Jak myślicie zakup fabryki sklejki wplynie na wzrost zysku netto w I kwartale 2011 czy ewentualny zysk zostanie zjedzony przez obsługę istniejącego dzadłużenia spółki które wzrosło z powaodu zakupu w/w fabryki sklejki. Fabryka została kupiona w ostatnich dniach 2010 roku. Pieniążki na zakup poszły z wyemitowanych obligacji. Ciekawe jest to.
Chyba nIe wpłynie. W firmie w tym roku może nastapić rozdział dwoch dominujacych podmiotow. Mzyk chce sie pozbyc Paged Meble sprzedając je dla Forte za ok 60 mln o ile sie dogadaja. http://www.parkiet.com/artykul/993213.html
Natomiast Sklejka Paged i Sklejka PIsz zostana polączone i pod koniec roku maja zadebiutowac na parkiecie o lacznej wartosci 200 mln zl. http://www.parkiet.com/artykul/956552.html
Ciekawe rzeczy piszą w tych artykułach. To wszystko jest jednak długo terminowe. Przychody moga być fajne w tym roku z tego co piszą. Do tego doszła ta ostatnia umowa inwestycyjna ktora wprowadza paged w rynek wierzytelności. W długim okresie Paged powinien dac zarobić. Dzięki za linki do tych artykułów. Ciekawych i pozytywnych rzeczy sie dowiedziałem.
Przed PAGEDEM rozpoczyna się b.dobra przyszłość!!!Po dłuższym okresie konsolidacji
na poziomie14.00zł wczoraj nastąpił znaczny wzrost obrotów ,oraz zostały opublikowane wyniki za rok 2010,które sa b.dobre.Również została opublikowana w formie pisemnej przez Zarzad do akcjonariuszy- komentarz wynikow za rok 2010 wraz z prognoza działalnosci w roku 2011!!
Jestem prognozą podubudowany,mogę tylko na tej podstawie prognozowac długotrwały trend wzrostowy.Zainteresownych odsyłam do komunikatu ESPI-PAGED zdnia 29.04.2011!!
Uwazam,ze 29.04.2010jest przełomowy dla PAGEDU-opublikowaniewyników za 2010 oraz prognozy ZARZĄDU na 2011r.
Od maja 2011 rozpoczyna się trend wzrostowy!!!!!
Myślę,że Inwestor ma rację,że PAGED jest przed trendem wzrostowym.Zwracam na wskażnik- cena do wartości księgowej=0.79!!!!!
Świadczy to o mocnym niedoszacowaniu spółki.
PIENIĄDZE ULKOWANE W ZAKUP SKLEJKI SPISZ TO LOKAT B.DOBRA.
TO JUZ PRZYNOSI EFEKTY,KTORE BĘDĄ MIAŁY PRZEŁOŻENIE NA KURS PAGEDU.
PO KONSOLIDACJI KURSU IORONIENIU OPORU 14.0ZŁNASTAPI WYBICIE KURSU PO CZYM W DŁUŻSZYM TERMINIE NASTĄPI TREND WZROSTOWY!!!!
Zakup spółki SKLEJKA SPISZ tob.dobre pociagniecie biznesowe ,już przynosi efekty iwyniesie PAGED w trendwzrostowy!!!
ZWRACAM UWAGĘ NA WSKAZNIK-CENA DO WARTOŚCI KSIĘGOWEJ=0.79!!!!!!!!!!!!!!
no i co tu robic kiedy specjalisci ,znawcy, i analityk mowi ze trend wzrostowy a to spada -3,5% co tu chol... robic o to jets pytanie,przeciez analityk twierdzi ze trend zostanie utrzymany a on sie zna.Trudny orzech do zgryzienia cala ta gielda.