• BALTICON - publikacja zarządu Autor: ~AndrzejS [78.8.35.*]
    www.newconnect.pl
    dzisiejsza publikacja zarządu, wiele wyjaśnia. Ktoś na chama dołuje kurs, żebu
    Wam odebrać akcje.
    czytać i nie wywalać
  • Re: BALTICON - publikacja zarządu Autor: ~gg [109.243.87.*]
    Odnosząc się do obserwowanej deprecjacji waloru, zarząd Spółki informuje, iż nie istnieją żadne, znane Spółce powody, dla których kurs akcji Balticon SA miałby spadać wobec utrzymujących się dotąd poziomów.
    treść:

Sytuacja finansowa Balticon S.A. jest najlepsza w 20-letniej historii przedsiębiorstwa, co znajduje odzwierciedlenie w publikowanych drogą systemu EBI raportach. Spółka niezmiennie realizuje przyjętą strategię biznesową i w pełni podtrzymuje prognozę wyniku finansowego, opublikowaną w Dokumencie Informacyjnym (za 2011 rok Balticon S.A. planuje osiągnąć przychody w wysokości co najmniej 38 mln zł oraz zysk operacyjny).

Emitent podkreśla, iż akcje założycielskie, będące własnością Baliticon sp. z o.o. (seria A i B) nie są zdematerializowane i nie zostały wprowadzone do obrotu na rynku NewConnect. Jeden z większych akcjonariuszy, spółka Nova Consult Sp z o.o. (akcjonariusz posiadający akcje serii C, stanowiące 4% w kapitale zakładowym) złożyła oświadczenie o nie zmniejszaniu swojego zaangażowania. Protokół notarialny o niezmienionym stanie zaangażowania firmy Nova Consult został opublikowany 11.04.2011 roku.
    Pozostałe akcje (tj. łącznie 13,5 mln akcji serii D i E, odpowiadające łącznie 4% w k.z.) stanowią free-float. Emitent zwraca uwagę, iż akcje te osiągnęły rekordowy na rynku NewConnect wolumen obrotu - przykładowo w dn. 11. maja br. wyniósł on 19,2 mln akcji, a więc wielokrotnie zmieniły właściciela. Tym samym Emitent nie ma możliwości ustalenia danych akcjonariuszy dokonujących transakcji na akcjach Emitenta, ani intencji, którymi się kierują, sprzedając lub kupując walory.

W obliczu przytoczonych faktów wszelkie przypuszczenia, których intencją jest znalezienie powiązań pomiędzy działaniami Emitenta a wielkością i wartością obrotów na jego akcjach są bezpodstawne. Spółka nie posiada również kompetencji by osądzać, czy kurs akcji podlega manipulacji, czy innym czynnikom, na przykład makroekonomicznym.

Emitent nie zamierza szerzej niż w niniejszym Komunikacie komentować spadku kursu, gdyż skupia się na maksymalizacji wyników finansowych, a nie na spekulacjach i dalszym rozpalaniu obecnej atmosfery.

Podstawa prawna: § 3 ust. 1 Załącznika Nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu "Informacje Bieżące i Okresowe w Alternatywnym Systemie Obrotu".
  • Re: BALTICON - publikacja zarządu Autor: ~Zalogowny [212.51.207.*]
    haha prawie identyczne oświadczenie wydano w marcu ;) ta spółka śmierdzi na kilometr...

wywaliłem to z minimalna strata bo jutro będzie dużo taniej....
  • Re: BALTICON - publikacja zarządu Autor: ~ckmmln [78.88.10.*]
    jasne , ktos kupil 1 mln akcji i po 0,49-05 niemal na koncu zeby jutro duzo tanie sprzedac :)
  • Re: BALTICON - publikacja zarządu Autor: ~zalogowany [212.51.207.*]
    To było karmienie leszcza ;) następnym razem popatrz sobie na arkusz zleceń. Jeżeli widać że na S jest jedna osoba i karmi SOBIE ustawione na K leszczyki po 5,10,15 osób TO TO JEST WŁAŚNIE UBIERANIE:) towarzyszy temu jeszcze ustawianie batona na K żeby leszcz czuł że trzeba szybko kupować bo idzie silny popyt hahaha :)

wszystkie wsparcia strzeliły jak zapałki. Najbliższy opór to 60

na sam koniec jeszcze sruuuuu akcjami w rynek po zanęceniu leszcza w okolicach 50

przykro mi będzie taniej...
  • Re: BALTICON - publikacja zarządu Autor: odhinn [82.177.228.*]
    no no i te leszcze brały co chwile po pół miliona lub milion, dobre ;d
    dzisiaj napierw jeden robil cyrk i w sumie obserwujac mozna bylo zobaczyc ze wiecej zebral niz wywalil, a pozniej pojawil sie ktos inny ktos popsul mu zabawe w zbieranie akcji z rynku...
  • Re: BALTICON - publikacja zarządu Autor: ~tomi [93.105.67.*]
    Zebrali więcej niż wrzucili w rynek ,dlaczego?
    Wczoraj dali taniej kupić ,a dzisiaj pootwierały się SL poniżej (5 gr) od zakupów wczorajszych i naród posiadał papier tylko 1 dzień (zakładając SL).W ten sposób prawie wszystko zostało zebrane dzisiaj po atrakcyjnej cenie (poniżej 16%) .
    Ciekawi mnie co przygotowali na jutro ,bo bez sensacji na pewno się nie obejdzie .
    Tak to widzę .
    Majster-sztyk .
  • Re: BALTICON - publikacja zarządu Autor: ~abes [80.50.55.*]
    może ja się nie znam, ale wg mnie większość transakcji odbywa się w jednych rękach, a cel to zdobycie jak największej części ff
  • Re: BALTICON - publikacja zarządu Autor: ~leszczyna [82.160.11.*]
    Dnia 2011-05-12 o godz. 21:19 ~abes napisał(a):
    > może ja się nie znam, ale wg mnie większość transakcji
    > odbywa się w jednych rękach, a cel to zdobycie jak
    > największej części ff

też tak to widzę, ale ja również może się nie znam
    świetna analiza, tylko powiedz mi po co z prędkością światła ustawiali batony na sprzedaży? i kto tak szybko te akcje odbiera?

Prawda jest taka że większość "leszczy" tych małych i tych trochę większych zgłupiała już kompletnie. Jedno jest pewne albo ktoś kłamie w żywe oczy albo tutaj będzie taki odpał jakiego bananowa jeszcze nie widziała.
    to pytanie do zalogowanego który lata i przepowiada apokalipsę na wszystkich wątkach balticonu
    My tu nie mamy nic do gadania... będzie tak jak gruby sobie zażyczy. Wiem że akcje zbiera się po woli, w spokoju a nie trzepie leszcza że aż całe gpw się ogląda w stronę jednej spółeczki z bananowej ;/ Możliwości są tutaj ogromne tyle tylko że w jedną i drugą stronę. Nie licz na to że Ci tu ktoś doradzi. W chwili obecnej jest 50% szans. Ja nie sieje armagedonu, po prostu sprzedałem bo zaczęło mi tu bardzo śmierdzieć. Spółka jest w ewidentnym trendzie spadkowym. Nie działa AT bo jeżeli przewala się tu taka kasa to mogą sobie kreślić wykresy tak jak obrazki w Paintcie. Jedno jest pewne skoro zrobiono tyle zamętu to nie po to żeby zarobić 10% czy 20% jeżeli pójdzie odpał to zdarzę się podłączyć i swoje zarobię. Proszę się nie kierować moja wypowiedzią. Chciałem tylko napisać co o tym myślę i wymienić moje doświadczenia. Warto też poczytać wypowiedzi kolegi tech:) do zobaczenia jutro na otwarciu :) Pozdrawiam
    aaaa do tego jest jeszcze piatek 13 :)) haha pozdr
    na żadne porady nie liczę, a piątego trzynastego... hm nie przypominam sobie żeby kiedykolwiek był dla mnie pechowy, dzień dobry wszystkim
  • Re: BALTICON - publikacja zarządu Autor: ~tomi [93.105.67.*]
    Dnia 2011-05-12 o godz. 20:59 ~leszczyna napisał(a):
    > świetna analiza, tylko powiedz mi po co z prędkością
    > światła ustawiali batony na sprzedaży? i kto tak szybko te
    > akcje odbiera?

Prawda jest taka że większość
    > "leszczy" tych małych i tych trochę
    > większych zgłupiała już kompletnie. Jedno jest pewne albo
    > ktoś kłamie w żywe oczy albo tutaj będzie taki odpał
    > jakiego bananowa jeszcze nie widziała.

Cholera go wie ,po co te batony stawiali (może zasiać panikę i więcej dobrać ,sygnał "idzie zwała'' wywalać ! ) nie do końca działania były czytelne .Niepokój było widać ,szarpali to jedną to w drugą stronę .Jestem ciekaw; jak jutro zagrają ,na pewno adrenaliny nie zabraknie dla kupujących i sprzedających :-)
[x]
BALTICON 9,00% 21,80 2026-01-02 16:20:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.