nie wiem czy udajesz czy jesteś mądry inaczej a może jesteś naganiaczem ze spółdzielni.
Kurs został zbity transakcją na fix spółdzielnia dała 600 sztuk PKC. Mogli sprzedać za dużo więcej ale im zależało na efekcie zwałki. Ja tam zbieram to co ponizej 7,3.
A co do kiszenia przez rok to nic na to ni wskazuje. Spółka podpisała tyle dużych kontraktów że można mówić o zupełnie nowej jakości. Trzeba tylko dać czas im się zrealizować i rozliczyć. Oczywiście to jest tylko moje zdanie i nie należy się tym sugerować. Ja przynajmniej śpię spokojnie z akcjami Biprometu.
to co piszesz to dla mnie nic nowego zawsze mogą pojechać do nieba lub do piekła >zwyczajnie widać że realizują zyski tylko gdzie się zatrzymają znowu na 4zeta i co wtedy czekać znowu tatka latka jak na dzisiaj to tylko biosmrodzik po nim i tyle .
jakie zyski? Ktos sprzedal 1000 akcji i juz zarobil. Sprzedaja niecierpliwi lub potrzebujacy kilku groszy i ci ktorzy nie czytali raportu. Jakis nowy kontrakt zapewnilby stabilizacje. Nie zapominajmy o zyskach mamuski i jej ambicjach inwestycyjnych. Kupienie Biprometu nie bylo fanaberia tylko czescia strategi. Tym bardziej ze sprzedaja wszystko co nie nalezy do core businessu. Mysle , ze hit od mamuski juz wkrotce
najlepiej snuć teorie spiskowe, gdyby rzeczywiście byłoby tak cacy , to grubi z portfelami poustawialiby się np: na 9 zł , przecież to taniocha jak mówisz i tzw. spółdzielnia mało mogłaby zrobić....prawda jest taka że słabe zainteresowanie papierem i nie ma komu sprzedawać !
Ja obserwuję spółkę uważnie i szczerze mówiąc nie widze realizacji zysków ale planowe uwalanie. Przed rozpoczęciem sesji widać że lewa strona to praktycznie wyłącznie zlecenia spółdzielni. Mechanizm jest taki że sprzedają sami sobie i obniżają kurs. Czasami jak dadzą pare sztuk nisko z prawej i ktoś zaczyna kupować to z reguły od razu się wycofują bo akcje mają zostać w spółdzielni. Pisanie o 4 zł to absurd tu jak spadniemy na 6 zł to max moim zdaniem.
Według mnie ostatni wzrost miał na celu zebranie papieru z rynku a nie była to własciwa jazda w górę. I to nie drobnica kupowała bo brali pojedyńczymi zleceniami bardzo dużo papieru. Być może chcą rozpocząć zbieranie od nowa z poziomu 6-7 zł.
To oczywiście moje prywatne zdanie i nie należy się tym sugerować.
Możesz dalej naganiać na spadki
po co re z tymi goscmi w ogole dyskutujesz.lajzy pisza o bismrodzikach itp.dopoki tacy sa w akcjonariacie nie bedzie dobrze.mysla ze sa madrzejsi od kghm-bo bral po 7.5.nikt was tu nie trzyma-jest tyle innych perelek i lepiej je sami znajdzie i pochwalcie sie nimi -chetnie sie z nimi zapoznam.nikt na bipromecie-pod pistoletem nie zatrzymuja/pozdro
masz racje-wida ze caly czas czuwasz.pojechaly tylko surowce z wig 20 i banki .a reszta-tragedia i jeszcze pisza o hossie.ntt jest b.tani-i ma piekne wyroby ale zobacz na wykres-to moze jeszcze trwac.zobacz np na polna sa-to bedzie drugi kompap.rating aaa.zero kredytow.ciekawa branza i maja 10 .5 mln gotowki i namierzony juz cel przejecia.a handluja za pol-ceny.wiele jest takich przylkadow.z lajzami nie dyskutuj-wlezli na kilka dni i chcieli zarobic-niech uderzaja w skotan lub petrola-to sa dopiero smrody/pozdro
sadze ze jeszcze czekaja i sprawdzaja ile leszczy wyjdzie i uda sie skupic taniej, ale tu moga sie pomylic bo chetnych do sprzedania powinno byc jak najmniej
bre podnioslo cene mamuski-kghm do 204.5-bedzie dobrze.bipromet ma i bedzie mial kupe roboty-kghm rusza w swiat i trzeba robic dokumentacje nowych zloz i ich zagospodarowania o mittalu nie wspomne.korzystajcie dopoki inwestory handluja ponizej cwk 1.a w drodze pewnie prognoza/pozdro
oprocz prognozy przydalaby sie dywidenda. Maja kupe kasy i nie chca sie podzielic. Dalej czekam na danie glowne od mamuski. Mysle ze bedzie to hit tego roku.
krótko, czytałem takie proroctwa :-) ... to ma byc najdłuższa hossa w dziejach (ponad 7 lat) a KGHM osiągnie cene powyżej 400 zł za 1 szt akcji ............... gdyby to się spełniło to ile będzie kosztował Bipromet = bo chyba nie 8 zł za 1 akcje
Pozdro z rana
prezes baj zasugerowal dywidende ale o jej losach zadecyduje kghm-ktory placi co roku.spolka bezpieczna i ladnie sie rozwijajaca z poteznym protektorem.a na samych lokatach-ponad 6 mln gotowki sie kisi-moze cos przejma-bo to tez baj sugeroal/pozdro
''gazeta prawna''-kghm rusza na podboj ameryki.do zagospodarowania zloza w kanadzie.chile lub peru.inzynierowie ze znanej juz firmy moga juz powoli pakowac walizki a kurs nie jest nawet po 8.dziekujemy donaldzie za nowy cud
widac ze spolka juz po glebokiej korekcie-nawet testowala na widlach 8 zl-robia co moga aby zadusic wzrosty.rozumiem ze kazdy przy tej plynnosci chce kupic jak najtaniej ale 50 gr roznicy na fixie-dziekuijemy donaldzie za 2 cud.grunt ze w czerwcu walne i prognoza i ten batonik po 8 dzisiaj zniknie w 1 ruchu/pozdro
obroty rosna i to b, dobrze. Oznacza to ze nowi inwestorzy doceniaja perspektywy spolki. Teraz bedzie tylko dobrze. Kazdy kolejny kwartal bedzie potwierdzeniem swietlanej przyszlosci. A moze jednak wyplaca dywidende.
tydzien temu sejm uchwalil ustawe o utrzymaniu czystosci i porzadku w gminach -co daje zielone swiatlo do budowy spalarni.juz 3 miasta oglosily przetargi na 2 mld.bipromet moze powoli przystapic do ich prijektowania i nadzoru budowlanego-prezes baj o tym wspominal/pozdro