KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO
Raport bieżący nr 22 / 2011
Data sporządzenia: 2011-04-28
Skrócona nazwa emitenta
KOMPAP
Temat
Nabycie znacznego pakietu akcji
Podstawa prawna
Art. 70 pkt 1 Ustawy o ofercie - nabycie lub zbycie znacznego pakietu akcji
Treść raportu:
Spółka PPH KOMPAP SA w Kwidzynie informuje, że w dniu 27 kwietnia 2011r. otrzymała zawiadomienie od Pana Władysława Knabe, który poinformował, że na sesji giełdowej w dniu 26 kwietnia 2011r. w wyniku szeregu transakcji kupna nabył 12.814 akcji spółki PPH Kompap S.A., które stanowią 0,274 % w kapitale zakładowym spółki i w ogólnej liczbie głosów.
Pan Władysław Knabe poinformował, że przed dokonaniem powyższych transakcji posiadał (w dniu 22 kwietnia 2011r.) 646.579 akcji PPH Kompap S.A., które stanowiły 13,814 % w kapitale zakładowym spółki i w ogólnej liczbie głosów. W wyniku powyższych transakcji Pan Władysław Knabe posiada obecnie 659.393 akcji PPH Kompap S.A., które stanowią 14,088 % w kapitale zakładowym spółki i w ogólnej liczbie głosów.
Pan Władysław Knabe poinformował, że nie wyklucza zarówno zmniejszenia jak i zwiększenia liczby posiadanych akcji w zależności od sytuacji na giełdzie i środków finansowych, którymi będzie dysponował.
spolka rosnie od 7 do 9 i co dziwne nikt nie bierze zyskow.wniosek-akcjonariusze sa swiadomi wartosci tej firmy0i to grubi jak i drobni -a akcjii coraz mniej/pozdro
29.04. Warszawa (PAP/ESPI) - Raport bieżący 23/2011
Spółka PPH KOMPAP SA informuje, że w dniu 29 kwietnia 2011 r. otrzymała zawiadomienie, w trybie art. 160 Ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o obrocie instrumentami finansowymi, od Pana Waldemara Lipka - Prezesa Zarządu Spółki, że w dniach 26-28 kwietnia 2011r. nabył on za pośrednictwem Millenium Dom Maklerski SA POK Gdańsk łącznie 1.542 akcje Spółki PPH KOMPAP SA w Kwidzynie, w średniej cenie 8,63 zł za akcję.
Obowiązek przekazania powyższych informacji wynika z faktu, iż Pan Waldemar Lipka pełni w Spółce PPH KOMPAP SA funkcję Prezesa Zarządu.
Jednocześnie Pan Waldemar Lipka poinformował, że posiada na dzień dzisiejszy 856.337 akcji PPH KOMPAP S.A., co stanowi 18,30 % w kapitale zakładowym oraz 856.337 głosów, co stanowi 18,30 % w ogólnej liczbie głosów na walnym zgromadzeniu Spółki.
Ponadto poinformował, że Spółka Grand Sp. z o.o. z siedzibą w Sopocie (spółka zależna) posiada 195.000 akcji PPH KOMPAP S.A., co stanowi 4,17 % w kapitale zakładowym oraz 195.000 głosów, co stanowi 4,17 % w ogólnej liczbie głosów na walnym zgromadzeniu Spółki.
Łącznie Waldemar Lipka i Spółka Grand Sp. z o.o. (spółka zależna) posiadają 1.051.337 akcji PPH KOMPAP S.A., co stanowi łącznie 22,46 % w kapitale zakładowym oraz 1.051.337 głosów, co stanowi łącznie 22,46 % w ogólnej liczbie głosów na walnym zgromadzeniu Spółki.
spolka rosnie sobie w ciszy mimo marazmu na gieldzie i nikt co brali po dolach nie realizuje zyskow.ciekawe kiedy ulica zauwazy ta b.perspektywiczna spolke.za to wiem -kiedy zrobia to anale-jak kompap przebije 10.25 a najlepiej 12-wtedy zacznie sie wydawanie rekomendacji.pewnie anale po raportach sie zdziwia ze spolka przejela 2 duze drukarnie.lipka milczy o strategii-wszyscy grubi podskubuja-akcji coraz mniej a jakies pprzyglupy pisaly o oporze nie do przejscia na 8,5 a za pasem wyniki.ja jestem tylko ich ciekaw na koniec roku.bo gk kompap sa to ozgraf i bzgraf-razem wziete.i ile przejecie tej pierwszej trwalo 3 lata to tej drugiej raptem pare miesiecy.przyjaciel ludu z po-olek grad-to jednak fajny chlop/pozdro
Witam Krisb
Dziwie się ,że ty się dziwisz!
Tak jest zawsze z tą ulicą i oporami!
Walne jest 19 05 chyba jesteś z Trójmiasta lub tam studiowałeś to wybierz się na Walne
Powiesz jaka atmosfera i co powie prezes o strategi i rozwoju .
Planów nie podaje bo dokupuje on i Knabe a może i Łaskawiec do 10 %!
Widzę już po sposobie zakupów ,że to ktoś poważny (ukryte 9,20 ).
Ja uważam ,że opór bedzie dopiero przy 12 zł poniważ WEH po tyle kupował i móze wywalić !
Z drugiej strony czekali 3 lat i mają oddać bez zysku??
Ja ostwiam GK(Kompap + Ozgraf + Bzgraf) ,że zrobi 90 -100mln na koniec roku oraz zysk minimum 8 mln !
tj ok 1,5 zł na akcje!!
niestety nie jestem z trojmiasta i nie pracuje zgodnie z wyksztalceniem-ale to najmniej wazne.na walne pewnie niektorzy sie wybiora-ale ja spie spokojnie-bo generalny kierunek jest b.pozytywny.to jest rewolucja i to niektorzy od pewnego czasu wiedzieli.a jak dawali ponizej 7 i 8 to skubalem ze zdziwieniem ze tak tanio jeszcze daja.co do wynikow-ja jestem mniejszym optymista-na koniec roku-80 mln i 2-3 mln zysku.ale w porownaniu do innych lat-to jest skok w przestworza.a na razie niech waldek zajmnie sie inkorporacja nowych podmiotow.a poligrafia to tez ciekawy rynek a kompap to chyba jedyny jej przedstawiciel na gpw-i w tym tkwi dla nas ogromna szansa/pozdro
Podzielam Twoje zdanie co do oceny ,że jest to duża zmiana in plus.
Wynik ; zwróć uwagę ,że w pierwszym roku działania Waldek miał w Kompapie 4 mln zysku!
Po prostu efekt jednorazowy czyszczenia ;zapasów ;wyprzedaży ;cięcia kosztów !
tutaj dochodzą potężne nieruchomości ( dwie podobne o powierzchni ok 20 000m2 w centrum Olsztyna oraz Białegostoku) .
Mam nadzieję ,ze tutaj bedzie podobnie albo i lepiej!
Myślę ,że podstawowy biznas również bedzie szedł lepiej (zobacz raport o poligrafii na stronach kpmg.pl )
Planowany jest wzrost do 2013 o kilkanaście procent minimum i Polska staje się po Włoszech ;Hiszpanii centrum poligraficznym druku dziełowego .
W takiej Szwecji -potędze papierniczej nie ma już ani jednej drukarni dziełowej -wszystko importują !
Na takiej podstawie opieram swoje przypuszczenia ,że połaczone siły Kompap ,Ozgraf i Bzgraf uzyskają 100 mln obrotu oraz 5-6 mln zysku netto!
Zwróć uwagę ,że te dwie popaństwowe firmy muszą mieć potężną amortyzację (nieruchomości, zakupione maszyny za ok 30 -40 mln -tak wynika z komunikatów na stronach tych firm -2 Heidenbergi po ok 10mln _ linia Kolbus- otwarta z wielką pompą w lutym 2010 w Olsztynie za- ok. 8 mln itd.)Więc EBIDA powina być powyżej 10 mln !!
a to na akcje daje ponad 2 zł!!
Jeśli przyjmujesz zakład o dobrą flaszkę to ok
ja mówię na koniec roku 100mln i 10mln EBIDA
Poszło? ;-))
Ja bede na walnym przynajmniej mam taki plan, tez wydaje mi sie ze będzie w okolicach 100mln złotych przychodu jednak uważam że zarobek wyjdzie niewielki, w sumie musi też trochę kasy Lipka wrzucić w zakupione zakłady zgodnie z umowami. Tak czy inaczej mamy solidne fundamenty i jeźeli wyniki za I kwartał będą dobre a wokół spólki zacznie sie szumieć w prasie i mediach nie ma sposobu żebyśmy 30zł nie osiągnęli ;)
jest bardzo dobry czas na sprzedaz wszystkich zbednych nieruchomosci, jest ich od groma zarowno w samym kompapie jak i w obydwu przejetych firmach, ja przewiduje duzy zysk netto na koniec tego roku poniewaz jest jeszcze mnostwo czasu tego roku na uplynnienie, lipka ma teraz przed soba sklejanie wszystkiego, juz nic nie kupuje, no chyba ze dawno zapowiadane polaczenie lu zakup grand, jeszcze ewntualna walka o przywodztwo w firmie, knabe jest mocny a kto wie czy nie planuje wp, wszystko to przemawia za dalszymi wzrostami, pozdrawiam akcjonariuszy, bylem, jestem i jeszcze bede, mam swoja cena docelowa,
ja prognozuja tylko na koniec roku.a ze przejete ozgraf i bzgraf maja cenne nieruchomosci to prawda plus inne zbedne rzeczy.wazne aby core-business zostal zachowany a sprzedaz zbednego majatku powinna nastapic-ale nie lapu-capu-tylko z glowa.dlatego tez to powinno nastapic pozniej.najwazniejsze na teraz-aby szybko pogonic kwidzyn-co niepotrzebne opylic a co potrzebne-przeniesc do nowych podmiotow.patrzac historycznie to waldek ma dobra miotle/pozdro