Ministerstwo Skarbu Państwa informuje, że w dniu 19 kwietnia 2011 roku podpisano umowę sprzedaży 667.250 akcji spółki Białostockie Zakłady Graficzne Spółka Akcyjna z siedzibą w Białymstoku stanowiących 85% kapitału zakładowego spółki za cenę 10,00 zł za jedną akcję, tj. za łączną kwotę 6.672.500,00 złotych, na rzecz OZGraf Olsztyńskie Zakłady Graficzne S.A. z siedzibą w Olsztynie w których 85% akcji w kapitale zakładowym posiada Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowe „KOMPAP” S.A z siedzibą w Kwidzynie.
Sprzedaż akcji nastąpiła w trybie art. 33 ust. 1 pkt 3 ustawy z dnia 30 sierpnia 1996 roku o komercjalizacji i prywatyzacji (Dz. U. z 2002 r. Nr 171, poz. 1397, z późn. zm.) tj. w trybie negocjacji podjętych na podstawie publicznego zaproszenia.
myślę że śmiało można powiedzieć że dzisiaj wystartowaliśmy przystanek 30zł i nowe szczyty dla Kompapu. Jestem pełen podziwu dla Lipki jak z kopciuszka (20mln) zrobił piękna księżniczkę (po przejęciu BZ Grafu liczę na obroty w przedziale 80-100mln) jeśli patrzeć na to spółkę fundamentalnie nabyliśmy dwie konkretne firmy, jesteśmy liczącą się firmą poligraficzna w Polsze wzrosną nie tylko obroty ale i środki trwałe liczę na wzrost ceny akcji około 4x (400%) (około 32zł) w przedziale półroku do roku. Jeśli nie będzie żadnego dodrukowywania akcji a prezes zapowie kolejne przejęciach 9wystarczy jedno w tym roku po BZ Grafie) myślę że siedzimy w przedziale 30-50 zł. Kompapu ja ciebia lubliju
3....2....1.....pojechali
jesli to prawda-to super.kupno bzgraf za 6.6 mln to niedrogo-pewnie utargowali cos z powodu strat-wert podobno widzial te zaklady i byl pod wrazeniem.z tego co wiadomo byly fatalnie zarzadzane i tam zawita miotla waldka.z poprzednilkem sie nie zgodze-25-30 zl moze byc w dlugim terminie ale nie krotkim.trzeba czasu aby cala grupe usprawnic.renegocjowac umowy.puscic co niepotrzebne wlacznie z kwidzynem i nieruchomoscia z hotelem w otoczynie-spieniezyc to -oddac kredyty- i do roboty.wtedy 30 zl moze byc .tak to widze ale nie jestem jasnowidzem/pozdro
weź pod uwage ile jest akcji , ff, i to ile maja na innych kontach co poniektorzy, + my zwykli ktorzy marynuja pod odpal na 30 i wczesniej nie puszczamy, + jakies grubaski jak wejda...? 4,5 mln akcji, 2 mln niech beda tak naprawde w obrocie... odejmji z tych 2 mln wiernych akcjonariuszy ..? wychodzi nie za duzo :)
dodajac do tego pomnozenie przychodow spolki do nawet 100 mln obrotu...?
wiec czy ponad 30 niemozliwe do konca roku...? :) niech kazdy sam sobie odpowie :)
zachodze w glowe jak lipka przejal dwie duze drukarnie -bez dodatkowej emisjii akcjii-widac ze zalezy mu na tym aby nie rozwadniac kapitalu-a to sie ceni najbardziej-poza tym znajdzie mi prezesa spolki gieldowej ktory sam w chudych latach sam sobie scial pensje-a moze wolicie przyklad z menadzerow muzy.kompap naprawde wyplywa na glebokie wody,i nie wiadomo gdzie go one zaniosa/pozdro
http://gielda.onet.pl/kompap-nabycie-przez-spolke-zalezna-od-emitenta-oz,18886,57403,1,komunikaty-detal - jak widać całą spółkę kupili ze środków własnych oraz "kredytem z rachunku bieżącego firmy" czyli i tak całą kase cashem dali i żadnego kredytu nie brali wykorzystali sobie cos w stylu linii kredytowej na koncie piękny manewr. Jestem pewien że jeszcze mają w skarbonce cash na jakieś przejęcie w tym roku albo zawsze będą mogli wziąść niewielki kredycik.