• Raport za 1Q rewelaccyjny !!! Autor: ~A-a [83.7.45.*]
    MWTRADE (MWT): Raport kwartalny Q 1/2011 M. W. TRADE SA
    12.05.2011 08:05

Raport w załączniku

Wybrane dane finansowe

WYBRANE DANE FINANSOWE w tys. zł w tys. EUR
    1 kwartał(y) narastająco / 2011 okres od 2011-01-01 do 2011-03-31 1 kwartał(y) narastająco / 2010 okres od 2010-01-01 do 2010-03-31 1 kwartał(y) narastająco / 2011 okres od 2011-01-01 do 2011-03-31 1 kwartał(y) n

Więcej w Interia.pl
  • Re: Raport za 1Q rewelaccyjny !!! Autor: ~Kitek [83.238.172.*]
    Super!!!
  • Re: Raport za 1Q rewelaccyjny !!! Autor: ~krecia [91.150.222.*]
    Ktoś sprzedał 6k po 17 zł. w transakcji pakietowej.
  • Re: Raport za 1Q rewelaccyjny !!! Autor: ~Jacek [83.11.252.*]
    Próbuję znaleźć ta transakcję ale nigdzie jej nie ma.
    Pewna jesteś że nic nie przeoczyłaś?

Pozdrawiam
  • Re: Raport za 1Q rewelaccyjny !!! Autor: ~xxx [95.108.107.*]
    fakt super raport ... wszyscy sprzedają ;-)
    Jest na stronie głównej gpw.

www. gpw.pl/kursy_transakcje_pakietowe

Pozdrawiam.
    Dzięki!

Pozdrawiam
  • Re: Raport za 1Q rewelaccyjny !!! Autor: ~ds [83.19.162.*]
    hmmm... cos sie niestet yw biznesie zacieło, aktywa wzrosły tylko do 304 mln, ponad 10 mln gotówki zostało w kasie, umów nowych jak na lekarstwo, rentowność coraz słabsza..

nie dziwie sie ze taka wyprzedaż, wszystko wskazuje ze okres najwiekszego wzrostu biznesu już był.

szkoda, bo mam do MWT duzy sentyment, to moja pierwsza inwestycja na GPW i jak dotąd zdecydowanie najlepsza...

Mam niestety podobne zdanie i dzisiejszy dzień jest dla mnie jednym z najgorszych dni giełdowych; ja też mam sentyment do MWT, ale obawiam się, że obecnie będzie tutaj można zarobić spekulacyjnie po kilkanaście procent, ale na jakiś stabilny wzrost nie ma na razie co liczyć.
    Z drugiej jednak strony nie byłabym sobą gdybym nie widziała nadziei dla naszej spółeczki. Prezes W. kupował akcje o ile pamiętam po 15.78.; przecież oni w spółce też wiedzą, że jak to Ds pisze "coś się zacieło" i niestety muszą jakoś swoją ofertę poszerzyć, zmodyfikować, zaproponować jakiś produkt... tam siedzą "mózgi" i niech myślą.
    Chłopaki, no przecież nie będzie chyba tak źle!!
    Pozdrawiam!!
    Doskonale Was rozumiem. Dzisiaj faktyczne można nabawić się rozstroju nerwowego.
    Ale póki co to kwartał się jeszcze nie skończył.
    Po drugie płaczemy przy wzroście wyników o 100% a to już kuriozum.
    Po trzecie 2 kwartał to nie jest najlepszy kwartał dla biznesu.
    Być może dlatego jest niższa rentowność.
    Po czwarte krekta jest jak najbardziej wskazane bo to oczyszcza atmosferę.
    Po piąte Grupa Czarneckiego rozwijała się nawet podczas kryzysu i nie sadzę aby nie byli w stanie rozwijać dalej spółki. Spółki z zapleczem finansowym zawsze się rozwijają chociaż czasami są okresy spowolnienia.

Pozdrawiam
  • Re: Raport za 1Q rewelaccyjny !!! Autor: ~ds [83.19.162.*]
    uczepiłes się tego wzrostu o 100% jak rzep psiego ogona :)

wyraźnie widać ze rynek spodziewał sie znacznie więcej, szacowało się (łącznie z analitykami BGZ) ze rocznie zarobią 13-15 mln a tu moze byc problem z zarobieniem 10...

obecnie wycena na poziomie 16 zł jest w miarę godziwa, a porównując do konkurencji (magellan) to nawet 16 zł jest dużo... kiedyś się mówiło że przewaga MWT nad MAG polega na potencjale i nieograniczonym dostepie do finansowania... a konkurencja nie stoi w miejscu tylko też ładnie zwieksza portfel... przypomne ze niedawno inny konkurent (electus) podpisał duża umowe na finansowanie portfela z bankiem z grupy IDM, czyli maja tam podobny układ synergii jak MWT z Getin

moze to chwilowy zastój w interesie, może niebawem wysypią się duże umowy i biznes znów zacznie się kręcić jak jeszcze pół roku temu... póki co wiekszą okazją wydaje się zakup akcji konkurencji
  • Re: Raport za 1Q rewelaccyjny !!! Autor: ~Jacek [95.49.226.*]
    Uczepiłem się tych 100% dlatego ze tu chodzi o zyski.
    Magellan Ma wzrost 37%.
    Natomiast masz racje że Magellan jest tańszy od MWT na chwile obecna. Ale my to gramy o przyszłość. A jak widzisz pieniądz robi się coraz droższy.
    Magellan i Electus muszą pozyskiwać pieniądze na rynku. I co innego jest podpisać umowę na kredyt z bankiem a co innego jest wejść do tej samej grupy, Dlatego Synergia Electusa to nie to samo fuzja MWT (chyba że o czymś nie wiem to mnie sprostuj)
    I trzeba pamiętać że MWT jest spółką córką Getin i wchodzi w skład olbrzymiej grupy finansowej. I ta grupa zawsze da mu tańszy pieniądz po to żeby pokonać konkurencje.
    Dlatego prezes MWT doskonale wie co mówi o dogonieniu konkurencji bo to daje mu ogromna przewagę nad konkurencja. Zresztą po to ta fuzja została zrobiona.

Nie mniej jednak przyznaję, Twoje uwagi są bardzo celne i czuję się zaszczycony móc z Tobą polemizować.

Pozdrawiam
  • Ale RZEZNIA!!! Autor: ~andrzej [80.94.100.*]
    Ale RZEZNIA!!!

Nie spodziewalem sie, ze az tak ZDOLUJE!!!
  • Re: Ale RZEZNIA!!! Autor: ~JEŹDZIEC OTCHŁANI [31.6.138.*]
    mało jeszcze wiesz o giełdzie synu....musisz się sporo nauczyć.Ja wiem że tan papier będzie leciał i cena bedzie jednocyfrowa już wkrótce .Bo ja się znam a ty nie stąd wielka różnica między nami
  • Re: Ale RZEZNIA!!! Autor: ~marius [87.199.8.*]
    I po co pisać takie głupoty że bedzie jednocyfrowa....nie wiem co wy chcecie od tej spółki....jeśli nawet wyniki za jeden kwartał są nie satysfakcjonujące dla niektórych to nie znaczy że spółka jest do du.... i bedzie leciała..... moim zdaniem wycena z dzisiejszego dnia jest bardzo atrakcyjna i warto inwestować w tą spółkę...
  • Re: Ale RZEZNIA!!! Autor: ~max [194.152.57.*]
    JEŹDZIEC vel PERSHING to taka maskotka tego forum, bidok nie kupił jak kurs był jednocyfrowy no i cały czas marzy że dokupi taniej.
  • Re: Raport za 1Q rewelaccyjny !!! Autor: ~Liza [95.102.234.*]
    Dzisiaj konczymy na ++++
  • Re: Raport za 1Q rewelaccyjny !!! Autor: ~nv [80.51.84.*]
    Re: Ale RZEZNIA!!!
    Autor: ~JEŹDZIEC OTCHŁANI [31.6.138.*], 2011-05-12 20:39

mało jeszcze wiesz o giełdzie synu....musisz się sporo nauczyć.Ja wiem że tan papier będzie leciał i cena bedzie jednocyfrowa już wkrótce .Bo ja się znam a ty nie stąd wielka różnica między nami

----------------------------------------------------

:))) uwielbiam takie teksty, hehehe!
  • Re: Raport za 1Q rewelaccyjny !!! Autor: ~rr [178.180.26.*]
    http://www.youtube.com/watch?v=Cc9yS-0bXGs
[x]
MWTRADE -1,83% 4,30 2025-10-17 15:27:35
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.