ostatnio na NVN "ścigałem" kurs, który szedł bardzo szybko do góryw ciągu dnia, raz złapałelm na dole, ale za drugim razem było ciężko, bo zaraz po tym jak wrzucałem zlecenie okazywało się, że kurs jest już na wyższym poziomie i tak 3 razy :-)))
chyba nie będę ryzykował z łapaniem dołka
Przez ostatnie 2 dni poszło jakieś 4 tys zł za 0,09, nie ma chętnych do oddawania. Wygląda na to, że konsolidacja będzie na poziomie 10 groni. Przy tak niskim kursie to 10% w jedną jak i w drugą stronę, więc tendencje do ruchów są marginalne.
Póki co zmniejsza się suma akcji wystawionych za 11gr.
ilość akcji na 11 groszach nie zmniejsza się obecnie - kiedy skończy się konsola zadecyduje ten kto ma kapitał, póki będą przerzucać do też własnych koszy po 10 groszy zbierając od innych kurs będzie w konsoli, także to tylko kwestia tak tu cennego czasu.
Zgadza się, niemniej nie zależy to tyle od czasu, ile od chętnych do oddawania. Przestaną oddawać - nadejdzie czas.
W zeszłym tygodniu poszło 1,6 mln akcji, w tym jak na razie 0,26 mln. Wolumen spada. Ten tydzień będzie rozstrzygający dla tego poziomu.
promocja trwa - bo po 10 groni to cały czas promocja.
Gdyby nie te przewalanie akcji przez gł. inwestora to pewnie byśmy tego kursu w ogole nie zobaczyli.
10 gorszy to wartośc nominalna i de facto księgowa - to ewenement i chyba jedyna taka promocja na NC.
A pomijając aspect spekulacyjny - biznez - jakby nie patrzeć stabilny.
Więc nawet jak się jeszcze trochę pokumulujemy na 10 to w koncu zacznie rosnąc, a na 9 bym nie liczył bo sie mozna nie doczekać, a 10 to cały czas dobra cena do brania.
Zgadza się, ale jakoś tak już jest, że Ci co mają kupić przekonają się o tym po fakcie, trzeba brać ile wlezie. Moje wolne zasoby zostały w każdym razie zużyte.
Brać ile wlezie, hmm ...., owszem, ale praw mikroekonomii jak i grawitacji nie należy lekceważyć, bo jak ludzie nakupują ile się da, to kto to później odkupi?