ważne jest to że nareszcie jest zainteresowanie i zwiększyły się znacznie obroty choć dzień na GPW jest raczej spadkowy, doceniono jedną z najlepszych spółek na WIG40
widać dużo większe zainteresowanie drobnych inwestorów 20-50 tyś
a grosz do grosza uzbiera się ............,wystarczy że dołączy się ,,grubas''
a znaczące wybicie gotowe.
bo jak ktoś zauważył nikt w tej cenie nie chce oddać
Wystarczy porównać do boryga.Zyski takie same a jedna spółka wyceniana przez mistrza na 2.5 mld, a druga na 1.0 mld.Ciekawe jak długo będą takie dysproporcje w wycenach,zwłaszcza że wycena impexa ma wpływ na borygo.
zawsze znajdzie sie jakaś menda, co bez konkretnej analizy faktów bedzie pisała... zjedzie w dół, podwójne widły, chcą tanio dokupić papiera... bez podawania jakichkolwiek podkładek z analizy technicznej albo fundamentalnej...
ciekawe to rozumowanie jana - czyżby ślinił palec i zamiast wsadzić go sobie w cztery litery to prognozuje skąd wiatr wieje?
janie...
trzeba ci to przyznać - umiesz rozśmieszyć :)
wybacz ale nie wdaję się w polemikę, która z góry jest skazana na komediowy scenariusz.... szkoda czasu... każdy i tak wie jaki z ciebie fachowiec....
oczywiście, można giełdę porównywać do siłowni... ha ha - przesadziłeś z tym porównaniem na swoim wątku... co ty internetowy Koksik? :)
ja tam widzę jedno:
wątek mowi o wzrostach pod wyniki, założony 5.05.2011 wieczorem
06.05.2011 - min.4,87 (ostatni dołek lokalny na 4,83)
13.05.2011 - max. 5,18
17.05.2011 póki co min.5,00
może zamiast marudzić o kiszonkach itd. itp. zrób analizę wykresu a potem coś z sensem napisz... choć to raczej niemożliwe :) podpowiem, ustaw sobie wykres świecowy z interwałem czasowym - tygodniowym, potem z dniowym i 60min.. jak dalej uważasz, że szykuje się zjazd do 3,80.. to może zmień hobby...?
no cóż jakby na giełdze było zgodnie z świeczkami to bym był szczęśliwy - niestety nie jest
a już napewno nie na GPW
nadal myślę że grubas bedzie ładował reszte po ch....j
WIG 20 dziś się cofa - ma z czego.patrząc na wiele spółek z tego indeksu widzimy że dawno odzyskały szczyty z hossy 2007. np.KGHM
a WIG 40 cały czas szoruje dno ,impex cały czas jest hamowany,
pytanie czy doczeka hossy ? czy złapie bessę na tym dnie,
są pewne plusy ,,czym spadniesz z niższych poziomów tym mniej się potłuczesz""