Witam wszystkich
Od ponad roku jestem akcjonariuszem LUG. Dziś widząc co się dzieje na indexie postanowiłem zadzwonić do osoby odpowiedzialnej w LUG za relacje inwestorskie i rozmowa ta mnie przeraziła.
Poinformowano mnie że spółka na przełomie maja i czerwca nie planuje wejść na giełdę tylko termin ten jest terminem zatwierdzenia prospektu emisyjnego czyli już od samego początku od ponad 3 miesięcy uważam że podane informacje są nieprawidłowe. Ponadto jak mnie poinformowano nie wiadomo kiedy nastąpi debiut giełdowy bo jest problem z kapitalizacja i może się okazać że debiut może wcale nie nastąpić bo GPW na to nie zezwoli - co jest oczywiste bo są przecież odpowiednie przepisy regulujące wejście na GPW i specjalnie dla LUG nikt ich nie zmieni.
Powiem tak gdy otrzymałem te informacje to się troszkę załamałem bo nie dość że nabijają akcjonariuszy w butelkę o terminie wejścia na GPW to jeszcze im nie zależy na podniesieniu kursu - bo niby po co tracić pieniądze a o przedstawianiu pozytywnych i dokładnych informacji na temat prospektu i terminów tym bardziej.
Ja po dniu dzisiejszym sprzedaje akcje i dziękuje tej spółce a osoby które uważają że mój post jest nieprawdziwy zapraszam na stronę LUG.COM.PL na relacje inwestorskie tam jest zakładka kontakt i proszę zadać jakieś szczegółowe pytania a na pewno każdy dojedzie do takiego samego zdania.
Najciekawsze jest to że zdając pytanie jakie forma podejmie działania do ustalenia prawidłowej kapitalizacji otrzymałem informacje że będzie szereg spotkań w tym poprosiłem o podanie jakichś terminów co nie jest przecież żadną tajemnicą i usłyszałem że po ogłoszeniu wyników i początkiem czerwca czyli jak oni zaczną się zastanawiać nad kapitalizacją na poczatku czerwca to Lug wejdzie dopiero na giełdę na jesieni o ile wejdzie.
Przecież to logiczne, że przejscie na rynek głowny to nie jest taka prosta sprawa. Muszą być do tego podstawy. Narazie przedstawili tylko prognozy. Czekamy na wyniki za Q1
niestety nie sprzedałem bo jak Pan wie cieszko jest sprzedać 1 mln akcji po 0.25
ale już zlecenie złozone.
zastanawiające jest to że od czasu kiedy napisałem prawde o której można się dowiedzieć dzwoniąc pod numer dostępny pod linkiem
http://www.lug.com.pl/pl/22:Kontakt
i zadać pytanie o kapitalizacje i inne rzeczy o których pisalem sam podejmie decyzje - nagle pojawiło się bardzo dużo postów hmmmm czemu się tak dzije a od ponad tygodnia nie było żadnego nowego postu hmmmmmm czyzby naganiacze ruszyli. proponuje przeczytać regulamin wejści ana gpw a dokładnie paragraf 3 ustęp 2 i 10 a sami dojdziecie do takiego wniosku jak ja.
I wystarczy popatrzeć na mój opis z rozmowy i okazało się jednak że mam racje spółka nie zamierza wchodzić na giełdę we wskazanym okresie czyli maj - czerwiec a potwierdzeniem jest to co właśnie się dzieje na indeksie LUG kurs sam mówi za siebie i obroty z dnia wczorajszego
A wszystkim naganiaczom niestety ale trzeba przyznac że do tej pory dobrze im szło do momentu aż wystarczyło zadzownić i usłyszeć oa rzecznika LUG informacje
HEHEHE ale wszystkich nabili w butelkę. Na dzień dzisiejeszy to już 1,5 roku jak obecywali że wchodza na giełdę i od 1,5 roku nici heheheheheh
powodzenia dla wszystkich szczególnie że korekta się właśnie zaczyna i można sobie z głowy wybić że kapitalizacja będzie 0,32 na kosiec maja.
nawet gdyby na s po 25 gr wystawili 5mln akcji to kursi tak nie zjedzie, widac po zleceniach, ze to straszaki, a kapitalizacje zrobia w 3 sesje, a to co pisze kolo ok to bujda, bo ja tez dzwoniłem i powiedzieli, ze nie udzielaja takich inf i ze szystko jest podawane w komunikatach