Oceniam po fundamentach najogólniej. Spółka we wczesnej fazie rozwoju, a posiada pewną piękną właściwość zamiany przychodów na duży zysk. W miarę wzrostu przychodów zyski będą rosły, czyli o pieniądze się martwić nie muszę. Kurs jest na niskim poziomie (okolice 0,8 to bardzo tanio), przy możliwym do osiągnięcia zysku akcje są taniutkie, przy zwiększeniu przychodów o 100%, akcje powinny być warte co najmniej 2,5 zł, a oni jak wyczytałem na www mają na razie jeden klub. Jak widać dynamika tej młodziutkiej spółeczki jest bardzo duża, prawdopodobieństwo otwierania nowych lokalizacji uważam za wysokie, a że marka już znana, zyski pojawiłyby się szybko.
Oglądam notowania, widzę odbieranie akcji. Widziałem też między innymi jak silna ręka nie pozwoliła na panikę i otworzyła wór na 0,75, czy też 0,76 przedwczoraj. Wczoraj na 0,79. Z drugiej strony widzę albo zwalanie na siłę, albo wysyp zmęczonych ze stratą. Teraz powinniśmy się bujać na poziomach > 0,80.
Widzę, że kolega yayco jest typowym przykładem gampcioka, czyli krzyżówki inwestora gamonia i ciołka. Tak na poważnie to prześledź wpisy wysokiej średniej na nikolasie, w ostatnim czasie na dependzie i cerabudzie nic Ci to do myślenia zapewne nie daje.
Gościu pisze co kupuje i uzasadnia to w sposób merytoryczny. Chyba chodzi o to właśnie na forum. Twój wpis pokazuje jedynie ile zarabiasz a tę informację masz w nicku czyli wielkie jajco = zero i to przy pomyślnych wiatrach.
Myśle, że inwest nie musi mu za nic płacić bo on jest w stanie kupić Ciebie w sandałach. Biedaku Ty nawet nie wiesz dlaczego kurs się zaczął konsolidować i w jakim zakresie oraz do kiedy czyli kiedy nastąpi wybicie z wielkiego trójkąta, ale to przecież NC więc AT nie działa :P.
Jeżeli chodzi o inwest to po wolumenach widać, że już albo wyszedł albo już nie ma prawie akcji.
pozdrawiam.
Stawiają mi posiłki w KFC, dzięki czemu mogę za darmo siedzieć w necie i naganiać.
A teraz na poważnie:
art. 216
§ 1. Kto znieważa inną osobę w jej obecności albo choćby pod jej nieobecność, lecz publicznie lub w zamiarze, aby zniewaga do osoby tej dotarła,
podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności.
§ 2. Kto znieważa inną osobę za pomocą środków masowego komunikowania,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.
§ 3. Jeżeli zniewagę wywołało wyzywające zachowanie się pokrzywdzonego albo jeżeli pokrzywdzony odpowiedział naruszeniem nietykalności cielesnej lub zniewagą wzajemną, sąd może odstąpić od wymierzenia kary.
§ 4. W razie skazania za przestępstwo określone w § 2 sąd może orzec nawiązkę na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża albo na inny cel społeczny wskazany przez pokrzywdzonego.
Dnia 2011-05-11 o godz. 23:14 wysoka_srednia napisał(a):
> Zakupiłem niewielki pakiecik. Tu się będzie działo.
ponieważ jestem zainteresowany, stwierdzam , że trend się kształtuje oraz zgodnie z ogólnym sądem walka z trendem nie ma sensu, znowu koś dzisiaj pozbył się akcji , czy słusznie czas pokaże ?