• Dlaczego nie rośnie ? Autor: ~Cedrik [91.224.56.*]
    Przecież wyniki bardzo dobre. Chyba raczej powinna rosnąć ? Bez sensu .......
  • Re: Dlaczego nie rośnie ? Autor: ~Aka [213.238.123.*]
    W przerwie wzrostow na CTC ,wpadlem pozdrowic Ekso i innych ze satrej i nowej druzyny .Wesolych Swiat panowie i panie.!
    Powie tyle , pozytywne info to bedzie wtedy jak" twardoglowi" odejda albo ktos przejmie Talex ,a na to sie raczej nie zanosi,przynajmniej w krotkmi terminie,chociaz byly takie plany.
    Ekso, od czasu wyjscia z Talexu mam 187 % do gory,trzymaj sie ,zycze Ci abys doczekal sie swojego "strzalu".
    :)))))))))))))))
  • Re: Dlaczego nie rośnie ? Autor: ~Ekso [89.72.101.*]
    Miło, nie dziękuję, żeby nie zapeszyć.
    Jeśli ktoś pisze, że kurs Talex jest za niski to niestety nie ma jak na razie znaczących powodów do wzrostów. Owszem możliwe, że te opóźnione zmiany, z naciskiem na serwis, dadzą w końcu stały wynik roczny powyżej 4 mln, ale może być różnie.
    Niepokojące jest zachowanie Zarządu. Przypominam mój wątek na forum "wyciskanie soku z gówna". Zarząd posiadając znaczące pakiety akcji stwierdził, że potrzebuje dodatkowej motywacji do osiągania zysków przez znaczący udział w programie motywacyjnym w Talex. Pazerność i żenada :(.
    Póki co bez, super informacji, wzrost kursu będę uważał za optymistyczny i dalece na kredyt.
  • Re: Dlaczego nie rośnie ? Autor: ~Aka [213.238.123.*]
    Powoli wysiadam z CTC i przymierzam sie do nowej inwestycji ,patrze na Talex i nic tu sie na razie nei dzieje (?)
  • Re: Dlaczego nie rośnie ? Autor: ~talexus [178.182.15.*]
    Dywidenda regularna,w tym roku - 4% ,dość stabilne przychody,szanse na wzrosty są.... Gwiazdą parkietu Talex nie zostanie,ale outsiderem nie jest. 1/3 spółek giełdowych jest gorsza.
  • Re: Dlaczego nie rośnie ? Autor: ~Andy [85.89.175.*]
    Dopiero teraz jest odpowiedni czas na rozpoczecie nowego trendu wzrostowego na Talexie !!!
  • Re: Dlaczego nie rośnie ? Autor: ~Aka [178.37.158.*]
    Problem jest z Talexem od lat ten sam ,co z tego ,ze kupisz jeslim nie uda sie potem sprzedac nawet kilkunastu sztuk.
    Nie mam juz od dluzszego czasu papiera tylko obserwuje od czasu do czasu co sie tu dzieje.
    Tu mozesz liczyc wirtualne zyski ewentualnie,ostatecznie na dywidende ,ktora jest b. watpliwa w tym i nastepnych roku.
    w ostatnich dwoch latach raz nie wyplacono a tegoroczna byla cieniutak w porownaniu do lat ubieeglych.
    Ty trzech "niedojdow"+ "niedorajda " (czlonek) sa do wykoszenia przez .mam nadzieje ,nastepcow prawnych.
  • Re: Dlaczego nie rośnie ? Autor: ~Ekso [89.72.100.*]
    A ja wszedłem z powrotem w okolicach 10 zł, ale raczej z sentymentu. Policzyłem potencjalne przychody i wyszło mi, że powinni wrócić do dywidendy 1 zł i wyżej. Tylko martwią mnie koszty, które mogą wywrócić moje "gliniane" obliczenia i kolosalne potencjalne zyski runą w straty.
    Ciekawe czy wynik za III kwartał wyprowadzi Talex na plus jak przewiduję.Jak nie to źle.
  • Re: Dlaczego nie rośnie ? Autor: ~Aka [178.37.158.*]
    lepiej nie wchodzic przed wynikami,zwykle 3 .kw byl slaby ,pare dni po wynikach i owszem ,zwlaszcza ,ze 4.kw jest najlepszy.
    Ja niestety wole bawic sie na borku.:)
  • Re: Dlaczego nie rośnie ? Autor: ~Andy [195.8.97.*]
    No i prosze Talex juz rosnie !!! Oby tak dalej .
[x]
TALEX 5,52% 19,10 2026-03-11 09:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.