Z OKAZJI ZBLIŻAJĄCEGO SIĘ ŚWIĘTA TYM KTÓRZY AKCJE MIELI, MAJĄ ALBO MIEĆ BĘDĄ a także PREZESOWI, DYREKTOROM,PRACOWNIKOM AKCJONARIUSZOM,GENERAŁOWI- ZA TE JEGO WSPANIAŁE KÓŁECZKA (bo dzięki nim żyjemy na odpowiednim poziomie....,BY WSZYSTKIM NAM CHOCIAŻ CZASEM CIĘŻKO,DLATEGO CZASEM LŻEJ-CAŁY CZAS WSPÓŁCZYNNIKA CA /WK NA ODPOWIEDNIM POZIOMIE-CZYLI ZYSKÓW I TRADYCYJNIE ZDROWIA ŻYCZY :
KAPRAL
LESZCZYNSKY
leszcz jakich mało
a to prezent: ale musicie się go sami kupić…
czy prezes Sztuczkowski jest zainteresowny zakupem?
pod co emisja warantów ?
a może 100 mln, które zostaną w Złomrexie będą potrzebna na zakup akcji HŁ
pamietam iż niedawno prezes Sztuczkowski mówił, ze jest opacja połączenia COGNORA ze ZŁOMREXEM a jeżeli COGNOR kupuje na dniach od ZŁOMREXU korowy biznes to niby co miał prezes na myśli mówiąc o połączeniu COGNORA ze ZŁOMREXEM ?
Przeciez nie ZF, które zostanie w ZŁOMREXIE ani też nie Hutę SPLIT z ktorą są problemy...
byłyby niezłe loty jakby prezes wciagnął do ZŁOMREXU Hutę ŁABĘTY a potem wrzucił ja do COGNORA - to byloby logicnze a jako większościowy akcjonariusz zarobiłby na tym krocie :)
a póki co pozostaje radość z obiecanych 100 mil
powiedzieli że będzie 100 mil i jest a już myślałem po raporcie za 4 qw (40 pare) ze się nie wywiążą ale dali rade mimo że te raporty powinny się pokrywać + - byłem rozczarowany a tu surprise prawie 100 to jest SZTUKA a wskaZniki malina po rejestracji warrantów c/wk 4
a zadłużenie nie dwa miliardy nie miliard tylko malutkie pół (obsługa 50 mil rocznie ) warranty trzeba będzie objąć te 200 pln zainwestuje ale mimo tak dobrego zarządzania tak rzetelnych informacji takiego zaufania do zarządu kurs muszą moooocno podpompować żebym im zapłacił 4 pln za objęcie akcji
kasa to nie problem,
1. OFE będą grać jak nic bo kasy mniej...
2. pytanie brzmi:czy Prezes kupi HŁ via Cognor czy sam ,po co dzielić teraz się tym tortem z ulicą COG ma teraz inne problemy
3 kupuje HŁ sam albo z kimś startuje oczywiście COG , daje cenę najniższą a nóż złapie,MITTAL -dla sztucznego tłoku,prezes via druga firma- iuż jest na terenie,i ktoś inny np. węglokoks.Ale tu radziłbym uważać bo będzie czuć się jak karp w mojej wannie a ten korek to stalownia.Tak czy owak naturalnym kupcem jest COG albo via coś innego sam Prezes.HŁ w 2005 była wyceniana niecałe 300 mil- smaczny kąsek.Zakładam jestem Prezes kupuję pakiet prawie sam jak Kolański w Brzegu skupuje akcje pracownicze bo i tak będzie lock -up , a emeryci wolą płaski telewizor teraz niż lokomotywę za 2 lata jak COG wyjdzie na prostą to zaproponuję mu sprzedaż za godziwe pieniądze, walne COGA powinno to przyjąć ;) tym bardziej że to dobra firma i dochodowa w COGU robię emisje z pp pod przejęcie puszczam HŁ generalnie sam sobie za dobrą kasę dalej mam hutę fakt z ulicą ale w kieszeni zostaje kilkaset mil.
Przesuwam się do pierwszej 10 wg Wprost i jest ok Taka mała sztuczka a cieszy.Ale to nie koniec reszta kiedy indziej tym czasem zapraszam do lunaparku , na tą hutę trzeba zarobić....
Cognor sprzedaje spółki dystrybucyjne, finalizacja umowy z Arcellorem na dniach,
w Cognorze w nowej strukturze znajdą się spólki produkcyjne Ferrostal, HSJ,Walcownia Bruzdowa,Cognor Blachy Dachowe i zajmujący się skupem Złomrex Metal.
spółka kupiła też udziały w Centrostalu Szczecin!!!!!!!!!!!!!
Cognor na dniach finalizuje sprzedaż Mittalowi dokładnie od połowy marca. Nie wiem czy wyrobią się przed zakończeniem hossy stalowej. Pierwszy raz przesunął termin z 31 marca 2011 na 29 kwietnia 2011. Mamy początek maja, jeśli nie wyrobią się w maju , trudno będzie uwierzyć w powodzenie transakcji przejęcia hut od Złoma w I półroczu tego roku.
widzę że kolega leszczynski musi być albo w grupie trzymających kurs, albo dostaje infa pod stołem.
Jak tylko zaczynasz odzywać się na wątku Perełka wznosi się na kolejne wyżyny.
Masz jeszcze jakieś ciekawe spółki na oku?