sprobujcie to rozszyfrowac-rok remu ok.200tys zysku teraz ok 25 mln.zeby to rozgrysc to trzeba byc einsteinem-a moze licza nabyte aktywo-ozgraf calosciowo-niech sie wypowie jakis specjalista od raportow-bo wiele rzeczy widzialem ale na 1 rzut oka-to po samych wynikach-kosmos to malo/pozdro
OPIS CZYNNIKÓW I ZDARZEŃ, W SZCZEGÓLNOŚCI O NIETYPOWYM CHARAKTERZE, MAJĄCYCH ZNACZĄCY WPŁYW NA OSIĄGNIĘTE WYNIKI
FINANSOWE
BieŜący okres sprawozdawczy jest pierwszym okresem za który Grupa Kapitałowa sporządza skonsolidowany raport kwartalny. W skonsolidowanym sprawozdaniu z
całkowitych dochodów zaprezentowano zysk na okazyjnym nabyciu w wysokości 24.896 tys. zł. który wynika z nadwyŜki wartości godziwej przejętych aktywów netto
nad ceną nabycia.
a wiec -okazyjne nabycie-wylozyli 17 mln za cos co jest warte ok.25==roznica wiec 8 mln.nie liczac bzgraf-ktorego wg mnie kupili tanio==6.6 mln i tez beda ladne kwiatki.olek grad to jednak fajny chlop.lipce z zadnym innym ministrem skarbu by sie to nie udalo/pozdro
Kolego spokojnie to tylko przeszacowanie i to wieksze niż myślisz bo ;X minus 17 mln =się ok 24 mln!
Poczekaj jak to sprzedadzą a na to się zanosi -już gdzieś widzałem ,że mają przedwstępną umowę na 2,5 mln z zyskiem 2,2 mln i to wejdzie w 2kw.
1KW jest najgorszy w tej braży -jazda się zacznie po wynikach za 3kw.
Lipka potrafi ciąć koszty i to w dwoch firmach jednocześnie bedzie widać!
Ajeśli uda mu się te 3 firmy połączć w jedno bez 3 zarządów 3 księgowość 3 rn itd.
Trzymajmy kciuki,Kto bedzie na walnym -proszę o relacje -bo to już 19 05!!
Dane bilansowe pokazują jak zwiększyła się wartość grupy kapitałowej. I to jest super. Wynik finansowy już tak fajny nie jest bo jest troche sztuczny. Zreszta sztuczny może być i w kolejnych kwartałach ze względu na przeszacowania i sprzedaż zbędnych składników majątku. Ale czuje, że powinno być dobrze. Po nastepnym kwartale w wynikach i bilansie zobaczymy jeszcze dodatkowo bzgraf. To oznacza jeszcze większą sume bilansową. Jest nieźle.
Wyników grupy nie ma co do końca oceniać bo myślę, że dopiero roczne skonsolidowane coś pokażą. Jeszcze lepiej powinno być w roku kolejnym, kiedy zostaną obcięte zbędne koszty i sprzedany zostanie zbędny majątek.
Wygląda to naprawdę dobrze i perspektywicznie.
mówimy że inwestujemy tz w przyszłość a ta zapowiada sie dobrze
Jeżeli Lipka nie ustanie w swoich dążeniach a to tez pokaże walne jak ułozy sie akcjonariat i kto bedzie rozdawał karty , Lipka słynie z ciecia kosztów i restrukturyzacji i oby tak dalej
jeżeli sprzeda co zbędne i za to kupi cos jeszcze w tym roku bez dodruku akcji to super
aktywa zwiekszyły sie i to bardzo , zero dodruku akcji co prawda jest troche zobowiązań ale i zysk realny jest i troche gotówki
..... jestem pełen optymizmu .... zobaczymy co na to dzisiaj szeroki rynek
pozdrawiam