O czym Ty piszesz Makita?
Jakieś liczby z kosmosu podajesz. W tym roku ma być 5,2 mln zysku w zeszłym było 4,5 więc C/z maleje a nie rośnie chyba że chwilowo po wynikach za 1 kwartał ale to są jednorazówki a nie stała tendencja
No no.
Przejscie na GPW tez mialo byc w zeszlym roku.
Zyski tez mialy wg prognozy wyniesc 4,3 mln i nie spelnili tego.
Tak wiec na pewno teraz bedzie 5,3 mln zysku :D
Zwlaszcza jak w I kw mamy spadek zysku o 56%!!!
Do tego mnozenie akcji i rzowadnianie zysku i mamy obraz sytuacji pelny.
Z przejściem na GPW lecą w kulki to prawda ale widocznie mają swoje powody, przecież nie robią tego żeby nam na złość zrobić :D
Prognozy nie wykonali ale ile zabrakło? 100k? Nie rozumiem ich dlaczego nie podciągneli tego wyniku ale cóż. Widać że chłopakom nie zależy na kontakcie z rynkiem. Oni robią biznes i tyle.
witam,
tak dobrze to nie będzie, na 3,56 to jedna akcja poszła, słabe dane w usa i komuś nerwy puściły. Będzie nie długo można zacząc zbierac. zobaczcie sobie wskaźniki.
pozdrawiam
Żadnych 3zł nie będzie :D
Ktoś potrzebował na waciki i sprzedał 1000szt po 3,75. Realizuje stratę zapewne i wystraszył się braku popytu, co akurat tutaj jest normalne ale może straszyć :)
witam,
mam troszkę zysku, chcę reinwestowac w taką spółkę jak mera, na nieco dłużej, zmęczony trochę jestem giełdą, chcę trochę zainwestowac fundamentalnie...
pozdrawiam
Masakra. Chłopaki zjeżdżają coraz niżej. Wyniki z kwartału na kwartał coraz gorsze. Do tego spowolnienie lub nawet recesja w Niemczech i mamy pełną jasność!
C/Z w okolicach 15 dla docelowej liczby akcji po konwersji obligacji na akcje.
To ja dziękuję. Teraz na GPW to WIĘKSZOŚĆ spółek ma DUŻO lepsze wskaźniki.
Z takimi wskaźnikami to nie widzę szans na wzrosty w tym roku!
Czas na zmiany w RN Mery. Obecny zarząd nie ma pojęcia po co spółka jest notowana i oto tego efekty.
Może akcja mailowa, może zaangażowanie prasy coś da?
Mnie raport rozczarował. Żeby jeszcze lekkie pogorszenie zysków. Ale MINUS?
Wiemy juz czemu kurs spadł z 6 zł. Oczywiście zawsze są lepiej poinformowani.
Pocieszam sie ze komuś wepchnęli akcje przy wprowadzaniu na NC i w związku z tym są oni dłużej dymani niż ja. :)
żadna paranoja spółka nie zarabia, jest lewa i jej wycena jest zawsze adekwatna do poziomu osiąganych przez nia zysków, od kilku lat było zawsze naciągane 3 mln i myślę, że i w tym roku jakąś naciągną (może znów opchną jakąś nieruchomość, bo tyle tylko potrafią) i mam nadzieję na standard tej spólki czyli 4 zł, szkoda tylko, że to będzie tylko dla picu na papierze, bo wyjść się z tego badziewia nie będzie można a czasy kiedy mądrzy ludzie jak daniel wychodzili nie wrócą szybko, a raczej nigdy.