• Dlaczego opłaca się wejść w tą spółkę? Autor: noxiss [89.76.215.*]
    Jakie są tu perspektywy? Są tu straty --23 433 000 , EBITDA - 20 112 000. Podobno połączenie ze Złomrexem...Dlaczego miałbym tu wejść?
  • Re: Dlaczego opłaca się wejść w tą spółkę? Autor: ~ 1 [83.5.70.*]
    jeśli twoja wiedza na temat tej spółki jest taka jaką przedstawiasz to trzymaj się od tej spółki daleko . Natomiast jeśli poświęcisz trochę czasu żeby zgłębic wiedzę o niej to przestaniesz zadawac głupie pytania
  • Re: Dlaczego opłaca się wejść w tą spółkę? Autor: noxiss [89.76.215.*]
    Sorry, że cię uraziłem. Wiem żę spółka działa na skalę międzynarodową. Patrzę teraz na skonsolidowany za 2010 i fakt jest zysk , ale straty też są. Oświeć mnie....
  • Re: Dlaczego opłaca się wejść w tą spółkę? Autor: rex [83.11.167.*]
    Z technicznego punktu widzenia zamknięcie na rocznych maksimach potwierdzonych ładnymi obrotami sugeruje możliwość dalszych wzrostów .Przy 5 zł pokazała się też podaż ale wygląda na to że przebicie 5,10 jest nieuniknione . W akcjonariacie jest sporo funduszy z co prawda niezbyt dużym zaangażowaniem ale jeśli spółka zacznie realizować prognozy to zobaczymy komunikat o 5 % jakiegoś funda . Fundamentalnie spółka zmienia profil działalności na bardziej rentowny i nie buduje go od zera tylko zaczyna od razu zarabiać . Oczywiście nic za darmo i trzeba za to zapłacić ale warranty mogą się tu okazać niezłym rozwiązaniem . Branża chyba najbardziej zdołowana więc kiedy jak nie teraz ? Sam zastanawiałem się czy przy 5 zł nie sprzedać , ale zmieniłem zdanie . Polecam rubrykę Mirosława Saja w Forbsie 2 miesiące temu , gdzie w swoim portfelu umieścił Coga ( jeśli spółka spełni prognozy jest skrajnie niedowartościowana ) . Facet ma naprawdę niezłego nosa . Ale jeśli pokażesz mi spółkę o większym potencjale chętnie skorzystam , pozdr
    Okey - CRM i PCG . Branże dynamicznie rozwijające się , firmy nie przynoszące strat. hmm?
  • Re: Dlaczego opłaca się wejść w tą spółkę? Autor: ~hahaha [46.134.9.*]
    Szkoda czasu na porowniania, popatrz na wsjaźniki. Cormay :Cena / Zysk: 67.40
    Cena / WK 6.28
    O cognorze to muisz trochle poczytać a nie patrzeć w raporty spółki która juz nie istnieje.
    Cognor był dystrybutorem sprzedał wszystko co miał za ponad 300 baniek i stał się producentem kupując huty. Zachował też prawo sprzedaży swoich produktuktów wyprodukowanych w hutach w swojej dawne (sprzedanej Mittalowi)sieci dystrybucyjnej.
    Finalizacja umowy na dniach. Raporty nic juz o tej spłce nie mówią bo dotyczą starej działalności.
    W tym roku mamy mieć ok 100 mln zł zysku netto na nowej działalności. Czekamy na raport roczny hut. Wiemy że do tej pory od stycznia pracują pełną parą. itd itd . czytać myślec a nie czytać nieaktualne raporty.
    Porównj sobie teraz wskaźniki cognora jeśli wypracuje z 80 mln netto w tym roku do wskaźników zproponowanych przez ciebie spółek. I nie dziw się że cena cognora rośnie. Daleko mu jeszcze do średniej z sekrora.
    Dzięki wielkie, otworzyłeś mi oczy ;) Nie wiedziałem. Na pewno akcje tej spółki w 2012 będą droższe. Jakich pułapów spodziewasz się za 6 mscy?
  • Re: Dlaczego opłaca się wejść w tą spółkę? Autor: rex [83.11.167.*]
    CRM - nie mogę przeboleć bo zastanawiałem się po 5,80 mocno nad zakupem i tak sobie czekałem na korektę . Porównując do Coga w perspektywie roku to Cormay jest już ponad 100 % wyżej a Cognor tylko 25 % , no i te wskaźniki już troszkę faktycznie rozgrzane . CRM bryluje już dość długo pod względem siły relatywnej ( Cog na miejscu 3 ) . Dobrze by było znaleźć nowego lidera i faktycznie PCG może być tu pretendentem . A może podsuniesz dlaczego PCG , pomijając info transakcji z Calatravą ?
    Ta spółka poprawia wyniki. Patrowicz obejmie akcje po 2.50 i mam nadzieje że będzie chciał zarobić. Malutko akcji dobrze świadczy, la enie możemy wykluczyć dodrukowania. Z AT wynika że chwilowy trend zniżkowy na PCG ale to może przejść. Na razie wstrzymałbym się z kupnem PCG, a pomyślał nad CTC , bo wyniki ma dobre również. PCG ma rating AAA, a Calatrava BB+ ^ . PCG to rozwijająca się branża informatyczna. wybór nie jest do końca klarowny, jeżeli masz gg to napisz do mnie 7834631. Pozdro$
    zapomniałem o tym , zajrzyj tu, ładny pakiecik po 3,78 (grubasek):
    http://mojeinwestycje.interia.pl/gie/prof/spolki/notowania?wlid=3282
[x]
COGNOR -1,41% 5,95 2026-05-22 17:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.