chce komentować Waldemar Lipka, prezes i największy udziałowiec Kompapu (pośrednio i bezpośrednio należy do niego 32,54 proc. spółki z Kwidzyna). – Prowadzimy wiele rozmów. Również na temat współpracy z TOP-em. Jednak ponieważ w tej sprawie nie ma żadnych konkretów, nie chciałbym się wypowiadać – ucina Lipka.
---------------------
A może nadszedł już ten czas??? Plany inwestycyjne się nie podobały ??ale teraz zostały zrealizowane i się zaczeły podobać???
nie wiem jak dla ciebie wert-ale dla mnie co wyrabia siie w kompapie od pol roku to jest tempo zabojcze .lipka przespal 3 lata i tez jechalem po nim na rowni z wiedzacym ale teraz widac ze to gosc z jajami.w grudniu ozgraf niedawno bzgraf.a teraz byc moze top tychy.powod ze do lipki towarzystwo z branzy jest b.prosty-jest to wlasciwie jedyny reprezenntant poligrafii na gpw.wlaczajac biedaczke muze i byly wsip.teraz jada od wielu miesiecy zolcia na polnej sa -jakubasa-wypisz wymaluj kompap przed przejeciami-tam tez umordowani ludzie czekaja juz 3 lata na akwizycje a 10.5 mln gotowki z emisjii kisi sie na kontach.tu przynajmniej waldek przystapil do ataku i od razu sa efekty/pozdro
wert nikt tu wrogiego przejęcia raczej nie będzie uskuteczniał. Wszyscy są raczej dogadani i chodzi o współpracę. jeżeli Kompap będzie miał się połączyć z TOPem i z Druk Ekspresem to na pewno Lipka wynegocjuje odpowiedni parytet wymiany. Wtedy właśnie w tej kwestii się nie dogadali. Kompap miał wtedy bardzo dobre wyniki, a TOP takie sobie. Teraz WEI zależy na tym żeby mieć przynajmniej w części wpływ na to co się dzieje w Kompapie żeby mieć pośrednio wpływ na to co będzie się działo w OZGrafie i BZGrafie, bo to jest dla nich cel.
Dnia 2011-05-21 o godz. 22:59 ~wert napisał(a):
> Witam,
Banaszuk 130 000kupił po 12 zł od lipki pod Top ale
> pamiętam jak kupił 200 000w pakiecie po 8 zł więc cenę za
> te 630 000szt to ma średnio po 9 zł! Więc jakby miał na
> zero wychodzić to dawno byłby wodospad! Przymyślałem i
> uważam ,że coś się święci z Topem Kompapem bo banaszuk to
> nie ta liga on dla kilku baniek nie wchodzi by do RN.
> Zobacz Otmuchów z 30 mln zł skasowali na cypryjską spółkę
> której prezesem jest ... no własnie Banaszuk!
Myślę ,że
> jak Kompap wzrasta to powrócą do koncepcji połaczenia TOP=
> Tektura -Opakowania Papier!!
Chyba ,że banaszuk przejmie
> władzę razem z Łaskawcem i Knabe! ale to szybko zobaczymy
> bo lipka bedzie łykał jak pelikan aby nie wylecieć ! Co
> sądzisz o moich przemysleniach>>>??