Dodać Kompap do obserwowanych i ustawić stop limit na 8,51
Inwestycja z małym ryzykiem wtopy bo:
1.Przejęcie za gotówe OZGRAFU
2.Pośrednie przejęcie BZGRAFU
3.Pojawienie się większościowych (jeszcze rok temu był tylko lipka i WEH)
4.Zwiększenie obrotów 4-5krotnie już w pierwszym kwartale tego roku- wyniki 16maja- mają być dodatnie (ostatni wywiad w tvncnbc)
5.Sporo niepotrzebnego majątku na sprzedaż (grunty hotele,hale,maszyny)
6.Zmiana branży na taką co przeżywa i będzie przeżywać progress
7.c/wk w okolicach 1 ale po przeszacowaniu aktywów w związku z zakupem OZGRAFU sporo spadnie
8.zapoczątkowany trend wzrostowy
9.brak kredytów w firmie
10.Spółka jak Optyk pół roku temu "niby każdy wiedział a mało kto kupił"
(porzucić wszelkie gówna typu smokeshop bo można się z ręką w nocniku obudzić)
panie prezesie czy pan przypadkiem nie urwal sie z choinki ale i tak przy okazji dziekujemy panu za kawal dobrej roboty-o kurs sie niech pan nie martwi.bedzie ok
Krisb przecież to nie Prezes !
ON już się nauczył ,ze trzeba siedzieć cicho!
A co do meritum!
Dobry zakup!
Dziwne tylko ,ze ktoś tak wywala !
Ale wszystko jest zgodnie z planem Daję prezesowi czas do końca maja na ogłoszenie strategii współpracy!!
Mam nadzieje ,że tym razem się wyrobi!
Swoją drogą Parkiet tvncnbc milczy a nadawali jak były drone perdoły!
Czegoś mi tu brakuje!!!!!
Próbując pisać pracę na temat „piękna” sam się zapuściłam w strasznie zagmatwane sprawy, dlatego tez postanowiłam zgodnie ze swoim sumieniem, po prostu nakreślić parę słów, określających, lub próbujących określić, kilka z moich przemyśleń w tym temacie:
KOMPAP STARTUJE A NA WAKACJE JADE Z DZIECIACZKAMI I ŻONKĄ NA WYMARZONE WAKACJE
-jak uda wam sie kupić kompapik w promocji poniżej 9zł to też macie na to piekno szanse ;)
a nawiąże do wypowiedzi kolegi ws. optyka - przyglądałem się tej spółce ale jaką ona ma kapitalizacje ? przecież to tykająca bomba zegarowa, ja chce PEWNIE zarobić angażując swoj ciężko zapracowany kapitał a nie ryzykować nim i a może sie uda. porównajcie naszą kapitalizacje z kapitalizacją optyka bijemy ich na głowe a kursem i mozliwością zarobku niedługo też.
Co do strategii informacyjnej w cnbc i parkiecie bankierze i pb to jak koledzy grubasy załadują się pod korek to wtedy ruszymy z kampanią promocyjno-informacyjną i to tak po grubasie a że będzie blisko wakacji, mozliwość szybkiego zarobku...... tatuś ma 13tys akcji ze średnią 7,25..... które czekaja w większości na 30 PLN - i zacytuje pewnego nieudacznika z NGS - MÓWI WAM TO COŚ? :)
z tym optykiem to przegiales ;)
poki co balon, ale gielda dyskontuje przyszlosc... przewidywany zysk netto ze sprzedazy W2 tylko na kompa to ok 150 mln wiec jak nie wiesz to sie pohamuj :) w sama reklame maja zamiar wlozyc 6 mln teraz, hossa na rynku gier trwa i nie widac konca
ale wracajac do kompapu to moje zdanie znacie :) zaladowany jestem, laduje za wolna gotowke tez i jedziemy z koksem :)
albo sie mylę albo wartość księgowa optyka to 71 mln zł a akcje są warte teraz 0,5 mld zł jak zleci powietrze to tylko raz..... jest to spółka na której mozna było zarobić ale ryzyko inwestycyjne w porównaniu z Kompapem jest niewspółmiernie duże. Takie jest przynajmniej moje zdanie-zdecydownie odmienne od twojego. Pozatym w optyku PROGNOZY od rzeczywistości mogą być nieco inne i co wtedy ile zostanie z twoich 150mln zysku ze sprzedaży.....
Dobra teraz kompapik lecim na 30 zł ;)
do wert-oczywiscie zartowalem-smiech to zdrowie,wg mnie jest podejrzanie tanio.pewnie inwestorzy chca czarno na bialym zobaczyc przyszle raporty gr.kapitalowej kompap sa-tak to teraz trzeba nazwac
Witam grono inwestorów .Troche ponaganialiscie i ...... tak sie przygladam papierowi ale ale małe obroty u was ,.Troche mnie to zniechęca . ale moze cos łyknę pod Swieta
jak zobaczycie takie "mlaśnięcie " to bedzie znaczyc że to ja . pozdr
.
KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO
Raport bieżący nr 19 / 2011
Data sporządzenia: 2011-04-21
Skrócona nazwa emitenta
KOMPAP
Temat
Nabycie akcji przez Prezesa Zarządu
Podstawa prawna
Art. 160 ust 4 Ustawy o obrocie - informacja o transakcjach osób mających dostęp do informacji poufnych
Treść raportu:
Spółka PPH KOMPAP SA informuje, że w dniu 21 kwietnia 2011 r. otrzymała zawiadomienie, w trybie art. 160 Ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o obrocie instrumentami finansowymi, od Pana Waldemara Lipka – Prezesa Zarządu Spółki, że wskutek transakcji nabycia akcji za pośrednictwem Millenium Dom Maklerski SA POK Gdańsk, które miały miejsce w dniu 20 kwietnia 2011r. - nabył on łącznie 2.000 akcji Spółki PPH KOMPAP SA w Kwidzynie, w cenie od 8,22 zł do 8,34 zł za akcję.
Obowiązek przekazania powyższych informacji wynika z faktu, iż Pan Waldemar Lipka pełni w Spółce PPH KOMPAP SA funkcję Prezesa Zarządu.
Jednocześnie Pan Waldemar Lipka poinformował, że posiada na dzień dzisiejszy 854.795 akcji PPH KOMPAP S.A., co stanowi 18,26 % w kapitale zakładowym oraz 854.795 głosów, co stanowi 18,26 % w ogólnej liczbie głosów na walnym zgromadzeniu Spółki.
Ponadto poinformował, że Spółka Grand Sp. z o.o. z siedzibą w Sopocie (spółka zależna) posiada 195.000 akcji PPH KOMPAP S.A., co stanowi 4,17 % w kapitale zakładowym oraz 195.000 głosów, co stanowi 4,17 % w ogólnej liczbie głosów na walnym zgromadzeniu Spółki.
Łącznie Waldemar Lipka i Spółka Grand Sp. z o.o. (spółka zależna) posiadają 1.049.795 akcji PPH KOMPAP S.A., co stanowi łącznie 22,43 % w kapitale zakładowym oraz 1.049.795 głosów, co stanowi łącznie 22,43 % w ogólnej liczbie głosów na walnym zgromadzeniu Spółki.
Pieknie tylko jakby Pan Prezes troche odwazniej sie do tego zabrał ;)...... albo może Pan Knaby by prezesa zmotywował i też dobrał troche albo cos takiego ;)