Kupiłem po 3.30-3.40, mam tego parę kilo i nie wiem czy czekać, bo jest coraz gorzej? Jak robicie? Czy to się odbije? Jakie macie prognozy na ten papier??
Pomocy!
Prognozę podał Ci dzisiaj Prezes decyzja należy do Ciebie.
DGA: 1,5-2 mln zł jednostkowego zysku netto w 2011 roku?
AKO 11-05-2011, ostatnia aktualizacja 11-05-2011 11:39
Prezes giełdowej grupy zapowiada, że wyniki w II kwartale będą lepsze niż w początkowym okresie roku
autor: Szymon Łaszewski
źródło: Fotorzepa
Andrzej Głowacki, prezes DGA
+zobacz więcejNie publikujemy prognoz finansowych. Moją osobistą ambicją jest jednak, by DGA miało w tym roku 1,5-2 mln zł jednostkowego zysku netto - mówi Andrzej Głowacki, prezes giełdowej spółki. - W swych oczekiwaniach nie uwzględniam zdarzeń jednorazowych, które mogłyby mieć wpływ na rezultaty firmy - zastrzega. W 2010 r. DGA miało 3,2 mln zł jednostkowej straty netto przy 33,9 mln zł przychodów ze sprzedaży. Na poziomie grupy strata netto przypisana akcjonariuszom jednostki dominującej wyniosła 3,5 mln zł, a obroty 35,6 mln zł. Strata spowodowana została utworzenie odpisu aktualizującego na należność od ARP w kwocie 3,7 mln zł.
W I kwartale 2011 r. jednostkowy wynik netto DGA wyniósł 131 tys. zł i okazał się o 668 tys. zł niższy niż w tym samym okresie 2010 r. Sprzedaż w okresie styczeń-marzec 2011 r. wyniosła 5,2 mln zł i była o 50,4 proc. niższa niż przed rokiem. Skonsolidowane przychody spadły w tym czasie o 40,7 proc., do 6,3 mln zł. Grupa zakończyła miniony kwartał z 44 tys. zł zysku netto przypisanego akcjonariuszom jednostki dominującej i 6,3 mln zł przychodów. Rok wcześniej było to odpowiednio 562 tys. zł i 10,6 mln zł.
Głowacki ocenia, że II kwartał będzie lepszy niż początek roku. - Wiele wskazuje na to, że spółki wchodzące w skład grupy w II kwartale poprawią wyniki. Dlatego oczekujemy lepszych rezultatów niż w I kwartale - mówi.