Zarząd Spółki MARKETEO.COM S.A. informuje, iż Spółka Narzedzia.pl S.A., której 100% akcji stanowi własność Emitenta, uzyskała sprzedaż za I kwartał 2011 roku w wysokości 4.426 tyś zł i stanowi to 149% wyników osiągniętych w I kwartale 2010 roku.(2.967 tyś zł)
Spółka Narzedzia.pl S.A., której 100% akcji stanowi własność Emitenta, prognozuje zysk netto w 2011 roku w wysokości 2 mln zł, a przychody w wysokości 30 mln zł, co stanowi istotny wzrost w stosunku do roku 2010, w którym spółka Narzedzia.pl S.A. osiągnęła przychody w wysokości 17.195.735,71 zł. na skutek wdrożenia szeregu autorskich projektów i innowacyjnych rozwiązań oraz stałego poszerzania rynków zbytu, poprzez wejście na rynki niemiecki włoski oraz francuski z marką Rotopino
nom ja posiadam obie spolki, marketeo ma swietne perspektywy ale mniejsza plynnosc,
dlatego mniej tam posiadam kasy, ale jak zrealizja prognozy to c.z bedzie wynosila 8 przy cenie 2.3 , wiec mysle ze jak nawet w zblizonym tempie ta spolka bedzie sie rozwijac to i tak powinna kosztowac minimum 5 zlotych do konca roku. Minimum.
Szkoda tylko tej plynnosci bo jest irytujaca do codziennych obserwacji, lepej poprostu kupic i poczekac swoje, bessa czy hossa przy takich wskaznikach ta spolka duzo nie spadnie.
racja. po 70 gr mówili ze bankrut - obrot minimalny, po 1,50 że juz droga, obrót nieco większy. Dziś praktycznie obrót na każdej sesji, firma pokazuje coraz lepsze perspektywy, brak obrotu nie przeszkada jej w zwyżce kursu (akcj na rynku jest bardzo mało - licze, ze ok 100 ooo-200 ooo szt)
zgadzam się z wami, oponeo czy inaczej jego główni akcjonariusze doskonale wiedzieli co robią przejmując marketeo, te akcje chyba na pewno warto mieć w portfelu zakładając że nie spekuluje się nimi na szybko, a trzyma jakiś czas bo potencjał do wzrostu po ostatnich wynikach i prognozie jest duży.
Dnia 2011-04-23 o godz. 11:46
> jakiś czas bo potencjał do wzrostu po ostatnich wynikach i
> prognozie jest duży.
Potencjał jest b.duży.Ja też mam obie spółki (Oponeo i Marketeo),ale wzrost przychodów Marketeo o 50% w Ikwartale oraz prognoza przyspieszenia tego wzrostu w kolejnych kwartałach do 70-80%- robią naprawdę spore wrażenie.Jeśli cała grupa zarobi jakieś 2,5mln,to wowczas zyska na akcję ok.38gr. a P/E przy 3zł spada do 7,5...Więc jeśli przyjmiemy P/E 20 dla takiej spółki (Oponeo ma 35),to cena na koniec roku niemal 8zł,a to już jest konkret...