• Witam serdecznie Autor: wysoka_srednia [79.184.184.*]
    Zawitałem do Was w piątek, dziś się trochę bardziej zadomowiłem, widzę znajome twarze, pozdrawiam.
  • Re: Witam serdecznie Autor: endriu prawdziwy [83.23.13.*]
    Mówisz, że warto wdepnąć w te progi ???? -)))

PZDR

EP
  • Re: Witam serdecznie-Uważam że warto gdyż...... Autor: ~Mateusz [213.180.136.*]
    Witam panów .
    Wczoraj byłem zajęty prześledziłem sesję w arkuszu zleceń, pisałem o tym wcześniej na S ustawiono batony dzisiaj o 8,01 sparwdzą tak naprawdę ile tego jest, generalnie dopóki nie przekroczy 18gr ruch do góry będzie trwał wolno gdyż każdy grosz to 10%.

Walor znajduje się w kanale wzrostowym, impulsem do kupna był poziom 0,09, dodatkowo specyficzność rynku i tej branży w 2011 i 2012 powinna dać świetnie zarobić. Wczorajsze wieści z USA schłodziły rynki jak zawsze tylko na chwilę, Na dzień dzisiejszy według mnie polecam Cerabud, NEG tu perspektywa jednego kwartału gdyż ten walor jesienią br. pójdzie w ślady OPT. (brak konkurencji w tym czasie).

Wracając do Cerabudu,
  • Re: Witam serdecznie-Uważam że warto gdyż...... Autor: ~Mateusz [213.180.136.*]
    Panowie przypomina mi się NG jak był po 4-5 gr, BPC 23 gr itp.

Spólka sezonowa ale patrząc na rynek budowlany i ostatnie wydarzenia w tej spółce godna uwagi.
    Silny sygnał kupna nastąpi w przedziale 15-18gr niestety na giełdzie już tak jest syndrom owczego pędu.

Na chwilę obecną przewiduję w 16 sto sesyjnej bardzo duży wzrost na tym walorze gdyż podaż maleje a ta sztuczna skłania inwestorów do kupna.
    Ostatnio pisałem o walce herosów na tej spólce duzy dużemu chciał pokazać kto rządzi i dzieki temu wygenerowali solny kanał wzrostowy. Na razie trwa podbieranie ci co kupil po 0,09 sprzedali po 0,10 -10% i ten róch w górę do 0,15 właśnie z takiego powodu jest powolny.

W perspektywie miesiąca walor powinien powrócić na właściwy poziom >20 gr, co dalej trudno przewidzeć, zachowanie szerokiego i jak rynek budowlany wykorzysta ten rok.

Sezonowość ta spółka w tej chwili powinna to wykorzystać gdyż po co komu cegły zimą przy -20
  • Re: Witam serdecznie-Uważam że warto gdyż...... Autor: endriu prawdziwy [83.23.13.*]
    Mateusz....

W jakim trendzie wzrostowym??? Jeszcze nie było konsolidacji , obroty wysokie przy dystrybucji...
    W dobrym przedziale cenowym, pomyliłeś...

Dlaczego jak OPT ??? Przecież co ma wół do karety ???

Ale są inne czynniki, które każą obserwuj :-)))

EP
    Panie Endriu , proszę popatzreć na arkusz zleceń o godz 8,01 od tej pory na S stawiane są zapory, a konsolidacja -taka prawdziwa pod szybki wzrost nastąpi pow 15gr.
    W tej chwili UMACNIA SIĘ KANAŁ WZROSTOWY i mimo prób zwalenia kursu obserowanych przezemnie w ubiegłym tygodniu walor nabiera siły, proszę zauważyć do jakiej wartości spadł kurs i od jakiego pułapu się odbił (obroty).

Czytuję pana na NG sytuacja analogowa do wiosny 2010 zwalil wam kurs do 0,04 a co było dalej sam pan wie.

Wracając do wątku NG uważam że ta spłka w okresie czerwiec - wrzesień po Cerabudzie da świetnie zarobić a jak na razie budowlanka i trudno to będzie zmienić, napisałm dzisiaj adamowi posta na temat serenity tam jest dystrybucja.
  • Re: Witam serdecznie-Uważam że warto gdyż...... Autor: endriu prawdziwy [83.23.13.*]
    Panie Mateuszu ;-))

Serenity zgadza się.
    NGS bez konkretnych inf boczniak - 17-18 w średnim terminie.
    Grę pewnie wydadzą list /grudzień na święta . Ale na tymczasem zamknąłem poz. na NGS.

Tutaj od 14gr była dystrybucja o bardzo wysokim wolumenie (patrz wskaźnik AD). Panikarze zamykali pozycje w pośpiechu i ze stratą.

Obecnie mamy oddech po serii zrzutów.
    Po jednej sesji czy 2 sesjach wzrost. nie możesz stwierdzić W JAKIM KANALE JESTEŚ.
    Nazwałbym to odreagowaniem ostatnich spadków - o czym świadczą marne obroty !

Ale jak zwykle wszędzie i wszystkim życzę potężnych zysków - czyli WZROSTÓW !!!
    I nie życzę Wam dotknięcia niemalże gleby, jak to miało miejsce na NGS - chyba że macie dużo kasy(to dla posiadaczy)

PZDR

EP
  • Re: Witam serdecznie-Uważam że warto gdyż...... Autor: ~Costa [213.76.149.*]
    Kolega EP ma tutaj racje ze to jeszcze nie trend wzrostowy. Tylko wydaje mi sie ze przy tej cenie konsolidacji dlugiej tu nie będzie. Grosz do grosza i zyski będą coraz...........większe
  • Re: Witam serdecznie-Uważam że warto gdyż...... Autor: ~ja [89.79.176.*]
    z całym szacunkiem, ale nie szkoda ci mrozić kasy na takim czymś jak vision, gdzie z tego co wiem jesteś sporo w plecy?
    Każdy z nas wnosi tu na forum swoje spostrzeżenia i sugestie, EP uważnie przeczytałem Twój post.
    Co do NG 18gr niestety już raczej nie trąci chociaż tam stoję i mam czas, być może ktoś niecierpliwy odda, co do Cerabudu mam swoje przemyślenia poparte obserwacją i nazwę to potocznie kontrolą w terenie.

do 16 maja układ sil na tym walorze zmieni się diametralnie, właśnie ubiegły tydzień dał silny sygnał do kupna po zjeździe na 9 gr, na GPW przerabiałem już nie jeden raz taki scenariusz i się sprawdza.
    Wolumen czasowy w locie w dół waloru, zmiany w zarządzie i rynek ,, cegły" pozwoli walorowi powrócić na właściwy poziom czego będziemy świadkami już niebawem.

Ja analizuję rynek jest popyt, produkcja będą i infa. z próżnego w puste nie naleję i stara zasada spólka zdołowana to dobra spółka sam wiesz po NG jak było i co można przewidzeć.

Te dwa lata budowlanki postawią na nogi nie jedną firmę problem zacznie się po 2012 r jak wygasną subwencje UE.

Cierpliwość zarabia przy 20gr bym się zastanawiał ile kapitału w to włożyć ale teraz - to wszystko z mojej strony podaż maleje a to jest najważniejsze.
  • Re: Witam serdecznie-Uważam że warto gdyż...... Autor: ~Costa [213.76.149.*]
    Mam pytanko dlaczego wymieniasz tu date 16 maja co sie z tą datą zmienia na spolce??
    Powinienem napisać 3 -ej dekady maja jakoś tak :)))
    Mnie interesuje rynek budowlany gry mamy już za sobą węgiel przed, taka moja sugestia,

Ktoś na innym wątku zadał pytanie dotyczące asortymentu i pustaka max wracamy do korzeni i trwałości dachówka, pustak max, a nie ytong i inne gady, nieczemu nie służace

• Re: Witam serdecznie-Uważam że warto gdyż...... Autor: endriu prawdziwy [93.181.190.*]
    Kiedy węgiel ... zamierzasz ???
    V-VI ?
    Widzę, że mamy zbliżone zainteresowania ;-))

EP
    Jak przeczytam projekty uchwał NWZA a kiedy zobaczymy ???
  • Re: Witam serdecznie Autor: wysoka_srednia [213.17.203.*]
    Myślę, że tak. Zamknąłem dziś Dependa i trochę za 10 gr znów załadowałem. Ktoś pilnuje by nie spadał niżej. Wskaźniki wyglądają dosyć dobrze i jest póki co taniej niż ma większość.

[x]
CERABUD -20,00% 0,18 2014-12-10 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.