myślicie że mądre jest sprzedawanie po takich cenach? ja nie za bardzo, obroty śmieszne..to mało powiedziane ...kpina ...jak ktoś wreszcie to ruszy to kurs zrobi piękną świece
Ja nie wiem p. Tomku i p. Inwestorze skąd wasz optymizm się bierze, bo przecież fakty mu przeczą. Ale może macie lepsze źródła informacji??? Powodzenia.
CZŁOWIEKU NIE ROZŚMIESZAJ MNIE !!!
JAKI WZROST ??? KTOŚ PODBIŁ KURS KUPUJĄC 5 AKCJI PO 6.26 I TO PEWNIE OD SAMEGO SIEBIE !!! BO TERAZ Z POZOSTAŁYCH NA SPRZEDAŻY 330 AKCJI OBNIŻA KURS PO 1gr. I NADAL NIKT NIE CHCE TEGO KUPIĆ .
Dnia 2011-06-29 o godz. 11:22 kolekcjonerrr napisał(a):
> CZŁOWIEKU NIE ROZŚMIESZAJ MNIE !!!
JAKI WZROST ??? KTOŚ
> PODBIŁ KURS KUPUJĄC 5 AKCJI PO 6.26 I TO PEWNIE OD SAMEGO
> SIEBIE !!! BO TERAZ Z POZOSTAŁYCH NA SPRZEDAŻY 330 AKCJI
> OBNIŻA KURS PO 1gr. I NADAL NIKT NIE CHCE TEGO KUPIĆ .
o, zgrozo! niestety zgodzę się z kolegą... ten cud, na który niektórzy czekają może nie nadejść. chyba, że w Muzę zainwestuje np.: Pinguin albo PWN albo któreś z wydawnictw szkolnych, bo przynajmniej ci ostatni mogą liczyć na sezon - co roku mają żniwa w czerwcu i wrześniu. pozdrawiam optymistów i realistów.
Dnia 2011-06-29 o godz. 11:07 ~graber napisał(a):
> Ja już dawno ustawiłem sprzedaż na 15 :] a teraz właśnie
> pojawił się miły dla oka wzrost. Sierpień-wrzesień, wtedy
> będzie przyjemny dla oka wzrost.
ja poczekam jak spadnie do 3 pln, to się wtedy zastanowię, czy ta spółka podzieli los Rafako (prawdopodobny), czy rzeczywiście rozwinie skrzydła jak na Muzę przystało. jednak jak wchodzę na oficjalną stronę wydawnictwa, to mnie się nie wydaje, że tam ktoś myśli o jakiejś strategii, chyba, że takiej: "jak tu przetrwać do pierwszego?"... życzę jednak wszystkim trzymającym powodzenia...
NASTĘPNY SIĘ UPARŁ NA SEZONOWOŚĆ !
MUZA NIE MA NIC WSPÓLNEGO Z SEZONOWOŚCIĄ !
OBSERWUJĘ SPÓŁKĘ OD DAWNA, JEDYNE CO JEST TU REGULARNE TO SPADKI.
JEDYNIE POD DOBRE INFO JEST WYBICIE I TO NIEWIELKIE W DODATKU JEDNODNIOWE, BO NAWET WZROSTÓW NIE SĄ W STANIE UTRZYMAĆ PRZEZ KILKA DNI. I OD RAZU OBSUWA W DÓŁ .
MUZA NIE DRUKUJE SZKOLNYCH KSIĄŻEK ŻEBY MÓWIĆ O SEZONOWOŚCI. !!!
Dnia 2011-06-30 o godz. 02:06 ~brian napisał(a):
> No niezupełnie - w marcu 2010 było tu wybicie z 7 zeta do
> 20 i tak patrzac choćby na wskaźniki to sądzę ,że 20
> jeszcze powróci...
Kolego, to ja się pytam w takim razie, dlaczego dziś wolumen to 1840 szt., a wartość obrotu: 11312 pln???
skoro to taka dobra inwestycja, to dlaczego tego nie widać???
przecież dużo taniej wycenione spółki mają wolumen na poziomie:
5 367 673 szt., a wartość obrotu: 22 605 420 zł?
przecież to nielogiczne, żeby nie inwestować w coś co ma potencjał?
tylko, że Muza przy 2 851 896 szt. akcji kręci się w okolicach 2000 szt. dziennie. to chyba coś nie tak. ktoś kogoś robi w konia...
TAKKK.......
JEST NIEDOWARTOŚCIOWANA, MA POTENCJAŁ......
ALE ZROZUMCIE , ŻE ZARZĄD PRZEPROWADZA INTERWENCYJNY SKUP AKCJI !!!
I BARDZO NA RĘKĘ MU ZWALANIE KURSU, ABY SKUPIĆ TANIO.
WIĘC O ZMIANĘ TRENDU SPADKOWEGO BĘDZIE TU BARDZO TRUDNO.
JA NAJBLIŻSZE WYBICIE PRZEWIDUJĘ NA OGŁOSZENIE RAPORTU ZA I-wsze PÓŁROCZE 2011r.