Parę miesięcy temu marzyło mi się to, że wyjdą z 3D na cały świat, ale nie spodziewałem się, że tak szybko. Rozumiem, że to będzie w pierwszej kolejności kierowane do Polonii w USA itd.
Info z Intercom naprawdę fajne - takie otwarcie straganu mam nadzieję. Niezłą moim zdaniem informacją jest drugi wybrany członek RN - dyrektor generalny Syrena Films (dystrybutor np. Essential Killing) - pachnie sojuszem.
Info ladne itp ale na taka transmisje satelitarna to trzeba podobno z 100tys EURO na miesiac.... Nie wiem co i jak ale tyle Tadeusz Rydzyk podobno placi, powaznie mowie..
"Dystrybucja sygnału kanałów NEXT to nasza przewaga konkurencyjna.
Sygnał będzie przesyłany do operatorów drogą naziemną z wykorzystaniem łącz światłowodowych. Jest to rozwiązanie nowatorskie i o wiele stabilniejsze niż stosowany dotychczas przesył drogą satelitarną. Sygnał z HD-SDI będzie konwertowany, szyfrowany i przesyłany dedykowanym łączem do stacji dystrybucyjnych operatorów sieci kablowych i cyfrowych. Za realizację przesyłu odpowiada para urządzeń koder i dekoder."
Nie takie małe. Może się okazać, że w Ameryce północnej będzie łatwiej sprzedać pakiet kanałów 3D, Niby znacznie mniej Polaków tam jest, ale mogą chętniej inwestować w telewizory 3D, szczególnie na początku.
wierność po grób a kolejka do sypania coraz większa ;) przeżyłem wzrost do 8 poprzednim razem i spadek do 3,90 ;p dobralem do 4 dla równego rachunku i nie powiem, że mnie nie kusi - dobra lekcja cierpliwości
jestem wielce ciekaw jak się będą arkusze po świętach przedstawiać ;)
Ale weź pod uwagę, że obecnie gdy tez mamy ppziom 8 zl jestesmy na innym etapie, tzn. społka. Tak więc nie wiem kto będzie taki głupi i będzie teraz wywalał. Przy smoku ludzie powinni obudzić sie przy 10 zl a ladowali dalej, tak wiec przy Astro każdy kto ma choc troche rozumu będzie siedzial i nie popuści.
wszystko to rozumiem :) i trzymam - zazwyczaj nie siedziałem nigdzie dłużej niż miesiąc - kilka razy mnie to kosztowało, ale w większości przypadków zarabiałem więc się tego trzymam dalej :) tutaj zważając na fixy i stagnację zakręciłem półtora kółka i wolał bym nie wracać do pełnych dwóch hahaha
dlatego piszę, że uczę się cierpliwości i mam WIELKĄ nadzieję, że ucząc się przy okazji zarobię :) także spinać poślady i trzymać do 20 - tyle czasu ten poziom trzymaliśmy więc nie ma co się przed półmetkiem poddawać
Ja mimo wszystko wierzę w mądrość akcjonariuszy Astro i umiejętność analizowania i wyciągania wniosków z info. jakie wypływają ze spółki. Nie widże powodów dla korych teraz zaczeli by wszyscy sypać, zwłaszcza, że chyba widzą co sie dzieje.
I Jeszcze jedno - z tego co widze to dużo osób chce trztymac do 20 zł tak wiec tam zalecimy dopiero przy tymn poziimie moim zdaniem zacznei sie sypanie niestety bo spółka warta jest o wiele więcej.
w przypadku innych spolek majacych koncesje satelitarną i rowpowszechniajacych swoje programy via TV cable wartosc 1 akcji w przeliczeniu na 9.9 mln wynosi ca 12-14 zł/1 program TV. My (w koncu jestesmy wspolwlascicielami, no nie ;D )tych programow mamy miec 10, wiec to latwe do policzenia. Sytuacja nieco sie komplikuje gdy spojrzymy na spolke okiem jej glownego akcjonariusza i jego porachunkami z pewnym panem. A takze i zasiegiem sygnalu via Internet, który moze spokojnie predendowac nawet obecnie do miana medium umozliwiajacego publiczne rozpowszechnianie TV. Nie tylko publiczne ale i tansze. Do tego nawet koncesja na mux 1 nie jest niezbedna, a że tą drogą chce pojśc Spółka swiadczy przedostatni komunkat, ten który wywołał odpał. W przypadku TVN i Cyfrowego Polsatu wartosc jednego kanalu liczona w ten sam sposob co poprzednio (a dodam ze kazda stacja ma przeciez kanaly o lepszej i gorszej ogladalnosci) wartosc 1 programu wynosi 40-50 zl. Tez latwo policzyc jak by to bylo przy 10 ;) Wiec 20 mozemy w obu przypadkach dalej uznawac za poczatek wzrostow ;D
Wystarczy nacisnąć poslady i czekać. To urosło dopiero 100% a przy takiej ilości akcji i perspektywach to dopiero początek. Na pewno starsi pamiętają po ile planowana była nastepna emisja. Jak nie pamiętacie to napiszę. Emisja planowana jest po 40 pln. Czyli jaka musi być cena rynkową? Na pewno nie mniej niż 50-60
Ale jak wiesz dobrze do spółki została wprowadzona kasa w postaci wierzytelności i to bez dodruku. Jak myślisz pompuje kasę i nic nie chce a zrobi emisje po 1 pln dla ulicy albo instytucji?