Sory za mój zbytni optymizm. Trudno mi zrozumieć dlaczego tak słaby jest raport. I skąd tak niskie przychody. Produkcja skrobi była niższa, ale nie więcej niż o 20% (ale i koszty niższe w związku z tym).
Kończę moją działalność na forum PEPEES-u.
dlatego jest o wiele milej sie zaskoczyc niz rozczarować , ale jest okazja w takim razie aby kazdy kto jest rozczarowany opóścił pokład . wyniki sa jakie są ważne że sa juz znane
zobaczymy co czas pokaże. Może o to chodziło aby były jakie są dlatego tak szybko zrobiono moze walne i podane dane. Myślę że o coś tu chodzi i w niedługim czasie się przekonamy
nie przesadzajcie, wynik dobry jakby nie patrząc to IQ jest najgorszy dla Pepeesu więc juz IIQ znacznie lepszy. w porównaniu do IQ z 10 poprawili się o blisko 3,5mln, a pierwszy być może celowo zanizony aby spróbować przepchnąć emisję, ale uważam że do jej uchwalenia nie dojdzie.
nie jest chyba tak najgorzej skoro przy takim rozczarowaniu na tym forum tylko garstka akcyjek poszła a to oznaczać może że akcjonariat wie co posiada no poza nielicznymi, co będzie zobaczymy . No ale trzeba sobie zadac pytanie że jeżeli sie teraz sprzedaje to czy może być jeszcze gorzej aby taniej odkupić
Faktycznie, raport nieco słabiej wygląda niż forumowicze przypuszczali, ale porównując do 1Q 2010 to jest lepiej - najbardziej rzucił mi się w oczy wzrost wartości księgowej o 4 grosze z 0,98zł do 1,02 zł, czyli jest lepiej :).
Co do inwestora i emisji akcji dla niego, to myślę, że jak kupi tanio, to kurs nie będzie spadał, a wręcz przeciwnie, gdyż on te akcje będzie chciał w końcu popchnąć w rynek.
tak jak pisałem wcześniej ,żeby były duże zyski trzeba mieć towar na sprzedaż ,a z tym w obecnym sezonie w Pepeesie cienko.Zastanawialiście się nad tym ile skrobi sprzedano w IVQ2010 dla osiągnięcia tak dobrego wyniku i w jakich cenach?
Podtrzymuje swoją wycenę dla spółki to 1zł.