2011-01-14 Czy spółka planuję w najbliższej przyszłości jeśli tak to w jakim okresie będzie starała się zrealizować wymogi jakie trzeba spełnić by przejść na Rynek główny. Jeden z kluczowych punktów które by trzeba było spełnić to kapitalizacja czy z chwilą obecną spółka przed przejściem zdecyduje się na emisję czy po-prostu wartość firmy będzie tak szybko rosła że rozwodnienie kapitałów nie będzie konieczne .
Szanowny Inwestorze, najpierw chciałem się usprawiedliwić iż odpowiadam z tak dużym opóźnieniem. Powodem był mój urlop a jako zasadę przyjąłem iż za pośrednictwem Pulsu Biznesu będę rozmawiał z inwestorami osobiście.
A teraz do rzeczy.
Chcielibyśmy wejść na Rynek Główny GPW w Warszawie SA lecz jak Szanowny Inwestor zauważył nie spelniamy podstawowego warunku, a mianowicie kapitalizacji.
Wg naszej oceny jesteśmy jedną z najbardziej niedowartościowanych spółek na całym Rynku GPW. Posiadamy wszystko to co w nowoczesny podmiocie winno być a mianowicie
1. prowadzimy działalność na swoim gruncie i w swoich obiektach
2. posiadamy unikalny pomysł i unikalną technologie informatyczną , tzw mikrostacje
3. posiadamy bardzo szeroki rynek w tym zakresie łącznie z produkcją paliw w tym ekologicznego oleju napędowego oraz uszlachetnionego oleju napędowego ON Ekopol Premium.
4. oprócz powyższego posiadamy bardzo stabilna „ drugą nogę” - przetwórstwo blach cienkich w zakresie cięcia i gięcia czyli robimy szeroki asortyment od blach płaskich po parapety dla budownictwa
5. w bardzo dużym zakresie absorbujemy ( ok. 3 mln złotych) i potrafimy to robić fundusze unijne
6. posiadamy bardzo młodą a jednocześnie oddaną i gruntownie wykształconą kadrę
7. uzyskujemy corocznie od 2001 roku zyski
8. zawsze wypłacamy w jakimś zakresie dywidendy akcjonariuszom
9. w chwili obecnej w 5 osobowej Radzie Nadzorczej 3 osoby to członkowie z „rynku”
a mimo wszystko kapitalizację mamy niską. Robimy wszystko aby ten trend odwrócić. Lecz na razie niestety co z żalem przyznaję, z nędznym skutkiem.
A podniesienie kapitalizacji to jedyna droga którą sobie obraliśmy. I to nie poprzez kolejne emisje, gdyż tego nie potrzebujemy, pieniądze uzyskane z kolejnych emisji nie są spółce potrzebne. Jedyna droga to podniesienie wartości obecnie będących w obrocie akcji.
Wyznaczyliśmy sobie w zarządzie 3 letni horyzont czasowy w którym to czasie nasze akcje powinny kosztować około 15 złotych za akcję i wtedy wchodzimy na główny parkiet.
Pozdrawiam i czekam na ewentualny głos w dyskusji na który będę już odpowiadał natychmiast, odwrotnie.
Andrzej Piecuch
Prezes zarządu
wyniki 10 maja ale ciężko powiedzieć jakie będą ogólnie sporo inwestowali teraz wdrażając nowy system zobaczymy najważniejsze jest rozwój Spółki a wyniki myślę ze najlepsze będą za rok
możemy dobić nawet do 3mln zł zysku netto a jak podpiszą super rekordową ilość nowych mikrostacji to jeszcze więcej
Obecny cel to podnoszenie kapitalizacji spółki by móc starać się o przejście na rynek główny