pp czyli prawo poboru daje ci możliwośc kupna akcji nowej emisji, w tym wypadku pp nie jest notowane wiec nie mozesz go sprzedac, jesli nie wykupisz akcji nowej emisji pp znikna z Twojego rachunku i tyle. czy kupic nową emisje czy nie to od Ciebie zalezy ale patrząc na cene emisji ....:)
mam 15tys akcji i było to ponad 45500 zł i kiedy obcięli na emisję nowych akcji to zostało 1500 zł ( 45 tys. wyparowało) i teraz musiałem zapłacić prawie 20000 zł aby wykupić PP i już 65000 poszło się je....ć . Teraz zostają modły aby to odzyskać
Tak jak pisałem w tym wątku równo miesiąc temu, kupno akcji serii C to absurd. Doskonale wiedziały to Fon i Atlantis, które kontrolując 80% perły zwanej Urlopy.pl olały tą super intratną emisję. No ale dzięki temu, że wielu nie umie liczyć, strona internetowa pozyskała 6 mln złotych.
Herni, to przecież Ty pisałeś, że tylko głupi nie kupi kabareciarzu! Gratuluję myku, naprawdę pomysł był niezły! Odwieczny schemat: rozbudzić chciwość i oskubać głupca, stare ale niezmiennie działa. Jednak z tym obniżeniem nominału i zablokowaniem obrotu 97% akcji, tanią pompą to naprawdę genialny pomysł. Myślę, że teraz wiele wynalazków z NC spróbuje powtórzyć ten numer, no chyba, że to opatentowaliście. Gratulacje, chciwych głupców mi nie żal.
Hermi gratulacje!!!! Ten wzrost, to olanie serii C i zapisy durni w zapisach dodatkowych na akcje serii C, w dodatku z redukcją........
Majstersztyk
Tylko ten tekst" tylko głupi nie kupi" był troszkę nie fair.
6 milionów
Ale te emocje, bo przecież to była taka niepowtarzalna okazja.......
Promocyjne 10 gr a na bananie było powyżej złotówki.......
" tylko głupi nie kupi"