Zapytaj inaczej - jak długo będzie powyżej 3? A teraz z cyklu - baba u lekarza.
Przychodzi baba do lekarza. Lekarz : dzień dobry, jestem dr Hajdarowicz. Życzy pani sobie pochówek zwykły,czy kremację?
No cóż, niektórym faktycznie rzuciło się na głowę. Taką siłę może mieć bezradność. Człowiek tracąc, zdaje się być upokorzony, pozbawiony czci i nadziei stacza się, czyniąc tym samym jeszcze większą krzywdę samemu sobie.
Idąc chwilę tym tokiem rozumowania:
Kremacja jest oszczędniejsza, pochówek zwykły niesie za sobą miejsce, koszty pomnika, opłaty wieloletnie..ho, ho..wątpię, żeby pan H na to poszedł.....Tak.. a cóż prochy to jeden mały wazonik, w dodatku może się jeszcze przydać .....(po opróżnieniu w ustronnym, może nawet ładnym jednak nielegalnym miejscu) np na kwiaty. Poza tym prochy z wielu... można, że tak powiem oszczędnie, ogarnąć jedną niewielką opłatą -jakby miało być jednak legalnie.
Co do sedna, wątpię aby spadło poniżej 2,5 a może nawet nie osiągnąć 3 ale tu wszystko możliwe, EFR jest spekulacyjny. Mnie interesuje czy ktoś z AT ma jakieś oszacowanie jak w temacie....(jak możliwe z uzasadnieniem) ot tak dla porównania z własnymi wnioskami....
Jedno jest pewne. Jakaś siła dusi kurs. Jaki poziom da się osiągnąć, tego nie wiemy. Póki co przy sredniej 6-miesięcznej 4,50 zakupy nie wydają się obarczone ryzykiem... no chyba, że bedzie jeszcze taniej. I tu własnie zaczyna działać psychologia tłumu.
Jak myślicie co będzie z TB?!
Rozmawiałem dzisiaj znowu z jednym z pracowników znamiennej spółki. Jeśli macie zamiar coś dokupić, na Waszym miejscu nie czekałbym zbyt długo. Ja dokupiłem za 3,82 i wystawiłem kolejną ofertę.
Eurogniot dalej będzie tonął.. Coraz to ktoś wywala,bo nie wytrzymuje nerwowo,więc ten kurs jest nie do obrony. Dopiero jak na zleceniach kupna pojawi się ze 20.000 szt...30.000 szt. to można będzie mówić o skutecznym oporze. Po kilkaset szt. dziennie,to będzie obsuwał się i obsuwał...
jest na niu konekt spółka Akcept ,zajmuje sie faktoringiem wierzytelności i nastawiona jest na wyniki.Startup.Całkowita ilosć to 3 mln sztuk.W obrocie 1 mln.
Jesli nie chcecie drżeć przy każdym raporcie kwartalnym to mozna pomyśleć o zmianie parkietu
Pewnie myślisz, że im więcej chętnych namówisz, mając na względzie prawo popytu i podaży, tym szybciej sam zarobisz. Ale czy widział tam kto jakąś godną zaufania spółkę, której kurs nie ulegałby nieprzewidywalnemu rozchwianiu?
powinien byc przełom w spółce
lekki zysk za 1 kw
został pomniejszony o rezerwe na wycene pakietu fam ok 300 tys
odsetki 250 tyś od silesii -sprawa w toku przejecie pakietu TB jak podpisza do końca maja umowę to odsetki powinny spłynąć i rezerwa będzie rozwiazana
gdyby nie te dwa zdarzenia które powinny sie odwrócic byłoby 600 tys zysku