wg anali z dzisiejszego ''parkietu'' kompap moze odblokowac kilkanascie mln za kwidzyn-ktory pewnie wygasza.majac cash moga ostro doinwestowac 2 przejete podmioty.mowi sie nawet o ich polaczeniu-co uprosci strukture.co do przychodow-lipka mowi o 80 mln-malo sie pomylilem/pozdro
spolka mocno wrosla-to ma prawo do odpoczynku.nawet teraz nikt nie sypie i gasna obroty-to dobry znak-ale jesli watpicie-nikt pod pistoletem nie zatrzymuje
A pomyślałeś o tym??;
Knabe 659 393szt+WE I634 705szt(a tam jest Banaszuk ten od Gadu-gadu za 150mln $)na przeciwko Lipka1 051 337szt+Łaskawiec234 323szt(może mieć więcej bo po przekroczeniu 5% następny komunikat 10%)
Może to wyjaśnia ostatnie wzrosty?? porównaj sumy!! czy to tylko przypadek??
Walne zmienia Rn- ciekawe kogo ? jesli zmiana bedzie wieksza niż 2 osoby to może zacznie się walka ??
Lipka stworzył poważną grupe i mogą chcieć ją przejąć po wykonaniu czarnej robotu.
Chyba taki scenariusz brał pod uwagę Pan Prezes?? Tylko tak się zastanawiam ??
Nie mam zadnych dowodów a tylko intuicję!
A co Ty sądzisz?
No to jest minus tej teorii!
Był jednak ruch na akcjach ponad 100 000szt dziennie kilka tygodni temu.
Ale pewnie się mylę -zobaczymy na RN -jakie będą zmiany.
może tak byc jak piszesz ....
to co dzieje sie w firmie i planach wie wąskie grono i ono może wykonywać ruchy duzo wczesniej o czym wspomniałeś , akcje moga mieć "słupy" grajace na walnym w jednej drużynie :-) .............. to bardzo ciekawe co napisałeś ....... a biorąc pod uwage zachowanie kursy w ostatnich dniach świadczy o tym że może byc wiekszy przeciek i wiedzący biora lub dobieraja na korzystnych poziomach
Jednak to jest tylko spekulacja.Walne powie czy jest walka!
Trzeba zachować dystan bo staniemy się ...leszczami którzy napedzają się własnymi projekcjami......hehehe
Pozdrawiam
nie ulega watpliwosci ze paru nowych grubaskow pojawilo sie w akcjonariacie i co dziwne wszyscy podskubuja.dzieki mosce prawdopodobnie moglismy tanio dobrac i okresowi zamknietemu.wert moze miec racje-ze moga tworzyc sie koterie ktore moga podgryzac pozycje lipki.wszyscy grubi i drobni zdaja sobie sprawe z wartosci akcjii.ktorysh spolka polykajac 2 drukarnie wcale nie rozwodnila/pozdro
Powiadam wam co poniektórzy macie racje co poniektórzy grubo sie mylicie (myslice że taki cwany lis jak Moska oddał po cenie za którą kupił.... ja jakos w to nie wierze i nie przekonuje mnie to) cierpliwi bedą wynagrodzenia a walka będzie tylko nie na takich śmiesznych poziomach jak dzisiaj, walke zaczniemy w okolicach 20zł zeby dobić do 30-40zł jeżeli myślicie że ubierają was jak leszcze proponuje od razu oddać papier bo ciepłych nam tu nie potrzeba albowiem wakacje na jamajce 10dni wylot z londynu kosztują jedynie 650funtów allin a tatuś z rodzinką się tam wybiera, no moze sasiada namówie..... ;)
Leszcze zejdzcie na ziemię !!!, czym wy się podniecacie??? Co z tego że przejęli dwie drukarnie , jak jedna ledwo co rentowna a druga niestety przynosi same straty ....Sam kompap też ledwo co zipie(wyniki beznadziejne). Nie podniecajcie się przychodami , od nich wskazniki nie spadają !!!!, a zysk za 2011 jak będzie to tylko i wyłącznie ze zdarzeń jednorazowych. Gdyby było tak pięknie jak to myślicie w tych ptasich mozdzkach to kurs akcji dawno byłby duuuuuuzo wyżej ):::::) Tak wiec radze zejsc na ziemię i spojrzec na trzeżwo :))))
dla kolegi anala nic w spolce ciekawego sie nie dzieje.taki szczegolik-kompap zatrudnial ok.50 pracownikow /zpchr/a teraz 450 500.kupil oba podmioty za gotowke z malym kredytytem.bez emisji akcjii.teraz sie chlop dziwi dlaczego akcje rosna-cale szczescie ze ich nie masz.twojopor na 8.5 ladnie zadzialal.motto-starego psa do lancucha nie przyzwyczaisz
radze zejsc na ziemie.wg mnie jak wtym roku spolka wyjdzie powyzej 12 zl to bedzie dobrze.w terminie dlugim i tak szczyty z tamtejhossy pow.20 zl beda atakowane-bo to jest zupelnie inny kompap niz byl.kurs szykuje sie do przebicia oporu pow.10 20 zl i potwierdzenia zlamania trendu
to umówmy się jak gentelmeni ze jeżeli kurs spółki KOMPAP w tym roku chociaż na chwile przekroczy 20 zł to stawiasz obiad i whisky w hotelu-restauracji l’Ecru w Warszawie jeśli ja się mylę i nie przekroczy 20 PLN w 2011ja stawiam. podejmiesz rękawice na priva dogadamy szczegóły. Obiadek powiedzmy ustawimy na 14 lutego 2012 żeby też i kobitki nasze miały trochę uciechy z zakładu.
Jestem trochę na tej spółeczce i rzadko sie podniecam,duzo tu przeżyłem ;pamiętam 3,11 oraz21zł, wzrost 25% dziennie i równie wielkie spadki .
Rzadko udzielam rad ale teraz kolego doktorze radzę CI zaczynaj się uczyć grać!
jednak ktoś stwierdził, że nie będzie czekał do końca roku na 20 zeta.... I wali po 9 z groszami. Jeśli doczłapiemy się do 12 zeta to będzie sukces. Pozdro.
relax.... mamy czas nie ma sie czym podniecac teraz, podniecać się zaczniemy jak pojdziemy do góry a teraz co najwyzej jest prowadzonego badanko jak mocny jest akcjonariat i czy ma poustawiane stop lossy u mnie w ważywniaku wieksze obroty mają....co z tą moja kolacją podejmujesz rekawice i przyjmujesz zakład?
Chwała Lipce - chciałem jeszcze powiedzieć ze po wynikach jestem skłony stwierdzić że te 30 zł o których ciągle powtarzam to na Kompapie będzie mało. Wydaje mi się ze możemy zawitać spokoje w okolice 45-50zł w przeciągu kwartału. Wyniki mamy kosmiczne.... tak w wielkim skrócie....
24 624 000zł zysku brutto w I kwartale 2011 wobec 200 000 w I kwartale 2010
aktywa 90 mln zł w I Q 2011 wobec 30 mln zł w I Q 2010
i nie dodrukowano ani jednej akcji....
Co to będzie co to będzie gdy nie ma towaru w mieście a wyniki sa tak kosmicznie piękne że tego nie mozno po prostu opisac słowami ;) :twisted: