witam,
jak myslicie czy aktualny poziom jest warty wejscia srednioterminowo 2-3miesiece czy raczej nalezy spodziewac sie spadkow lub konsolidacji? wiem ze w dlugim okresie czasu warto, ale niestety nie dysponuje gotowka na taki okres czasu.
powiem tobie ze nie wiem.bipromet odbil z 6 na9 mielac caly free-float i polamal trend.takze duzo wzrosl i co dziwne nie chce spadac.wg mnie na koniec roku 12-15 zl po super wynikach i dywidendzie.jesli go chcesz to ustawilbym sie na 8.4 z aktywacja i czekal na korekte .najwyzej nie dostaniesz.w perspektywie kilku lat bipromet moze wykonac naprawde wysoki lot-ale kto z nas tam dotrzyma/pozdro kolege z ampli-tam tez czekamy -wiesz na co
ok dzieki za informacje, na forum ampli namawiales na zakup biprometu gdy był w cenie 5,9. Chcialem wtedy wejsc ale wyszlo jak wyszlo. Zrobie jak mowiles - bede czekal na 8,4 jak sie uda to ok. AMPLI?- ostatnio warto dobierac:)
wg. mnie krotkoterminowo jest mozliwosc wzrostu ok. 50% pod warunkiem ze w maju opublikuja prognozy. Z obecnych danych mozna wnioskowac ze beda b. satysfakcynujace. Jeszcze czekamy na KGHM poniewaz Kghm nie kupil Biprometu aby zarobic pare groszy tylko z powodow strategicznych. I jesli jeszcze teraz Mittal jest glownym zrodlem przychodow to w niedalekiej przyszlosci powinno sie to zmienic. Oznacza to wysyp zlecen od KGHM lub jednego duzego na budowe pieca
jesli re mowisz o nowym piecu zawiesinowym za 1.7 mld w kghm-decyzje juz podjeto i jesli to bedzie nadzorowal wlacznie z dokumentacja techniczna bipromet-to oczywiscie wiesz jakie beda tego konsekwencje.dolicz marze 8-10 pr.od tej sumy i mamy prawdziwy kosmos-i to nie fantastyka.a zreszta kghm nie straci-wszystko pozostaje w rodzinie-przeciez bipromet=kghm.dlatego tak wazny jest pakiet 10 pr. u bali z capital p.