• ATM - czy to będzie podwójny szczyt? Autor: ~atm [178.37.20.*]
    Jak w tytule. Double peak zagraża więc obrona wsparcia by się teraz przydała
    http://stoox.pl/analiza-techniczna/akcje-gpw/475-atm-sa.html
  • Re: ATM - czy to będzie podwójny szczyt? Autor: ~Filutek [89.72.142.*]
    A co tu bronić?

Z TETR-y kasy już nie będzie.
    Odpadli też w walce o kontrakt na budowę sieci szerokopasmowej na Dolnym Śląsku (228 mln zł)
    W zamian wygrali jakiś ochłap dla PGNiG wart 1,7 mln zł brutto

:-(

• Re: ATM - czy to będzie podwójny szczyt? Autor: ~atmowiec [83.10.7.*]
    Spokojnie 13 wyniki, wskazniki znowu sie poprawia.
    Kontrakt na Tetre ma byc wznowiony w mniejszych czesciach takze jeszcze nic straconego.
    Ogolnie cala czesc integracyjna jest wazna ale sila ATMu jest kolokacja i przy wzroscie biznesu o 30% rocznie mozna spac spokojnie ewentualnie dokupywac jak troche spadnie. Nie chce mi sie wierzyc ze jak ATM pokaze w tym roku 40mln zysku to kurs nie bedzie powyzej 20zl. Takze spokojnie nie panikowac, poza tym patrzcie na obroty sa bardzo male.
  • Re: ATM - czy to będzie podwójny szczyt? Autor: ~Filutek [89.72.142.*]
    Czy sprawdzaliście może poprawnosc szacunkowych wyliczeń "Parkietu" co do potencjalnego zysku z transakcji sprzedaży inOne ?

ATM zarobił kilka milionów na inOne

"W 2009 r. inOne miał 16,63 mln zł przychodów i 0,79 mln zł zysku netto.
    To pozwala szacować wartość firmy na 8-10 mln zł a pakietu należącego do niedawna na ATM na 5-6 mln zł. W księgach sprzedającego pakiet inOne był wart, na koniec I półrocza 2010 r., 399 tys. zł. Zakładając, że się nie zmienił ATM zaksięguje na zbyciu udziałów ok. 5 mln zł czystego zysku, który poprawi wyniki spółki za I kwartał.

Wartość transakcji nie została ujawniona. Przedstawiciele ATM nie chcą jej zdradzić. – Została zrealizowana na warunkach rynkowych – zapewnia Tadeusz Czichon, wiceprezes ATM odpowiedzialny za finanse."

Jesli te wyliczenia sa poprawne, to wyniki za pierwszy kwartał moga okazac się bardzo
    obiecujace (zakladam,ze z dzialalnosci podstawowej poprawia ubiegoroczne 3,2 mln zł zysku netto )

Wkurzajace jest to uwalanie kursu tak malymi sumami.
    Mozna odniesc wrazenie,ze ten kto kupuje akcje rano uzywa ich potem do uwalenia kursu pod koniec dnia. Dominuja czarne swiece.
    Ponosi mala strate , spychajac stopniowo wycene do 12 zł liczac,ze ponizej 12 zl uruchomia sie lost stopy , a z nim lawina zlecen sprzedazy --->malym kamyczkiem wywola wieksza podaz.

Nadzieja w wynikach za I kwartal i w pozytywnej rekomendacji odnosnie dywidendy
    (Zwyczajne Walne Zgromadzenie Spółki 16 maja 2011 r)

• Re: ATM - czy to będzie podwójny szczyt? Autor: ~Mark [91.150.222.*]
    Ja ostatnio dokupiłem kilkaset akcji. Jestem pewny że do końca roku zbliżymy się do 20 zł.
[x]
ATM 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.