Witam panów .
Wczoraj byłem zajęty prześledziłem sesję w arkuszu zleceń, pisałem o tym wcześniej na S ustawiono batony dzisiaj o 8,01 sparwdzą tak naprawdę ile tego jest, generalnie dopóki nie przekroczy 18gr ruch do góry będzie trwał wolno gdyż każdy grosz to 10%.
Walor znajduje się w kanale wzrostowym, impulsem do kupna był poziom 0,09, dodatkowo specyficzność rynku i tej branży w 2011 i 2012 powinna dać świetnie zarobić. Wczorajsze wieści z USA schłodziły rynki jak zawsze tylko na chwilę, Na dzień dzisiejszy według mnie polecam Cerabud, NEG tu perspektywa jednego kwartału gdyż ten walor jesienią br. pójdzie w ślady OPT. (brak konkurencji w tym czasie).
Panowie przypomina mi się NG jak był po 4-5 gr, BPC 23 gr itp.
Spólka sezonowa ale patrząc na rynek budowlany i ostatnie wydarzenia w tej spółce godna uwagi.
Silny sygnał kupna nastąpi w przedziale 15-18gr niestety na giełdzie już tak jest syndrom owczego pędu.
Na chwilę obecną przewiduję w 16 sto sesyjnej bardzo duży wzrost na tym walorze gdyż podaż maleje a ta sztuczna skłania inwestorów do kupna.
Ostatnio pisałem o walce herosów na tej spólce duzy dużemu chciał pokazać kto rządzi i dzieki temu wygenerowali solny kanał wzrostowy. Na razie trwa podbieranie ci co kupil po 0,09 sprzedali po 0,10 -10% i ten róch w górę do 0,15 właśnie z takiego powodu jest powolny.
W perspektywie miesiąca walor powinien powrócić na właściwy poziom >20 gr, co dalej trudno przewidzeć, zachowanie szerokiego i jak rynek budowlany wykorzysta ten rok.
Sezonowość ta spółka w tej chwili powinna to wykorzystać gdyż po co komu cegły zimą przy -20
Panie Endriu , proszę popatzreć na arkusz zleceń o godz 8,01 od tej pory na S stawiane są zapory, a konsolidacja -taka prawdziwa pod szybki wzrost nastąpi pow 15gr.
W tej chwili UMACNIA SIĘ KANAŁ WZROSTOWY i mimo prób zwalenia kursu obserowanych przezemnie w ubiegłym tygodniu walor nabiera siły, proszę zauważyć do jakiej wartości spadł kurs i od jakiego pułapu się odbił (obroty).
Czytuję pana na NG sytuacja analogowa do wiosny 2010 zwalil wam kurs do 0,04 a co było dalej sam pan wie.
Wracając do wątku NG uważam że ta spłka w okresie czerwiec - wrzesień po Cerabudzie da świetnie zarobić a jak na razie budowlanka i trudno to będzie zmienić, napisałm dzisiaj adamowi posta na temat serenity tam jest dystrybucja.
Serenity zgadza się.
NGS bez konkretnych inf boczniak - 17-18 w średnim terminie.
Grę pewnie wydadzą list /grudzień na święta . Ale na tymczasem zamknąłem poz. na NGS.
Tutaj od 14gr była dystrybucja o bardzo wysokim wolumenie (patrz wskaźnik AD). Panikarze zamykali pozycje w pośpiechu i ze stratą.
Obecnie mamy oddech po serii zrzutów.
Po jednej sesji czy 2 sesjach wzrost. nie możesz stwierdzić W JAKIM KANALE JESTEŚ.
Nazwałbym to odreagowaniem ostatnich spadków - o czym świadczą marne obroty !
Ale jak zwykle wszędzie i wszystkim życzę potężnych zysków - czyli WZROSTÓW !!!
I nie życzę Wam dotknięcia niemalże gleby, jak to miało miejsce na NGS - chyba że macie dużo kasy(to dla posiadaczy)
Kolega EP ma tutaj racje ze to jeszcze nie trend wzrostowy. Tylko wydaje mi sie ze przy tej cenie konsolidacji dlugiej tu nie będzie. Grosz do grosza i zyski będą coraz...........większe
Każdy z nas wnosi tu na forum swoje spostrzeżenia i sugestie, EP uważnie przeczytałem Twój post.
Co do NG 18gr niestety już raczej nie trąci chociaż tam stoję i mam czas, być może ktoś niecierpliwy odda, co do Cerabudu mam swoje przemyślenia poparte obserwacją i nazwę to potocznie kontrolą w terenie.
do 16 maja układ sil na tym walorze zmieni się diametralnie, właśnie ubiegły tydzień dał silny sygnał do kupna po zjeździe na 9 gr, na GPW przerabiałem już nie jeden raz taki scenariusz i się sprawdza.
Wolumen czasowy w locie w dół waloru, zmiany w zarządzie i rynek ,, cegły" pozwoli walorowi powrócić na właściwy poziom czego będziemy świadkami już niebawem.
Ja analizuję rynek jest popyt, produkcja będą i infa. z próżnego w puste nie naleję i stara zasada spólka zdołowana to dobra spółka sam wiesz po NG jak było i co można przewidzeć.
Te dwa lata budowlanki postawią na nogi nie jedną firmę problem zacznie się po 2012 r jak wygasną subwencje UE.
Cierpliwość zarabia przy 20gr bym się zastanawiał ile kapitału w to włożyć ale teraz - to wszystko z mojej strony podaż maleje a to jest najważniejsze.
Powinienem napisać 3 -ej dekady maja jakoś tak :)))
Mnie interesuje rynek budowlany gry mamy już za sobą węgiel przed, taka moja sugestia,
Ktoś na innym wątku zadał pytanie dotyczące asortymentu i pustaka max wracamy do korzeni i trwałości dachówka, pustak max, a nie ytong i inne gady, nieczemu nie służace
Myślę, że tak. Zamknąłem dziś Dependa i trochę za 10 gr znów załadowałem. Ktoś pilnuje by nie spadał niżej. Wskaźniki wyglądają dosyć dobrze i jest póki co taniej niż ma większość.