nie wiem czy się doczekasz korzystam z okazji powoli (sądzę że wychodzą ci co kup pod dywidendę a wiadomo jak jest karnet jest dziurawy )
warto zwrócić uwagę na
poprawę wyników - świetnie oddaje wzrost jednostkowego zysku netto radpolu który wzrósł o ponad 100% do poziomu 2 661 tys tak dobre wyniki w tradycyjnie najgorszym kwartale to bardzo dobry prognostyk na kolejne miesiące.
generalnie
czyli inf są coraz lepsze dołączę art .
PRportal.pl
RADPOL w rankingu Newsweeka
Opublikowany 21 kwietnia 2011. Tagi: Andrzej Sielski, Newsweek, RADPOL
» Biznes » RADPOL w rankingu Newsweeka
Digg Digg
18 kwietnia 2011 r. nagrodzono liderów rankingu Newsweeka i firmy konsultingowej A.T. Kearney skupiającego spółki giełdowe, które najszybciej budują swoją wartość. RADPOL S.A. uznany został za drugą najdynamiczniej rozwijającą się firmę z sektora energetycznego i chemicznego.
Tegoroczny ranking 100 najcenniejszych spółek wyróżnił te najdynamiczniej rozwijające się, a nie jak w poprzednich edycjach – największe. Podmioty obecne na liście Newsweeka zdaniem ekspertów najszybciej budują swoją wartość rozumianą jako wypadkowa tempa zwiększania przychodów oraz wzrostu kapitalizacji giełdowej. Dodatkowo są to firmy, które okres kryzysu w większości branż wykorzystały do przyspieszenia własnej ekspancji i zdobycia nowych rynków zbytu.
RADPOL S.A. znalazł się na drugiej pozycji w subrankingu „Energetyka i chemia“, wyprzedzając trzecią największą grupę eneregtyczą w Polsce ENEA S.A. i ustępując miejsca jedynie Sythosowi. Jednocześnie Spółka znalazła się na 15 miejscu rankingu wśród 50 małych spółek giełdowych.
„Jesteśmy dumni z otrzymanego wyróźnienia. Nasza strategia rozwoju od początku zakładała konsekwentny wzrost wartości RADPOL S.A. dla akcjonariuszy, tym bardziej cieszymy się, że nasze wysiłki dały wymierne efekty i zostały docenione przez licznych ekspertów tworzocych ranking“ – powiedział Andrzej Sielski, Prezes Zarządu RADPOL S.A.
W rankingu Newsweeka ocenie podelgały wyłącznie spółki giełdowe, gdyż organizatorzy uznanli, że giełda stanowi obecnie niemal pełną reprezentację gospodarki. Firmy analizowano w podzale na dwie kategorie – duże i małe przedsiębiorstwa. Ponadto, obie grupy firm zostały skonfrontowane w ramach wyodrębnioych subrankingów sektorowych.
Będe bogaty,będę bogaty.
Już nic nie kupię na rat.y....... już niedługo będę liczył kasiore wielką kasiore.
Kto nie zdąży temu będzie ......ja pi.....rdole! cha ...cha ...cha ...cha ...
To jest gniot a ty jesteś BARAN.Po co czekasz na gniota na 9zł,spieprzaj na inne spółki.Ja czekam na 8,60 i nie uważam tę spółkę za gniota.Dla mnie może spaść jeszcze niżej bo mam środki by dokupić akcji.Nie wiem jak długo ale jestem przekonany że ta spółka da godziwie zarobić i wtedy zaczną się wszyscy dopiero mądrzyć.
właściwie do kogo to piszesz bo nikt jakoś zle o spółce nie pisał
wiadomo czemu spada
wynik kwartalny sporo słabszy niż rok wcześniej a mało kto wiedział o tym wrzuceniu w raporcie Rurogazu
sam liczyłem na duże wzrosty i na poczatku jak zobaczyłem raport to wywaliłem połowe akcji
pozniej dopiero zobaczyłem, ze to czynnik jednorazowy a raport jest bardzo dobry i zaczełem powoli odkupować, powiem szczerze że mimo błędnego założenia wyszedłem na tym niezle bo sprzedałem w przedziale 10.4-10.3 a teraz sobie odkupowałem ponizej 10 wiec całkiem zadowolony jestem z takiego obrotu rzeczy.
Ale na wzrosty trzeba bedzie pewnie poczekać do wyników za 2 kwartał które zapowiadają się dobrze, tym bardziej ze w komunikacie bylo podane że od kwetnia widzą dynamicznie rosnące zamówienia a to dobrze wróży.
Radpol był b. drogą spółka a w czasie bessy mało spadł dlatego mimo ciagłego szybkiego rozwoju nie wzrósł mocno, uważam ze obecnie radpol jest już wycieniany godziwie i teraz każdy wzrost zysków i przychodów będzie miał wpływ na kurs akcji.
Ja też mam sporo akcji.Mam ich tak dużo że nie bawie się w łapanie górek i dołków.Strasznie wieżę w tę spółkę i wiem że mnie nie zawiedzie.Przyjdzie taki moment a przerabiałem to na kilku spółkach że poleci wysoko tylko że takich Baranów jak Fraktal już nie będzie i będą siedzieć na innych popierdółkach i chwalić się ile to nie zarobili a tak naprawde to są cieniasami teoretykami (czytaj-grają za pare groszy a wydaje im się że są fajniii...)Przerabiałem już kilku takich gośći.Powiem to tylko raz nie wiem kiedy ale wiem że ta spółka będzie kiedyś kosztować kilkadziesiąt złotych.Ci co sprzedają po te kilkadziesiąt akcji i zaniżają kurs się nie liczą(czytaj-oni zawsze tracą)Radze wam trzymać tego GNIOTA jak najdłuzej i nie wymiękać.