21.04. Warszawa (PAP/ESPI) - Raport bieżący 18/2011
Zarząd MIRBUD S.A. ("Emitent") niniejszym informuje, że w dniu 21.04.2011r. do Spółki wpłynęło zawiadomienie od osoby zobowiązanej - Pana Jerzego Mirgos, pełniącego w strukturze organizacyjnej Emitenta funkcję kierowniczą związaną z kompetencjami w zakresie podejmowania decyzji wpływających na rozwój i perspektywy prowadzonej działalności o następujących transakcjach zawartych na akcjach Emitenta przez podmiot bezpośrednio kontrolowany przez osobę zobowiązaną:
1. W dniu 14.04.2011r. kupno 44 akcji po cenie 4,25 zł. w ramach transakcji sesyjnych zwykłych zawartych na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie.
2. W dniu 15.04.2011r. kupno 15.156 akcji po cenie średniej 4,47 zł. w ramach transakcji sesyjnych zwykłych zawartych na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie.
3. W dniu 18.04.2011r. kupno 1.817 akcji po cenie średniej 4,33 zł. w ramach transakcji sesyjnych zwykłych zawartych na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie.
Na dzień 18.04.2011r. po uwzględnieniu wyżej opisanych transakcji Pan Jerzy Mirgos posiada bezpośrednio 29.712.317 akcji oraz pośrednio przez podmiot kontrolowany 1.957.445 akcji co łącznie stanowi 31.669.762 akcji Emitenta.
widze ze nastroje slabiutkie. a u mnie wrecz przeciwnie. udalo mi sie wyczekac z zakupem i od dzisiaj jestem z wami. przezylem podobne spadki na synthosie ostatnio i wiem ze morale spadlo dlatego pamietajcie ze to nie jest spolka spekulacyjna na skraju bankructwa. mirbud to super fundamenty, jest skazany na wzrosty wiec jak mawial klasyk "kielbasy do gory i jedziemy z frajerami". kazdy zarobi, radze dobierac. to celowa zagrywka byc moze pod jakas nowa rekomendacje. pamietajcie ze insiderzy dobieraj a to swiadczy o super perspektywach
Wesołych Świąt!!!
nic się nie dowiemy bo Generali już dwa tygodnie temu zeszło poniżej 5%. Po prostu są zarobieni i niezbyt inteligentni. Trzeba poczekać aż się wysypią. Ja spekuluje że Jeży dokupując wiedział że się wysypali ale wystraszone leszcze patrząc na świeczki jeszcze zdołowały kurs z drugiej strony inne wystraszone leszcze co nie posiadają MRB myślą co się dzieje i nie wchodzą. Ja czekam już jestem 17 na - jak będę widział że się ustabilizuje to dokupię.