Przed publikacja RAPORTU zawsze po głowie chodza różne sprzeczne mysli:))) to dlatego. Mam troszke tego papiera ale dla mnie jako dla KUPUJACEGO cena jest powiedzmy wysoka. Trzymam kciuki za pokazanie w raporcie maluteńkiego zysku lub nawet straty. Wtedy Ci z małą iloscia nabiału popuszczą i będzie okazja znowu dokupic taniej. Itak to na giełdzie jest gra sprzecznych interesów - zapakowni chcą wzrostów a ci, którym FF utrudnia zakupy własnie czarują wystawiajac po kilka kilo na straszaka aby to za wysoko nie poszło tak z marszu.
A czy ktoś patrzy na fundamenty?? Raczej widze na NC spekulacje na potęgę. Zobaczcie raport za 1kw. HORTICO i to co się dzieje z kursem. Spółka o znakomitych fundamentach, rynek nieskonsolidowany o dużych możliwościach i co ?? i takie wzrosty to wręcz spadki.
Jak ktoś tu podaje "kumaci będą wynagrodzeni" TAK - tylko ten horyzont czasowy, niskie FF powoduje takie zagrywki jakie opisałem powyżej.
CZekam na raport BG - oby nie był dobry.
Zysk przekroczył moje szacunki(liczyłem na 50-200tysięcy. Różnica w przychodach bierze się z jednorazowego zdarzenia, które miało miejsce w 2010 roku- sprzedaż nieruchomości. II kwartał będzie mocniejszy-rusza sezonowa sprzedaż Repsola.
Nie ma co się nakręcać - to dopiero początki, ale i tak razem z rafinerią zysk operacyjny wyniósł ponad 550tysięcy złotych. Miło,że pojawił się nowy, czwarty dostawca: Industrial Quimica Riojana.
Czekamy na kolejnych dosatwców i nie bedzie nam potrzeba ani Fesenko, ani RusOil,żeby przekroczyć 1mln zysku netto kwartalnie.
Zysk netto na akcję po tych wynikach kwartalnych BG przekroczył 43 grosze. A Fesenko i ew.RusOil? :)
1pln zysku na akcję, to moim zdaniem minimum w 2011.
Art pała z ekonomii: Podany zysk Fesenko to Ebitda z czego amortyzację kwartalną szacuję na ponad 80 tysięcy :) (550+80. =Twoje630)
Wszystko jest obliczone jak należy. O BDG napisałem już sobie kilkanaście stron na własne potrzeby, więc w przypadku tej spółki będę dokładny :)
Pozdr.