Dnia 2011-05-13 o godz. 09:34 ~Skup wlasny napisał(a):
> A co ze skupem wlasnym akcji? Czyzby uwazano iz obecna cena
> nie jest korzystna .. ?
Skup akcji własnych
Zarząd FON Ecology S.A. w dniu 5 stycznia rozpoczął realizowad upoważnienie NWZA z 18.11.2010 roku dotyczącego skupu akcji własnych. Na podstawie uchwały nr 3/18/11/2010r z dnia 18 listopada 2010 roku rozpoczęto pierwszy etap skupu akcji własnych emitenta. W sumie nabyto 220 076 akcji własnych w trzech etapach:
1. 20.076 sztuk akcji po średniej cenie 0,37 zł za akcje.
2. 30.000 sztuk akcji po średniej cenie 0,37 zł za akcje.
3. 100.000 sztuk akcji po cenie od 0,27 zł do 0,29 zł za akcję.
Emitent nadal będzie realizował upoważnienie NWZA do nabycia nie więcej niż 9.000.000 akcji własnych w celu ich umorzenia na podstawie art. 365 § 1 pkt 5 Kodeksu Spółek Handlowych, w terminie do 18 listopada 2013 roku.
mają skupionych 220kilo z średnią 32 groszy za sztukę,ale nie wpisali brakujących 70 kilo ? po ile nabyli,
Bo to są mistrzowie groteski. Na Urlopach do raportu kwartalnego dołączyli" raport hipotetyczny". Tak, to nie są żarty, pierwszy raz w raporcie widziałem coś takiego, pod tytułem" co by było gdyby...". W tym wypadku chodziło im o nowe akcje ATE i w tym swoim gdybaniu założyli, że kurs po pojawieniu się na rynku pierdyliona nowych akcji utrzyma się na 4 gr.
Dnia 2011-05-16 o godz. 19:15 ~jk napisał(a):
> Bo to są mistrzowie groteski. Na Urlopach do raportu
> kwartalnego dołączyli" raport
> hipotetyczny". Tak, to nie są żarty, pierwszy raz
> w raporcie widziałem coś takiego, pod tytułem" co
> by było gdyby...". W tym wypadku chodziło im o
> nowe akcje ATE i w tym swoim gdybaniu założyli, że kurs po
> pojawieniu się na rynku pierdyliona nowych akcji utrzyma
> się na 4 gr.
ale na urlopach się popisali,z 9 groszy na 60 groszy w kilka sesji?
http://stooq.com/q/?s=url&c=1y&t=c&a=lg&b=1
debiut fonecology zaliczał się do udanych
Kurs Fon Ecology wzrósł o 50% do 1,44 zł w debiucie na NewConnect w poniedziałek
ISB - Biznes
2 Sie 2010, 12:55
Warszawa, 02.08.2010 (ISB) – Kurs akcji spółki Fon Ecology wzrósł o 50% do 1,44 zł na debiucie na alternatywnym rynku NewConnect w poniedziałek.
Fon Ecology to spółka zależna notowanej na głównym parkiecie GPW firmy Fon. Strategia spółki obejmuje inwestowanie w elektrownie wodne i wiatrowe.
Do obrotu na rynku alternatywnym wprowadzono 10 mln akcji serii A i 4,5 mln akcji serii B. (ISB)
nawet nie wiedziałem że to już latało po 1.50 zł ?
Przecież to jest oczywiste co się dzieje na Urlopach. Podbijają kurs aby zanęcić chytrych i mniej rozgarniętych na kupno akcji serii C po 10 gr. Naiwni uwierzą w" okazję" i się zapiszą na akcje po 10 gr, a te do czasu notowań spadną na 7-8 gr. Niewiele ich to kosztuje, zwłaszcza, że akcje sprzedaje głównie Fon, a Urlopy pozyskają mnóstwo kasy, która będzie napędzać ten cyrk dalej.
Dnia 2011-05-16 o godz. 19:38 ~jk napisał(a):
> To Ty pisałeś, że wyniki spółki są rewelacyjne a jest ponad
> 4,5 mln straty.. Co sądzisz o raporcie za I kw?
i po co się człowieku produkujesz?,wiesz doskonale że strata jest wówczas jak sprzedasz posiadane aktywa,w drugim kwartale już tą zawyżoną stratę odrobili,nie widzisz co Patro robi z swoimi spółkami?od kilku dni urlopy które podkręcił już 1000% wyżej,dziś ATSENERGY ruszył,spółkę spokrewnioną z foneco,problem z takim raportem mógł by być przy kursie 90 groszy,ale nie za niecałe 30,szukasz jeleni do rzucania to powodzenia życzę,bo ja mam tego aby 450kilo z średnią 33 groszy,chętnie dopakuję niżej,ale kursu moimi papierami zwalać nie mam zamiaru,a że są leszcze taki jak ten z marnymi 90 tys.na 28 groszach,to już inna sprawa,siedział dwa dni wcześniej oczko wyżej,przez takich frajerów jest bryndza,więc się pytam po co leszczu kupiłeś te 90 kilo?żeby wywalić po kosztach?,jak będzie takich leszczów mniej jak ten to i kurs będzie się piął w górę.
No tak...
Ktoś blokuje wzrosty...
Ktoś odleszcza....
Spółka zaleszczona...
Sprzedaż po kosztach to głupota...
Straty nie ma dopóki nie sprzedasz...
Klasyka tego forum, wzbogacona informacją w własnym stanie posiadania( jakby to miało jakiekolwiek znaczenie).
Ta drobi dobre sobie. Od kilku miesięcy kurs w miejscu i drobni tu siedzą jak tyle okazji do zarobku mieli. Po co ta ściema. Drobni to wejdą w biegu jak to ruszy i tyle. Co najwyżej kupowali trochę by oddać za kilka dni bo nie rośnie i tak w kółko. Drobni nie mają tyle cierpliwości