• Szacunkowe wyniki Autor: ~Ewa [83.0.253.*]
    M. W. TRADE SA - szacunkowe wyniki za I kwartał

27.04. Warszawa (PAP/ESPI) - Raport bieżący 50/2011
    Zarząd M.W. Trade SA (Emitent) podaje do publicznej wiadomości wstępne szacunki wyników finansowych Spółki za I kwartał 2011 roku.
    Szacunkowe wyniki w IQ 2011 r.:
    Przychody ze sprzedaży: 10,16 mln zł
    Zysk brutto: 3,16 mln zł
    Zysk netto: 2,33 mln zł
    Osiągnięte wyniki wykazują wzrost w stosunku do porównywalnego okresu roku ubiegłego, w którym przychody ze sprzedaży za IQ'10 były na poziomie 3,11 mln zł (wzrost o 226%), zysk brutto 1,42 mln zł (wzrost o 122%), a zysk netto 1,12 mln zł (wzrost o 108%).
  • Re: Szacunkowe wyniki Autor: ~ds [83.19.162.*]
    przychody ładnie rosną, ale wynik netto zastanawiająco słaby... w 4Q z mniejszych przychodów mieli wiekszy zysk netto.... widać że cash z getin banku do tanich nie należy... moim zdaniem ciężko bedzie podwoic zysk netto w 2011/2010
  • Re: Szacunkowe wyniki Autor: ~krecia [91.150.222.*]
    13 mln. możemy szacunkowo osiągnac, wziąwszy pod uwagę ,że najwięcej umów podpisują w III i IV kwartale. Mnie niepokoi fakt, że generalnie tych umów podpisujemy coraz mniej; mam na myśli te znaczące umowy, bo takie na 5-7 mln to w tym roku można na palcach jednej ręki policzyć. I tu rodzi się pytanie, co dalej z MWT? Ds, jak to widzisz?
  • Re: Szacunkowe wyniki Autor: ~ds [83.5.151.*]
    wg mnie spolka dalej bedzie w dlugoterminowym trendzie wzrostowym, jednakze watpie zeby w krotkim czasie doszla do magicznych 30 zł... obawiam sie ze po wynikach dzisiejszych moze byc problem nawet z osiagnieciem ceny z rekomendacji BGZ w krotkim terminie (widac to nawet po reakcji rynku - nie bylo szału zakupow po podaniu wyników tak jak to mialo miejsce po szacunkowych danych za 5 poprzednich kwartałów,)
    ....nawet jeśli zrobia w calym 2011 roku te 13 mln o ktorym mowisz, (dla mnie po dzisiejszych wynikach to bardzo optymistyczne założenie - osobiscie w 13 mln nie wierzę) to przy obecnym kursie 21zł, c/z będzie 13 więc wielkiego potencjału wzrostu nie ma....

to są tylko moje przemyślenia-wyliczenia a decyzje każdy podejmuje sam.... ja osobiscie dziś pożegnałem się z papierami MWT, jak spadnie do 16-17 zł to wróce

zyczę dalszych wzrostów :)
  • Re: Szacunkowe wyniki Autor: ~sle [62.152.156.*]
    Jak wzrasta kapitał własny to i umów przekraczających 10% jest i będzie coraz mniej. O tych umowach, które kiedyś podlegały publikacji dzisiaj możemy dowiedzieć się z przychodów. Podobnie jest w spółce konkurencyjnej gdzie nie publikuje się umów o wartości 3-4 mln, ale znacznie większe. Co do wyników na koniec roku to wzrost zysku netto o 100% jest jak najbardziej realny. Podobnie jak w IQ.
  • Re: Szacunkowe wyniki Autor: ~Mr B [98.221.75.*]
    Zgadzam sie.

Aczkolwiek w przypadku MW Trade granica publikowania umow jest duuuzo nizsza. Dla przykladu 14/03/2011 - umowa na 293 tys (opublikowana 03/15). W kwietniu 2011 umowa na 349 tys. Mozna w przyblizeniu przyjac ze granica publikacji to okolo 300 tys. W takim przypadku, ilosc/wartosc podpisywanych umow nie powala na kolana i nie ma sie czym zaslonic w stylu kapital wyzszy itp. Kazda umowa powyzej 300 tys musi byc podana do wiadomosci publicznej. Nie ma wiadomosci -> nie ma umowy.

Pzdr.
  • Re: Szacunkowe wyniki Autor: ~JEŹDZIEC APOKALIPSY [178.73.63.*]
    no i co , nie starczyło siły do wybicia i przełamania oporu no to jutro to samo tylko w przeciwną stronę, przykro mi !
  • Re: Szacunkowe wyniki Autor: ~kamil..,. [82.16.200.*]
    jak wszyscy pisza o spadkach to beda wzrosty
    wszyscy będą sprzedawać jutro na wyścigi, PKC kto pierwszy ten lepszy, ostatni gasi światlo.Skoro wszyscy będa sprzedawać to może i wsparcie pójdzie na 15 zł.Wyniki rozczarowały w związku z tym wiadomo co dalej :(
  • Re: Szacunkowe wyniki Autor: ~jjk [94.230.27.*]
    sprzedałeś po 17.50 i żal d...pę ściska
  • Re: Szacunkowe wyniki Autor: ~max [194.152.57.*]
    po 15 zapakuję cały wagon, ale teraz to juz tylko marzenia dobrac po tej cenie...
  • Re: Szacunkowe wyniki Autor: ~kaz [78.9.2.*]
    Jezdziec miło Cie widzieć, jak zawsze :D
  • Re: Szacunkowe wyniki Autor: ~Patryk.warszawa [80.53.56.*]
    moim zdaniem ładnie już urosło ale pora się pozbywać i przenieść się na inną perełkę sam chyba wybiorę Cormaya!!
    też tak uważam, to co dobre już się na tej spolce skończyło , przykro mi :(
  • Re: Szacunkowe wyniki Autor: longmen123 [178.181.80.*]
    Powiało pesymizmem na tym forum, a kilka dni temu niektórzy mówili o 30 zł na koniec roku. Chyba warto zauważyć że od obecnego kursu (20 zł) do 30 zł to jeszcze 50 % :-)). Czy to mało? Zależy jak dla kogo.
    Chciałbym zauważyć że ostatnio spółka była dość długo w konsolidacji i jak ktoś pisze że kupi po 15-16 to wydaje mi się to śmieszne. Spółka nadal rośnie, może nie tak dynamicznie jak w zeszłym roku ale nie oszukujmy się kierunek jest jeden (czy wzrost zysku netto o 108% to mało...). Nie bez powodu kupowały fundy i rekomendacja też nie została wystawiona tak z księżyca. Ludzie ! WIĘCEJ MYŚLEĆ I NIE SŁUCHAĆ NAGANIACZY!.

Pozdrawiam wytrwałych akcjonariuszy.
  • Re: Szacunkowe wyniki Autor: ~jjk [109.200.80.*]
    34
[x]
MWTRADE 0,00% 2,76 2026-03-12 09:17:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.